Håndholdt sommermoro

Sommeren er endelig her, og det er litt kjedelig å sitte inne foran skjermen. Men med Nintendos DS kan du nyte parklivet og ta med deg spillene ut. Vi gir deg oversikten over hva som er bra og ikke fu

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle spillene vi tester her er altså Nintendo DS utgivelser, med unntak av «Mario Party Advance» som også fungerer på Gameboy Advance.

Need for Speed Underground 2

(EA)

EA var med dette først ute med et bilspill på DSen. Dette er på mange måter et solid bilspill, men etter å ha spilt konsollversjonene av dette er jeg alikevel ikke helt fornøyd. Grafikk og lyd er helt klart veldig bra, men kontrollene sitter ikke helt. Etter endel løp og biloppgraderinger hjelper det på, men det kan være litt frustrerende å nå dit. Flerspiller krever dessverre like mange spill som spillere. Et solid bilspill som krever tålmodighet.

Ridge Racer DS (t.h.) og Need For Speed Underground 2.Ridge Racer DS (t.h.) og Need For Speed Underground 2.


Ridge Racer DS

(Namco)

Her serverer Namco en versjon av den populære bilspillserien for DS. Spillet er en nyutgivelse av Ridge Racer 64, og bærer litt preg av det. Spillestilen og kontrollene er ikke helt oppdaterte og spillet blir fort litt for enkelt. Den store styrken er flerspillerdelen. Du trenger nemlig ikke mer enn ett spill (men flere DSer) for å kjøre mot opptil 6 venner. Et greit bilspill for de fleste, men litt mer erfarne spillere bør heller vurdere NFSU2.

Pac Pix

(Namco)

Pac Man er tilbake og får æren av å jage spøkelser i et splitter nytt konsept. Her gjelder det å bruke pennen, man må nemlig tegne den gule skapningen og all kontroll skjer via tegninger på den nederste skjermen. Et morsomt konsept, men spillet blir dessverre fort litt for ensformig. Kan nok være et festlig alternativ for de litt yngre spillerne, men vanskelighetsgraden er ikke helt tilpasset denne målgruppen. Faller derfor litt mellom to stoler.

Yoshi Touch & Go (t.h.) og Pac Pix.Yoshi Touch & Go (t.h.) og Pac Pix.


Yoshi Touch & Go

(Nintendo)

Marios grønne venn deler hovedrollen i dette spillet med en babyutgave av Mario. Spillet er todelt, første halvdel består i å tegne skyer som Mario flyter på i fall mot bakken. Når han så kommer helt ned tar Yoshi over og du må hjelpe duoen gjennom en hinderløype. All kontroll foregår via berøringsskjermen og mikrofonen. Akkurat som Pac Pix er dette veldig morsomt de ti første gangene, etter det blir man fort litt lei. En morsom tospillerdel trekker litt opp.

Another Code

(Nintendo)

Dette spillet er så langt den største overraskelsen blant utgivelsene på DS. Nintendo leverer et ganske utfordrende og gjennomført eventyrspill, til glede for fans av denne litt oversette sjangeren. Spillet bruker de to skjermene og pennekontrollen på en ganske god måte. Et litt avansert plott krever mer oppmerksomhet enn vanlige håndholdte spill, men dette er også spillets styrke. Egner seg nok veldig godt som tidsfordriv på reisen. Krever relativt gode engelskkunnskaper så ikke egnet for de minste.

Another Code (t.h.) og Space Invaders Revolution.Another Code (t.h.) og Space Invaders Revolution.


Space Invaders Revolution

(Rising Star Games)

Dette er det hittil svakeste spillet på Dsen. En nyversjon av Space Invaders (et klassisk arkadespill fra 1978) som på ingen måte gjenskaper magien fra gamle dager. Bare for de mest innbitte nostalgikerene.

Mario Party Advance

(Nintendo) (Gameboy Advance)

Mario og en rekke av hans venner og uvenner fra utallige tidligere spill er tilbake i en portabel utgave av den svært så populære Mario Party serien. Her er det minispill som står på dagsordenen. Advance versjonen skiller seg fra storebrødrene på Gamecube ved å fokusere på enspillerdelen. Den snille vanskelighetsgraden gjør at dette er et veldig familievennlig spill som både lillesøster og pappa også kan glede seg over.

Mario Party Advance.Mario Party Advance.


Need For Speed Underground 2

Ridge Racer DS

Pac Pix

Yoshi Touch & Go

Another Code

Space Invaders Revolution

Mer i Nesteklikk:


Personvernpolicy