Tråler med Kystvakten i hælene på vei til Russland

Den russiske tråleren «Elektron», som har rømt fra Kystvakten med to norske inspektører om bord, var ved 6.30-tiden tirsdag morgen om lag 200 nautiske mil fra land, og hadde kurs mot Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bodø (NTB):

- Utenriksdepartementet i Moskva er siden i helgen orientert om Norges aksjon mot den russiske tråleren «Elektron». Men det operative ansvaret for saken ligger hos Landsdelskommando Nord-Norge, opplyser norsk UDs pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten til NTB.

Dale Sandsten sier at saken sett fra norsk side ikke er noen konflikt mellom Norge og Russland, men sier at norsk UD har kontakt med den russiske ambassaden og at Landsdelskommandoen på tilsvarende måte har kontakt med militære russiske myndigheter.

«Elektron» har to norske inspektører om bord, og tirsdag morgen hadde tråleren kurs mot Russland.

- Tråleren er på vei mot sør og har mer kurs mot det russiske fastlandet nå enn den hadde mandag kveld. Da virret den litt fram og tilbake, opplyser presse- og informasjonsoffiser oberstløytnant John Espen Lien ved Landsdelskommando Nord-Norge (LDKN) i Bodø til NTB tirsdag morgen.

I løpet av natten hadde det ikke vært noen ny utvikling i saken i forhold til mandag kveld.


Ifølge det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass har utenriksdepartementet i Moskva bedt norske myndigheter om å bli informert om situasjonen i Barentshavet.

- Alle nødvendige tiltak for å løse problemet vil bli satt i verk i løpet av så kort tid som mulig etter at vi har fått informasjonen vi trenger, sier en talsmann for det russiske utenriksdepartementet.

Følg saken her:
-

VG: Russisk pirattråler omringet


-

Nettavisen: Nødrop fra trålerkapteinPersonvernpolicy