Merry November: «Since We Are All Captains»

Kurant uptempo og lettere melankolsk indiepop.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Merry November, «Since We Are All Captains»

(Osito Records)

Sørlands-bandet Merry November kan vel sies å tilhøre den musikalske kategorien vi klassifiserer som unge og lovende (til band å være vel og merke). I 2003 leverte de en meget lovende debut med «I'll Keep You Here», som hovedsakelig beveget seg innenfor det melankolske og mer lavmælte musikkuttrykket.

Etter litt frem og tilbake, er bandet nå klare med sin andre utgivelse, «Since We Are All Captains».

Uptempo ompamelankoli


De som kjenner bandet fra tidligere, vil kunne kjenne igjen flere vante elementer (saktegående låter, mørk og pen vokal, fin tostemt koring og generell sart melankoli). Dette blir best eksemplifisert gjennom rolige og vakre låter som «Reincarnation», «Où-Est Mon Abri?» og «Eternity».

Nå har bandet også lagt inn litt mer tempo i låtene sine, noe solide bidrag som amerikana-liknende «Wild Rose Thicket», «Song From A Prayer» og «Release My Ghost», samt den eggende og franskspråklige «Rouge» er gode beviser på.

Det er generelt et fint driv i låtene, mens bandet krydrer med både liflig felespill («Wild Rose Thicket», «Song From A Prayer») og småfunky håndklapping («Release My Ghost»).

Småsurt


Nå er det dessverre ikke alt som fungerer, og relativt råtne og bråkete indielåter som «Morning's Song» og «We're All Captains» (skjult spor på «Eternity») gjør en solid innsats til å ødelegge inntrykket.

Her viser fremfor alt Charlotte Knudsen sine åpenbare begrensninger som vokalist.

Utover dette må det sies at Merry November har levert et helt greit produkt, og selv om den kanskje ikke har det kvalitative særpreget som debutplaten hadde, viser den likevel at gruppa har potensiale til å utvikle noe spennende også i fremtiden.

Svak firer.

Merry November: Hjemmeside

Låter

:
1. 4-9-10
2. Wild Rose Thicket
3. Rouge
4. Song From A Prayer
5. Reincarnation
6. Intermission #2
7. Drop Your Arms!
8. Morning's Song
9. Little Ship
10. Où-Est Mon Abri?
11. Release My Ghost
12. Eternity

Spilletid

: 42.57

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser

Når gitar blir for dominerende (17.10.2005)

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser