Meny

Van Morrison: «Magic Time»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Koselig og avslappende gjenhør med Van the Man.

Van Morrison, «Magic Time»

(Polydor/Universal)

Få artister i dag påkaller så stor grad av ærefrykt som det Van Morrison gjør.

Mange kan riktig nok vise til en like lang artistisk karriere, men det er de aller færreste som har levert den mengden kvalitet som denne iren har gjort.

Mannen, kanskje mest kjent for utgivelsene «Astral Weeks» (1968) og «Moondance» (1970), har en helt egen evne til å blande blues, jazz og tradisjonell irsk musikk med sin helt særegne tilstedeværelse i musikken.


Legg til en aldeles herlig stemme, og vi snakker om intet mindre enn en musikalsk legende!


60 år

Siden sist («What's Wrong With This Picture» i 2003) har Van Morrison fylt 60 år, uten at det synes å ha lagt nevneverdige begrensninger på hans artistiske utfolding.

Nå er han klar med albumet «Magic Time», og atter en gang viser den lille iren sine kvaliteter på en plate som inneholder alt hva man kan forvente av en Van Morrison i 2005.

Med andre ord en salig blanding av småkoselig og «laidback» blues og jazz, der først og fremst jazzballaden «Stranded», den klassiske Van-låten «Celtic New Year» samt bluesete «Gypsy In My Soul» står frem som de klart beste låtene.

Kjip crooning


Van klarer dessverre ikke å videreføre denne høye kvaliteten på resten av albumet, men både «The Lion This Time» og «They Sold Me Out» er solide saker.

Det som fungerer dårligst er de to coverlåtene «This Love Of Mine» og «Lonely And Blue», der Van «crooner» og svisker seg en smule bort fra det han kan aller best.

Enkelte av blues-låtene på albumet får i tillegg preg av å være lite originale og noe kjedelige i lengden («Keep Mediocrity At Bay», «Evening Train»), og holder ikke det samme nivået som man kan forvente fra den kanten.

Solid utgivelse

Til tross for en noe ujevn kvalitet enkelt av låtene, er det liten tvil om at Van Morrison fortsatt presterer på et høyt nivå, og at han med «Magic Time» har laget et album som nok vil tilfredsstille de fleste fans.

Mannen finner ikke akkurat opp kruttet på nytt, men det er likevel stødig og sikkert levert fra en etterhvert eldre herremann.

Grei firer.

• Van Morrison spiller i Sandefjord lørdag 13. august.
Van Morrison: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus