Meny

5,2 millioner til Utvik Senior-etterlatte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortinget vedtok mandag at de 43 etterlatte etter Utvik Senior-forliset i 1978 får 5,2 millioner i erstatning.

Oslo (NTB):

(Foto: utvik-senior.no)(Foto: utvik-senior.no)

- Erstatningen er å betrakte som et symbol på en beklagelse fra samfunnet for den uretten de etterlatte har lidd, sier lederen for Stortingets justiskomité Anne Marit Bjørnflaten til Aftenposten.

Stortinget har dermed fulgt opp sitt vedtak i juni, der det ble fastslått at mannskapet var uskyldig i forhold til kollisjonen som førte til forliset. Beløpet på 5,2 millioner kroner vil bli fordelt på de 43 etterlatte, noe som vil gi enkeltutbetalinger på fra 50.000 til 350.000 kroner til de etterlatte, avhengig av den enkelte mottakers slektskap til besetningen.

«Utvik Senior» forliste utenfor Senja i Troms 17. februar i 1978. Hele mannskapet på ni omkom. Den første granskingskommisjonen som ble
oppnevnt konkluderte med at fiskefartøyet hadde feilnavigert og grunnstøtt. En ny kommisjonen som avga sin rapport i 2004 konkluderte med at kollisjon med et annet fartøy var den sannsynlige årsaken til forliset.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus