Alle 309 overlevde dramatisk flyulykke i Canada

Passasjerene løp for livet gjennom brennende gress da et fullpakket Air France-fly raste ut av rullebanen under landing på flyplassen i Toronto i Canada tirsdag og gikk opp i flammer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toronto (NTB-DPA-Reuters):

Alle de 297 passasjerene og de 12 mannskapsmedlemmene overlevde, og det var bare 43 som fikk mindre skader, sa Steve Shaw fra flyplassmyndighetene på en pressekonferanse da brannen var under kontroll, cirka to timer etter at det store Airbus A340-flyet krasjet klokka 16 lokal tid tirsdag.

Canadas transportminister Jean Lapierre kalte det et mirakel at alle de 309 om bord kom seg ut før flyet tok fyr.

Flyvraket ble tømt for passasjerer på 90 sekunder, og umiddelbart etterpå eksploderte det i flammer. Vitner så enorme ildkuler, og ingen som ble intervjuet på de store TV-kanalene, trodde noen kunne ha overlevd.

Ifølge vitner og passasjerer kan flyet ha blitt truffet av lyn idet det landet midt i en kraftig tordenstorm, med regn og hagl, kraftig vind og lynnedslag. Eksperter sier at det også kan ha vannplanet etter landing, siden det virket som det mistet bremsekraften og bare seilte ut i terrenget.

- Jeg var den andre som skled ned sklien, og vi løp som gale i tilfelle det var en eksplosjon, sa passasjeren Rory Bramar til canadisk TV etter at han var fraktet til flyplassterminalen.

Personvernpolicy