Meny

- Kristin Halvorsen kan bli finansminister

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): SV-leder Kristin Halvorsen kan bli ny finansminister. Det kan være et varsel om at hun tenker på å trekke seg som partileder.

Finansminister?Finansminister?

Flere SV-ere oppfordrer ifølge Aftenposten Kristin Halvorsen til «å gå der makta ligger», det vil si til Finansdepartementet. Jens Stoltenberg (Ap) skal ikke ha noe problem med Halvorsen som finansminister.

Det er en post mange partier gjennom årene har hatt et tvetydig forhold til: Finansministeren har store muligheter til å påvirke alle politikkens områder, men det er også en arbeidskrevende post som kan fortone seg som et gledesløst departement, hvis hovedoppgave er å si nei til alle gode forslag, skriver Aftenposten.

Få om noen tror at kombinasjonen partileder og finansminister vil være noen lykkelig løsning over lengre tid.Til det svarer flere kilder i SV at Halvorsen «ikke skal sitte som partileder til evig tid», og signaliserer at Halvorsens tid som partileder kan være på hell.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus