Meny

Vi kjøper dataspill som aldri før

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi kjøper og spiller dataspill for nesten en milliard kroner i år.

En populær dameEn populær dame

Oslo (NTB): Nordmenn bruker mer penger på dataspill enn noen gang før. I år tror spillbransjen at det vil bli solgt dataspill over disk for mer enn 800 millioner kroner.

I første halvår i år har nordmenn brukt over 300 millioner kroner på spill. Og det er bare i form av dataspill som kan måles gjennom butikksalg. I tillegg kommer kjøp av dataspill over nett, og online-rollespill som det abonneres på, skriver Aftenposten.

- De som begynte å spille dataspill på 80-tallet har aldri sluttet. Nå er de i 30-årene og de spiller fortsatt, sier Fredrik Breien. Han er kursutvikler og leder ved Norges informasjonstekniske høyskole, ett av studiestedene i Norge som tilbyr utdannelse innenfor spillprogrammering.

Tall Norsk Spill- og Multimedialeverandørforening (NSM) har innhentet viser at bransjen har hatt en vekst på 59 prosent første halvår i år. Dette er bare selve spillene, i tillegg kommer salg av spillkonsollene som man trenger for å spille. Samlet utgjør salget av selve dataspillene ut til butikkene 153 millioner kroner.

- Du kan gange dem med to for å få det beløpet kundene bruker på spill, sier Espen Tollefsen, leder i NSM.

Bransjen regner med at omsetningen i siste kvartal utgjør like mye som hele resten av året.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus