Nettmøte: Sexolog Gro Isachsen

Fredag er dagen for alle seksuelt frustrerte, seksuelt lykkelige, for råd om samliv og generell interaksjon. Vi hadde besøk av den, ikke ukjente, sexologen Gro Isachsen. Se hva hun svarte leserne våre

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag klokken 12 var det duket for nettmøte med sexologen Gro Isachsen.

Hun er leder og faglig ansvarlig for klinikk Sexologen, og har flere års erfaring i sexologisk rådgiving og terapi.

Medievant

Gro har siden 2002 hatt fast spalte med råd om sex og samliv i Dagbladet søndag og siden 2001 i ukebladet Vi Menn.

Som bakgrunn kan hun skilte med studier i psykologi, sosiologi, pedagogikk, spesialpedagogikk og sexologi. Tidligere arbeidet Gro blant annet som spesialpedagog ved psykiatrisk behandlingsinstitusjon med barn og unge med uønsket seksuell atferd, i tverrfaglig team med familierådgiving. Gro er også medlem av Norsk forening for klinisk sexologi.

Gro Isachsen er tilknyttet sexolog i Norges største ekspertpanel, Eksperthjelp.no.

Her er hva hun svarte våre lesere:


 • Hei!
  Jeg har opplevd at min penis blir slapp når jeg skal ta på kondomen
  etter at jeg og jenta har "varmet" opp i senga. Hva kan det komme av? Har hørt at det skal hjelpe for potensen å spise diverse saker.. Er
  dette bare et rykte,eller hjelper sånt? I såfall, hva slags mat er dette?

SVAR:


Det er mulig du mister litt av spenningen når du skal tre på kondomet og at penis ramler av den grunn. Kanskje fordi du må tukle litt for å få det til. Mange synes det hjelper å trene på å tre på kondom, slik at du føler deg sikrere på fremgbangsmåten.

Noen synes også det hjelper om jenta er med når kondomet skal på. Andre vil helst klare seg for egen hånd.

Hilsen Gro

 • Hei Gro Jeg er en mann på 20år. Jeg og samboeren min har vært ilag siden vi var 15. I begynnelsen var det kjekt å utforske hverandre. Spesielt siden vi begge var nye i faget. Vi hadde det veldig gøy og gjorde det ofte. Men det siste året har sexen avtatt til de grader. Jeg føler jeg lever i et sølibatisk forhold, om det går an å si det. Her snakker vi sex kanskje en gang i måneden. 2 hvis jeg er heldig. Hun sier hun bare har mistet lysten. Og hvis vi snakker om det spøkes det enten vekk eller så blir hun sur. Hvis vi begynner trenger hun år å dag for at hun skal bli klar. Husker nesten ikke sist vi hadde sex uten glidekrem og/eller porno. Eller sist hun tok initiativ. Hva er det som kan være galt? Er det normalt at det avtar så kraftig på lysten så tidlig? Hva hvis vi evnt får unger om noen år? Er det noe jeg kan gjøre for at det blir bedre.? Vi er tross alt bare 20år. Det er nå sexen skal begynne for alvor, mens andre står på startstreken og jeg føler jeg er komt i mål allerede før det har begynt. Frustrert 20


SVAR:

Det kan være en mengde årsaker til at kvinner mister lysten på sex. En vanlig årsak er at hormonbalansen blir førskjøvet på grunn av p-piller. Da kan det hjelpe å skifte merke.

En annen årsak er at sexen ikke blir tilfredstillende for henne, fordi dere legger for stor vekt på samleiet, og for lite på forspill og annen nytelse.

Kvinner har dessverre ikke samme uttelling av samleiet som det menn har. Kvinners store lystpunkt er klitoris og den får sjelden nok stimulering under samleiet. Sex uten klitorisstimulering er for de fleste kvinner som sex for menn uten at penis blir berørt.

Derfor går mange kvinner lei. Få henne til å fortelle deg hva slags sex hun foretrekker og hva hun ønsker du skal gjøre.

Hilsen Gro


 • Hei Gro. Jeg er en mann på 26 gift og vi ha det svært bra sammen. Sexlivet vårt er bra men det begynner og bli litt det samme hvar dag. Jeg begynner også å tenne litt på menn er kansje bifil, kunne tenke meg å ha en ekstra med i sengen. Hvordan skal jeg gå frem, er jeg unormal, er det noen klubber vi kan prøve dette ut? Har du noen forslag så vi kan prøve ut for å få et bedre sex liv? hilsen meg


SVAR:

Hva som er normalt og hva som er unormalt, er jeg lite interessert i å definere. Jeg mener at all sex som er sikker, sunn og samtykkende, er ok.
Skal du få henne med på trekant, må hun være HELT enig. Dere bør i tilfelle diskutere hverandres roller og hvor langt dere ønsker å gå.

Et kjempeenkelt grep for å få litt større variasjon i sexlivet er for mange å gjøre dobbeltsenga til sexfri sone for en periode.


Hilsen Gro

 • Hei.
  Jeg lurer pa en ting. Jeg og kjaeresten min sliter litt med at hun ikke klarer faa orgasme og at jeg kommer litt tidlig naar vi har sex. Hva kan vi gjoere for aa forandre paa dette? Har du noen tips til meg som kan gjoere meg til en bedre elsker for kjaeresten min? Vi har vaert sammen I 3 aar og 4 maaneder. Saa vi vil egentlig faa dette til aa fungere. Dette gjoer at vi driver litt I fra hverandre, og vi oensker ikke det.
  mvh
  T


SVAR:

Få henne til å fortelle deg eller helst vise deg hva hun gjør for å få orgasme for egen hånd, så kan du prøve å gjenta suksessen. Helst før dere tenker på å ha samleie. Eller hun kan selv kjæle med klitoris under samleiet, men noen synes dessverre det er flaut.

Du kan også prøve å lære deg teknikker for å vare lenger. Det viktigste er vanligvis at menn legger om onanimønster fra å tenke og jobbe mot raskest mulig orgasme, til å få til mest mulig nytelse i stedet. Ta det med ro når du nærmer deg platåfasen og ta opp kosen når du igjen får kontroll.
Hilsen Gro


 • Hei
  Jeg er en kvinne på 44, som har hatt et seksuelt forhold til en 20 år eldre mann det siste halvåret. Fra å være en ganske dårlig fungerende seksuell relasjon sett fra mitt synspunkt, har det bedret seg og blitt tilfredsstillende. Til å begynne med var han for rask, og tilsynelatende uten tanke for hvordan jeg hadde det. Jeg var så forelsket og kåt helt i begynnelsen, at jeg syntes det var greit at han var kjapp, men nå trenger jeg mer tid; og det har jeg fått. Etter at jeg tok opp og snakket om det som ikke fungerte for meg, er han blitt en lyttende og kommuniserende elsker som tar seg god tid både til megm og til seg selv, og jeg er mer enn godt fornøyd. Det virker også som om han har større glede og utbytte av vårt felles seksuelle samspill nå. Vi både leker og eksperimenterer - og sender meldinger til hverandre for å gjøre hverandre kåte før vi skal møtes. Alt dette er vel og bra. Men det hører også med til historien at jeg er, eller har vært, forelsket i ham, mens han ikke er forelsket i meg. Han er glad i meg, og veldig kåt på meg, sier han. Hans manglende forelskelse er likevel en sår ting for meg, og mitt spørsmål er kanskje litt naivt; men er det slik at en mann kan utvikle kjærlighet til en kvinne gjennom seksuelt samvær og hyggelige møter der vi snakker og blir kjent med hverandre - uten å snakke eksplisitt om en felles fremtid? Eller bør jeg komme meg bort fortere enn fortest hvis jeg har romantiske forhåpninger - selv om jeg også er usikker på om det er denne mannen jeg vil leve med på sikt? Han sier at han er redd for å gå inn i forhold, og at han er skremt av kvinner som i følge ham har styrt ham i mange år. Han er nokså nylig ute av sitt tredje langvarige forhold.

  Et annet spørsmål er: Hvis jeg beholder ham som elsker - eller satser for fullt på ham inn i fremtiden; hvor lenge kan jeg vente at en 64 år gammel mann holder koken seksuelt? Blir svært glad for svar. Hilsen kvinne som vil leve livet


SVAR: Så flott at dere har utviklet seksualiteten til begges beste og nå får til å leke mer! Slike elskere vokser ikke på trær. Men når sexen først fungerer, kan det vare hele livet ut. Har blant annet hatt en klient på 81 som fortsatt hadde en elskerinne.

Det er en fordel at dere er på samme sted i livet for å få et godt og varig forhold.

Slik du beskriver ham er han kanskje ikke moden for et nytt forhold akkurat nå, mugligens fordi han har hatt dårlige opplevelser i tidligere forhold og derfor er redd for den nærheten som du ønsker hos ham. Dersom du er der i livet at du har andre ønsker enn ham, må du enten være tålmodig og se om han kan forandre mening, eller gi slipp, eller bare nyte sexen og håpe på at han synes det samme som deg og derfor forandrer mening. Om han ikke gjør det kan du ikke bebreide ham i etterkant, siden han har gitt såpass klare meldinger.

Hilsen Gro


 • Hei jeg har vert sammen med ei jente i 3 år. men hun har aldri fått skikelig orgasme.... Har du noen tips til meg??? på forhånd takk...


SVAR:

Dersom hun selv finner ut av hvordan hun skal få orgasme, er det vansligvis atskillig enklere å få det til sammen med en partner. Oppmuntre henne derfor til å prøve seg fram for egen hånd. De aller fleste kvinner får orgasme ved å kjæle med klitoris.

Hilsen Gro

 • Hei, hvor vanlig er det at en mann vegrer seg for å gjennomføre et vanlig samleie som innebærer penetrasjon? Jeg snakker nå om en adferd som har vart hele det voksne livet fram til 50-årsalder. Han foretrekker petting, gjensidig onani og "kos" og vil at jeg skal sitte oppå ham. Slik kan vi som regel oppnå orgasme, begge to. Hva kan det komme av at han ikke vil trenge inn i meg?

SVAR:

Så flott da! Det gir dere sjansen til mer nytelsesorientert sex. De fleste kvinner foretrekker mindre samleiefokus, siden vi har ulike forutsetninger for å nyte. Kanskje han har hørt om dette og ønsker å være best mulig for deg?

Men hvis du lurer, spør ham! Det er vanskelig å gi et godt svar uten å ha fått hans versjon. Jeg skal likevel prøve å gi noen mulige årsaker: en vanlig plage for mange menn er at de har for trang forhud og at inntrening derfor kan gjøre vondt, dersom du har trang skjede eller dersom samleiene blir for tørre. En annen årsak kan være at skjeden er for vid, siden friksjonen da blir for liten. Nok en mulighet er at han kan ha opplevd at ereksjonen svikter ved penetrasjon. Eller han kan være engstelig for å få en seksuelt overførbar sykdom, at du skal bli gravid osv.
Hilsen Gro

 • Hei GroDu har vel hørt uttrykket: Menn må ha sex for å føle seg god, kvinner må være god,før de kan ha sex med god følelse. Hvorfor har kvinner så mye sex med andre kvinner? Kan det ligge noe i påstanden? Harald


SVAR:


Hei Harald!
Visst har jeg det. Årsaken til at kvinner har sex med andre kvinner er selvsagt at noen er lesbisk eller bifile. Det vil si at de tenner på og blir forelsket i kvinner. En annen mulighet er ofte at kvinner er flinkere til å tilfredstille andre kvinner, siden kvinners fysiologi er slik at samleiet ikke er det beste kivnner vet. Det vet andre kvinner og legger opp til en helt annen seksuell praksis enn det de fleste menn gjør.

Så kan det selvsagt hende at kvinner blir påvirket av porno, som svært ofte viser kvinnesex som noe opphissende og positivt. Jeg har til og med en følelsen av at dette har skapt en trend, og at noen menn signaliserer på at de tenner på å se kvinner kjæle med hverandre.

Hilsen Gro

 • Hei, jeg tro det kan være bra med å lufte litt her. Min samboer og jeg han finfin sex når hun først vil, men det kan gå både e og av og til 2 uker mellom hver gang hun vil / orker. Mens jeg kunne gjerne hatt sex både 2-4 ganger i uken. Vi har vært sammen i 3,5 år, og bodd sammen de 2 siste. Hun er 49 år ung og jeg er 60 år(ung), og det er ikke noe feil med evnen. Hun er pen og slank og kjekk og alt det er bra, og jeg er ingen tjukkas heller, så tror ikke det er noe feil den veien. Men hun har bare ikke lyst, som hun sier. Og når hun vil, er det ofte lite forspill, rett på, så ferdig. Mens jeg kan gjerne tenke meg langt forspill, og gjerne lang sex akt også, når og hvis jeg klarer å holde ut, noe det ikke alltid lar seg gjøre. Og hun får orgasme nesten hver gang vi knuller, og er fornøyd med en gang. så vi kan ofte ha fantastisk god sex. Men noen ganger "treffer " jeg henne ikke, og da klager hun at et ikke er behangelig. Hun like best bakfra og det gjør jeg og, men vil gjerne ha henne forfra etterpå eller før, da jeg elsker å se på henne mens vi gjør det. men hva gjør jeg for å få henne mer tent?? slik at jeg ikke går her så frustrert fordi hun bare vil hver fredag eller når det ikke passer den fredagen, kanskje må vente en uke til, før jeg får komme til? eller ønsker jeg henne for mye og for ofte? hører at svært mange har sex både tidt og ofte i vår alder.


