Fikk sparken for en pizza

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sparket for en pizza, trusler fra Microsoft og døgnkontinuerlig overvåkning av tenåringer står på menyen i dagens teknoklikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dyre pizzabiter.Dyre pizzabiter.

Pizza-restene etter internmøtet var fristende for Jim Garrison (39). Han spiste to av de seks bitene som var igjen.

Det kostet ham jobben, men til gjengjeld vant han et cruise i Karibia for å ha den mest utrolige historien om å få sparken.

Kollegene hans hadde nemlig avtalt hvordan pizza-bitene skulle fordeles dem imellom, og det skapte kaos og opprørstilstander da Garrison bare forsynte seg uten å spørre om lov. Saken eskalerte til toppledelsen, og en måned etter at pizza-stykkene var fortært, var han arbeidsløs.

Andre kandidater i konkurransen om den mest absurde oppsigelseshistorien var flyttemannen som ble tatt på fersken mens han fiklet med sex-leketøyene til en av kundene, og en lagerarbeider som ble tatt med buksa nede mens han gjorde perverse ting med protesene hans arbeidsgiver produserer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skitten krig mellom Microsoft og Google


Sint mann.Sint mann.

«Jeg skal knuse ham. Jeg har gjort det før, og kan gjøre det igjen», skal Microsofts toppsjef Steve Ballmer ha skreket mens han slengte en stol gjennom rommet.

Anledningen var et møte med sin daværende ansatte, Kai-Fu Lee, som fortalte Ballmer at han ville begynne å jobbe for Google, og selskapets toppsjef Eric Schmidt.

Schmidt har tidligere vært i ledelsen i Sun og Novell, begge to selskap som har fått kjenne Microsofts monopolistiske tyngde.

Google skal også ha bevegd seg på anstendighetsgrensen i sin jakt på Lee. En epost fra Jonathan Rosenberg, Googles direktør for forretningsutvikling, foreslo at Google «forfølger ham som ulver» og at mr Lee er en mann med talenter som vil være nyttige for Google «langt utenfor den planlagte satsingen i Kina».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste fredløse


Pappa ser deg.Pappa ser deg.

De færreste aksepterer tanken på døgnkontinuerlig overvåkning. Tenk deg at måten du kjører på, hvor fort eller sakte du kjører, hvor du er, hva du kjøper, rapporteres tilbake til noen som har interesse av å vite alt dette. Du ville blitt forbannet, og ikke akseptert at det ble gjort overfor voksne, frie mennesker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes imidlertid to grupper mennesker som er fredløse. Er du tenåring skal du tydeligvis kunne finne deg i hva som helst fra dine foreldre, og er du bilfører, likeså.

Myndighetene elsker å holde øye med oss. Nå utvider de trafikkovervåkningen slik at fotoboksene måler gjennomsnittsfarten mellom to fotobokser. Holdningen vi møtes med langs veiene er klar: Du er en fartsbølle, og vi skal ta deg.

Samme holdning ligger nok til grunn for foreldre som kjøper tjenester fra en av de mange tjenestene som finnes for å overvåke de siste fredløse, tenåringene. Tjenestene følger tenåringene ved hjelp av GPS og kredittkortdata, og rapporterer via mobiltelefon. Den ikke bare sladrer om at guttungen var på en skummel kant av byen klokken 02.00 om morgenen, men også at han kjørte for fort, bremset for raskt, kjørte på rødt lys, og handlet sigaretter i stedet for grønnsaker.