Tre drept i bussulykke

En 24 år gammel norsk kvinnelig reiseleder og to svensker døde i en bussulykke på Tenerife.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm/Oslo (NTB-TT): En 24-årig norsk reiseleder omkom søndag i en bussulykke på Tenerife. Også to svenske turister, deriblant en femåring, mistet livet i ulykken på den spanske ferieøya.

Reiseselskapet Apollo bekreftet søndag kveld at en av deres reiseledere, en norsk kvinne i midten av 20-årene, mistet livet da en buss kjørte av veien og veltet.

Tilstanden til syv andre av de skadde, deriblant busssjåføren, skal være alvorlig. De befinner seg på intensivavdelingen på et sykehus i Playa de las Americas, som er den største byen i området der ulykken skjedde, ifølge VG.

- Dette er triste nyheter for oss. Nå skal vi sammen med Utenriksdepartementet og Kripos ta hånd om det praktiske i forhold til reiselederen og hennes pårørende, sier Leo Berbu, daglig leder i reiseselskapet Apollo, til NTB.

Om bord i bussen var 28 svenske pakketurister, på vei til flyplassen for å ta et fly hjem til Sverige. Over 20 personer ble brakt til sykehus, og flere av dem ble alvorlig skadd, blant dem den spanske sjåføren.

Spansk politi opplyser også at to svensker, en gutt på fem år og en 40-årig kvinne, omkom i ulykken.

En bilist er pågrepet mistenkt for promillekjøring. Han skal ha hatt 0,59 i promille. (©NTB)

Personvernpolicy