SVAR:


Hvor ofte folk har sex, varierer blant annet alt etter hvor de er i livet, hvem de er sammen med, hvor lenge forholdet har vart, hormon- og spenningsnivået, vaner, hvor god sexen er,hvor flinke vi er til å gi hverandre signaler om at vi ønsker sex osv.

Når lysten er ulikt fordelt, skjer det ofte en skjevutvikling. En vanlig feil er at sexen etter hvert foregår raskere og raskere. Det kan virker som om dere ofte går i denne fella siden måten dere har sex på høres feil, ut fra de fleste kvinners tenningsmønster. De fleste ønsker å tenne mentalt og fysisk før de har sex og er mer avhengig enn mennene på å bruke rikelig tid.

Det er mulig dere kunne fått hjelp til å komme på rett kjøl igjen dersom dere tar kontakt med en sexolog.

Hilsen Gro

 • Kan en mann ha orgasme uten at det kommer sæd? Hilsen nysgjerrig.


SVAR:

Joda. Det hender sæden slår opp i blæra i steden for å komme ut.
Noen lærer seg også teknikker for å stramme musklene i bekkenbunnen kombinert med intens nytelse slik at de får en orgasmelignende opplevelse, men uten ejakulasjon. Det er de samme musklene som er i spasmer under orgasmen.

Dersom du er interessert i å lære deg slike teknikker kan du lese om dem i "Kjærlighetens Tao".

Hilsen Gro

 • Hei, jeg er en gutt. Jeg lurte på om hvorfor jeg får lett orgasme, når jeg skal ha sex med damen min, og jeg fikk orgasme om 1-3 min.. hvordan kan jeg får sex lenge f.eks 1 time!!!. har aldri opplevelse slik!.. Hvorfor er jeg sånt?? Hjelp meg!!!


SVAR:

En årsak er nok at spenningen er helt ekstrem.
En annen årsak kan være at dere gyver løs med samleie så raskt som mulig. Da utsettes du for svært sterke stimuli. Prøv å kose mer før dere har samleie.
En tredje årsak er at menn fra naturens side er forhåndsprogrammert til å gå av så raskt som mulig, siden samleiet gjør at mannen er i en svært sårbar situasjon.

En fjerde at du har lært deg å gå av så raskt som mulig ved å ha et onanimønster som handler om å komme raskest mulig i mål, dvs. få orgasme raskest mulig.

Du kan øve på å vare lenger ved å legge om onanimønsteret ditt. Når du koser alene, få det til å vare lengst mulig. Når du merker at du nærmer deg ejakulasjon, ta en pause. Så fortsetter du å kose når du kjenner du har gjenvunnet kontrollen. Gjør dette mange ganger. Noen ganger kan du til og med la være å komme i det hele tatt.

Etter at du har trent en stund, slik at du har blitt bedre kjent med ditt eget reaksjonsmønster og når du nærmer deg orgasmen, kan du prøve den samme teknikken under samleiet.

Lykke til!

Hilsen Gro

 • Hei. Leste en artikkel der kjønnssykdommer smitter ved munnsex og at man burde bruke kondom, men hva når en gutt skal utføre munnsex på en jente? Hvordan kan man forhindre kjønnsykdommer der? Mvh Anne


SVAR

: Klipp opp en kondom på langs, en latexhanske eller bruk plastfolie som mellomlegg. I USA finnes egne "ark" med latex som festes med stropper til kroppen, men jeg har aldri sett slike markedsført i Norge.


