Meny

Verdenslansering av norsk Mp3-spiller

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det lille norske teknologiselskapet Asono lanserte i dag Mp3-spilleren Asono Mica.

Med støtte fra Innovasjon Norge, kunne det Oslo-baserte teknologiselskapet Asono og designfirmaet Norway Says i dag lansere den elegante Mp3-spilleren Asono Mica.

Spilleren med fokus på brukervennlighet, integrerte løsninger, design, størrelse og vekt, kommer på markedet i Skandinavia mandag 9. mai. I første omgang vil selskapet produsere to spillere (512 MB og 1GB) som vil komme i tre farger (svart, hvit, rød).

Spilleren, som skal henge rundt halsen (spiller er integrert med hodetelefoner) har display i bunn, mens kontrollene skal styres av en liten joystick på framsiden.

Asono Mica har displayet i bunn (foto:asono.no)Asono Mica har displayet i bunn (foto:asono.no)

Designer Torbjørn Anderssen i Norway Says kunne blant annet fortelle at de hadde tatt utgangspunkt i mobiltelefoner ved utformingen av joysticken, i og med at brukermønsteret rundt kontrollen allerede er innarbeidet.

Den Korea-produserte spilleren vil ellers kunne kobles direkte til CD- og LP-spiller, veier 46 gram (inkludert hodetelefoner), er på størrelse med en fyrstikkeske (eksklusiv hodetelefoner), er foreløpig ikke konstruert for trening, tåler fuktighet og vil koste 1599,- (512 MB) og 2099,- (1GB).

Representant for Asono, Mads Høyby, kunne videre avsløre at en spiller med kapasitet 2GB vil bli lansert i august, samtidig som selskapet jobber med å utvikle trådløs overføring.

Asono Mica vil neppe utkonkurrere markedslederen iPod med det aller første, men ønsker heller å rette seg mot et marked der brukeren legger vekt på design og vekt.

Spesifikasjoner:

Minne: 512 MB og 1GB
Filfomat: MP3, WMA, ASF
Størrelse: 37mm x 53mm x 16mm
Vekt: Spiller = 25.1 gram, hodetelefoner = 21.1 gram
Støtter: Win98/win2000/win xp/win me/ Os 9.2+
Batteri: Oppladbart li-ion batteri, 12 timers varighet
Adapter: USB/DC
Opptak: Diktafon, CD/LP (8 timer), radio
Radio: FM


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus