Vi kjøper dataspill som aldri før

Vi kjøper og spiller dataspill for nesten en milliard kroner i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En populær dameEn populær dame

Oslo (NTB): Nordmenn bruker mer penger på dataspill enn noen gang før. I år tror spillbransjen at det vil bli solgt dataspill over disk for mer enn 800 millioner kroner.

I første halvår i år har nordmenn brukt over 300 millioner kroner på spill. Og det er bare i form av dataspill som kan måles gjennom butikksalg. I tillegg kommer kjøp av dataspill over nett, og online-rollespill som det abonneres på, skriver Aftenposten.

- De som begynte å spille dataspill på 80-tallet har aldri sluttet. Nå er de i 30-årene og de spiller fortsatt, sier Fredrik Breien. Han er kursutvikler og leder ved Norges informasjonstekniske høyskole, ett av studiestedene i Norge som tilbyr utdannelse innenfor spillprogrammering.

Tall Norsk Spill- og Multimedialeverandørforening (NSM) har innhentet viser at bransjen har hatt en vekst på 59 prosent første halvår i år. Dette er bare selve spillene, i tillegg kommer salg av spillkonsollene som man trenger for å spille. Samlet utgjør salget av selve dataspillene ut til butikkene 153 millioner kroner.

- Du kan gange dem med to for å få det beløpet kundene bruker på spill, sier Espen Tollefsen, leder i NSM.

Bransjen regner med at omsetningen i siste kvartal utgjør like mye som hele resten av året.

Personvernpolicy