Hilsen Gro

 • Hei. Vi er et par i 30 årene. Han har fotfetisj. Og liker å bli dominert i sengen. Hvor han skal være en slags slave. Dette klarer jeg ikke. Han kan holde på med beina mine, men jeg klarer ikke dominere han. Han er ikke så opptatt av at jeg skal ha det godt. Og jeg har poengtert det for ham hva jeg kunne tenke meg. Han kan prøve sier han. Men det skjer ikke den store forandringen.Tar minimalt i skrittet mitt, på brystene mine eller kysser meg lite under akten. Tar han meg bakfra virker det som han mister ereksjonen.Det er liksom dunk dunk mens han holder på med beina mine. Greit nok. Men jeg tror jo etterhvert jeg vil bli underernært. Da jeg liker sex selv. Han liker ellers å ha kontrollen i det daglige og være den som bestemmer.Jeg lurer på om hvorfor de blir sånn, og kan han være homo egentlig?Han er ellers glad i meg og vil gifte seg osv.- Litt frustrert.


SVAR:

Det blir ikke god sex når det hele skjer kun på den enes premisser. Hvis han er en god slave, kan du fortelle ham hva han skal gjøre, og han bør da gjøre det du ber ham om.

Husk at all god sex er sikker, sunn og samtykkende!

Hilsen Gro


 • Hei
  Jeg fikk for ti år siden strålebehandling mot livmorhalskreft. Skjeden
  er etter dette blitt trang, hard og uelastisk. Dette gir redusert
  utbytte av samleie for både min partner og meg. Vi har sex i snitt 2
  ganger i mnd for tiden. Dette er såpass sjelden at jeg er redd for at
  skjeden skal falle sammen enda mer. Jeg tar hormontabletter. Finnes det hjelp for dette, evt kirurgisk inngrep?
  Hilsen Nelly


SVAR:

Snakk med gynekologen din om problemene dine.


Det kan hjelpe på smidigheten i skjeden om du trener bekkenbunnsmusklene dine ved hjelp av knipeøvelser.

Hilsen Gro

 • Hei Gro. Æ synes du er ei sexy dame. Er det unormalt å måtte ronke tre -fire ganger daglig, i tillegg har jeg sex med min kone ca to ganger pr uke. Er altid kåt og lysten på sex Har holdt på sånn siden 13 års alderen,er 45 nu T.E.

SVAR:

Ja, det er helt normalt. Kos deg og nyt det.


Hilsen Gro

 • - hei! jeg er en gift kvinne på 45, og jeg og min mann har sex daglig. jeg har problemer med å konsentrere meg om han, fordi mine tanker spinner rundt alle de andre han har hatt sex med.Prøver å se han føre meg sammen med andre. Det resulterer i at jeg ikke er avpent nok til å få orgasme. Dette frustrerer min mann, som virkelig gjør det han skal for meg. Hvordan skal jeg klare å få fokus over på han, istedenfor "hans fortid" S.A

SVAR:

Det er deg han har valgt! Han er ikke sammen med noen av sine gamle flammer. Han er sammen med deg!

Hvorfor prøver du da å mane fram et bilde av ham sammen med hans tidligere når det bare plager deg? Prøv heller å snu på bildet og se deg og ham i en god erotisk situasjon. Om du da får orgasmeproblemer, bør du vurdere om du får rikitg stimulering til fortsatt spenningsoppbygging.

Finner du likevel ikke ut av det, søk hjelp.

Hilsen Gro


 • - Hvorfor er det slik at mange menn ikke tørr og ha sex med flotte jenter?Hvis de møter damer som er flotte eller har vært avbildet i blader som modeller blir de usikre og rare.Disse damene er jo ofte fulle av energi og selvtillitt og det er jo utrolig bra!Er de redde for å bli avvist,eller for at det vil stilles for store krav til de?Ser de på disse damene som dumme og deilige,eller bare to much for de? Hilsen meg:)


SVAR:

Det skorter nok av og til på selvtilliten for mange menn, når de møter kvinner som er ekstra vakre eller spennende på en eller annen måte. Det er også enklere for slike kvinner å avvise og avvisning kan kjennes vondt og vanskelig enten det er menn eller kvinner som blir avvist.

Hilsen Gro


 • - Hei, jeg er en mann på 25 er i et forhold der vi etterhvert har fått litt ulike behov i forholdet. Han ønsker mer spenning og initiativ fra henne,mens hun synes det er greit sånn det er. Han har også lyst å prøve å treffe et par eller ha med en tredje person, noe hun ikke ønsker i det hele tatt. Vi er begge glad i hverandre og vil gjerne få det til, men føler vi på vei i hver vår retning. Kan du komme med noen gode råd?


SVAR:

Ikke ha trekant med mindre begge er helt enige om at det er riktig for begge, ellers kan det ødelegge alt det bra dere har sammen.

Konsentrer dere om den gode sexen dere har. Ta tak i det som gjør godt for begge og prøv å utvide repertoaret, slik at dere kan få mer spennende sex, men ikke gå utenfor grensene dine.

Det er vanskelig å gi dere konkrete råd, siden jeg ikke kjenner preferansene deres. Ta gjerne ytterligere kontakt om dere ønsker hjelp til å finne hverandres tenningsmønster.


 • - Hei du! jeg har seriøst tenkt å utdanne meg i denne retningen. Så jeg spør deg rett ut!!Hva må jeg gå for å komme meg dit du er idag?? Lisa


SVAR:

I dag kan du få en grunnutdanning i sexologi ved Høgskolen i Agder. For å bli opptatt som student må du ha minimum tre års høyere utdanning innen fagområder som er relevante for studiet. Målgrupper er leger, sykepleiere, ergoterapeuter, psykologer, teologer, familierådgivere, sosionomer,vernepleiere, lærere, barne- og ungdomsarbeidere, politiet og andre med relevant bakgrunn for studiet.

Se http://www.hia.no/studier/helid/sexologi.htm for mer informasjon.


Hilsen Gro • Hei. Jeg har ett problem med at jeg veldig ofte ikke har lyst på sex, men mannen min vil. Jeg får overhodet ingen tenning. En sjelden gang får jeg det. Jeg elsker han, og vi har vært sammen i 15 år, jeg er nå 31 år. Vi har to herlige barn, og giftet oss for 7 1/2 år siden. Ikke har vi noen krangler, men vi prater om ting når det kommer, og det er heller ikke ofte, men jeg har rett og slett ikke lyst på han. Men jeg kan bli tent av å se andre på feks. på tv. Men da ikke på han. Han er forestten 34 år, så alders messig er vi vel like? Vi har liten tid sammen, untatt etter at barna har lagt seg. Vi har ingen som kan ha de, ikke venne par heller, som jeg vet mage får hjelp av. Vi lever ensomme liv, uten sosial omgang enn den vi får på jobben. Han er en herlig mann, han hjelper til hjemme, har barna når jeg er på jobb osv. Men den seksuelle tiltrekningen er ikke der. Jeg liker ikke drikking, men han kan gjerne ta seg flere øl i helgene, og da stopper det hos meg. Jeg kan vel alltids ta noe jeg og, men ikke så lenge barna er våkne. Sist jeg drakk alkohol er 4 sept. 04. Vi begynner vel kanskje og ta hverandre for gitt etter så mange år, og kanskje det nærmer seg sluttet for oss, men jeg vil ikke det. Vi har det veldig fint sammen. Men vi lever ett typisk a4 liv.Håper du kan gi meg noen råd. Har aldri tatt dette opp, uten om med min mann, og han vet at jeg sjelden vil. Så han har vel også gitt opp med å pørre. Og det verste er vel når vi "holder på", at jeg da plutselig har mistet all lyst, og vil bli ferdig fort som f...!Hilsen fruen i huset.


SVAR:

Det er ikke enkelt alltid å opprettholde spenningen og tenningen i et langvarig seksualliv. Det må i de fleste tilfellene jobbes med slik at rutinen ikke tar overhånd. Prøv å finne hva som skal til for å tenne deg. Er det noe av det du ser på TV, du kan tenke deg kan være aktuelt for deg og mannen din å gjøre?

Når du mister lysten underveis, finn ut hva som kan gjøres for å få spenningen tilbake. Får du foreksempel nok klitorisstimulering underveis? Svært mange har sex som tilfredstiller mannen, men ikke kvinnen. Ofte er årsaken at hun ikke er flink nok til å signalisere egne behov. Menn er ikke tankelesere, selv om kivnner ofte kunne ønsket at de var det. Dersom dere ikke får til dette alene. Søk hjelp hos sexolog.

Hilsen Gro


 • Hei.Jeg er en jente på 19 år som er sammen med en mann på 34. Vi har en sønn sammen på 1år. Problemet er at han ikke virker interessert i meg lengre. Det kan gå så lenge som en måned mellom hver gang vi har sex. Jeg syns jeg har prøvd alt. Har dårlig selvtillit fra før av og dette hjelper ikke akkurat på selvtilliten. Har prata med ham om det flere ganger , men da føler han seg teit og blir sur.Takk for svar. Mvh Frustrert frue.


SVAR:

Litt trøst - svært mange får problemer med å ta opp sexlivet etter en fødsel. Det hender også mannen er den som mister lysten. Det behøver ikke være noe galt med forholdet eller med deg. Årsaken kan være mange, for eksempel at han ikke forbinder farsrollen med det å ha sex. Eller at han har sett fødselen på nært hold og det var en så overveldende opplevelse at han ikke klarer å se for seg kvinnekjønnet som en mulighet til nytelse.


Prøv å ta utgangspunkt i de gangene han tenner og dere har sex. Er det noe spesielt som da skjer i forkant? Har dere da en god stemning dere i mellom? Har dere vært ute på tur, eller er dere uten barn? Er det tidlig på morgenen eller for eksempel når dere har pyntet dere? Forsøk i fellesskap å gjenskape atmosfæren som fungerer.


Ikke bebreid ham, selv om jeg skjønner din frustrasjon. Lyst kan dessverre ikke tvinges fram. Den må lokkes og lekes tilbake til gamle høyder.


Hilsen Gro


 • Hei! Vi er et par som i flere år har slitt med ufrivillig barnløshet. Sexlivet vårt er av den grunn blitt fokusert rundt dette å lage barn. Vi har nå fått et barn gjennom ivf, og har nå vansker med å gjennopprette et normalt sexliv. Vi vil gjerne ha flere barn, og det er lett for at gamle minner om hvordan vi har strevd før dukker opp. Hvordan finne tilbake til det normale sexlivet?Hei :)


SVAR:

Jeg har hatt mange klienter som har vært i samme situasjon som dere. De har strevd så mye med å få barn, at all sex har blitt en jobb i stedet for en kilde til lek og nytelse.


Prøv å få til en ny start. Ta tak i de beste opplevelsene dere har hatt og forsterk det som virkelig var bra! Det blir litt kort, men tiden min renner ut.


Hilsen Gro • Jeg skulle ønske det var mye mer fokus på at det fins noen kvinner - som meg - som virkelig jobber og jobber for et godt sexliv, og som til slutt er nødt til å innse at enkelte menn rett og slett ikke er interessert i det. Det er like vondt for oss kvinner som opplever dette som for menn.Da jeg var sammen med denne mannen som jeg måtte "tvinge" til å ha sex med meg tre-fire ganger i året turde jeg ikke å spørre noen om dette, eg trodde rett og slett han syns jeg var ekkel. Etter at jeg forlot ham og etter hvert fant en ny mann oppdaget jeg at menn også er forskjellig.


SVAR:

Historien din viser at ikke alle passer sammen. Håper den nye mannen i ditt liv er mer på bølgelengde seksuelt! Lykke til med fremtiden!


Hilsen Gro


Vi beklager at ikke alle spørsmål ble besvart ettersom pågangen var så stor.

Isachsen er også tilknyttet Norges største ekspertpanel, Eksperthjelp.no . Har du flere spørsmål du ønsker å stille direkte? Trykk her

(Vær oppmerksom på at direkte kontakt med tjenesten Eksperthjelp koster penger).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:24 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01 Voldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42 Bodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37 DN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15 Mann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36 To fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36 Vitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13 Bjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24 – De første har trolig fått penger på konto15:21 Litauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54 Lå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33 Lisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06 Lagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05 Bokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50 Kabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32 Blir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27 Mann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51 Curling-EM: Ny seier til Norge12:48 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35 Vi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28 Russland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27 Regjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48 Elvestuen får kritikk for hemmelighold11:38 SAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36 Vestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04 Mistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04 Sp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59 Tyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58 Dommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57 Nesten en million alderspensjonister i Norge10:15 Mali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08 Barnevernet får ny korreks fra EMD – Ropstad lover å lytte09:54 Nye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35 Rapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34 Nord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32 Hongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23 Forbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09 Hareide fortvilet tross EM-jubel09:08 Sørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06 Pårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51 Norsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51 Nesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10 Spania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08 – Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00 Frode Berg skal snakke med pressen06:48 Millionoverskudd for orienterings-VM06:46 Digitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31 Spillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30 Nordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25 Nav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00 Oppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50 Dette skjer i dag05:49 Israel hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44 Ny studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42 Dette skjedde i natt05:38 Burger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30 Ekspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18 Trumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09 Ugland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30 Hongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59 Flere døde i gruveulykke i Kina03:43 Forskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22 To av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46 Kina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28 Politiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05 Røyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47 Mellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04 Dæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59 Nynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49 King frykter strekk00:31 Tyrkia truer med nye angrep i Syria00:20 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32 USA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21 Muslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29 Innbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24 Julio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02 Ekspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50 USA endrer syn på Israels bosetninger20:28 Danmarks statsminister forstår Macrons syn på NATO20:03 28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01 Et flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23 Tre menn varetektsfengslet etter vold på Hadeland i helgen19:04 Frode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55 Uføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47 – Dronning Elizabeth er den ultimate feminist18:46 Over 100.000 barn internert i USA18:39 Ropstad kunne løftet en viktig debatt – men feilet18:31 Forslag om forbud mot machete sendes på høring17:58 Avduket i natt: Nå strømmer norske kunder til17:57 Tre personer er drept ved Walmart i Oklahoma17:51 Frode Berg vil snakke til pressen tirsdag kveld17:42 Kraftig økning i avskogingen i Amazonas17:38 WADA varsler Russland-dom i desember17:16 Mann tiltalt for å ha forsøkt å drepe naboen17:02 Staten ber DNB legge alle fakta om hvitvaskingsskandalen på bordet17:01 Torp vil ikke gjøre noe med ulovlig transport16:57 Coop sponser ski-VM fram til 202516:49 Schumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33 Odd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven
Siste nytt
18:24SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01NorgeVoldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42NorgeBodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37NorgeDN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15NorgeMann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36VerdenTo fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36PolitikkVitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13PolitikkBjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24Penger– De første har trolig fått penger på konto15:21VerdenLitauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54VerdenLå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33KulturLisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06SportLagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05KulturBokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50ReiseKabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32VerdenBlir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27VerdenMann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51SportCurling-EM: Ny seier til Norge12:48SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35Helse og livsstilVi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28VerdenRussland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27PolitikkRegjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48PolitikkElvestuen får kritikk for hemmelighold11:38ReiseSAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36VerdenVestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04VerdenMistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04PolitikkSp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59VerdenTyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58PolitikkDommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57PengerNesten en million alderspensjonister i Norge10:15VerdenMali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08NorgeBarnevernet får ny korreks fra EMD – Ropstad lover å lytte09:54MotorNye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35VerdenRapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34VerdenNord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32VerdenHongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23PengerForbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09SportHareide fortvilet tross EM-jubel09:08SportSørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06VerdenPårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51NorgeNorsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51NorgeNesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10SportSpania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08Penger– Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00NorgeFrode Berg skal snakke med pressen06:48SportMillionoverskudd for orienterings-VM06:46NorgeDigitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31SportSpillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30NorgeNordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25NorgeNav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00NorgeOppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50NorgeDette skjer i dag05:49VerdenIsrael hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44Helse og livsstilNy studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42NorgeDette skjedde i natt05:38VerdenBurger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30NorgeEkspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18VerdenTrumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09NorgeUgland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30VerdenHongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59VerdenFlere døde i gruveulykke i Kina03:43VerdenForskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22NorgeTo av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46VerdenKina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28NorgePolitiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05VerdenRøyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47NorgeMellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04SportDæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59VerdenNynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49SportKing frykter strekk00:31VerdenTyrkia truer med nye angrep i Syria00:20SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32VerdenUSA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21NorgeMuslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29NorgeInnbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24NorgeJulio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02ReiseEkspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50PolitikkUSA endrer syn på Israels bosetninger20:28VerdenDanmarks statsminister forstår Macrons syn på NATO20:03Norge28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01PolitikkEt flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23NorgeTre menn varetektsfengslet etter vold på Hadeland i helgen19:04NorgeFrode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55NorgeUføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47Verden– Dronning Elizabeth er den ultimate feminist18:46VerdenOver 100.000 barn internert i USA18:39Helse og livsstilRopstad kunne løftet en viktig debatt – men feilet18:31NorgeForslag om forbud mot machete sendes på høring17:58MotorAvduket i natt: Nå strømmer norske kunder til17:57VerdenTre personer er drept ved Walmart i Oklahoma17:51NorgeFrode Berg vil snakke til pressen tirsdag kveld17:42VerdenKraftig økning i avskogingen i Amazonas17:38SportWADA varsler Russland-dom i desember17:16NorgeMann tiltalt for å ha forsøkt å drepe naboen17:02NorgeStaten ber DNB legge alle fakta om hvitvaskingsskandalen på bordet17:01PengerTorp vil ikke gjøre noe med ulovlig transport16:57SportCoop sponser ski-VM fram til 202516:49SportSchumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33PengerOdd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus