Verdenslansering av norsk Mp3-spiller

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det lille norske teknologiselskapet Asono lanserte i dag Mp3-spilleren Asono Mica.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med støtte fra Innovasjon Norge, kunne det Oslo-baserte teknologiselskapet Asono og designfirmaet Norway Says i dag lansere den elegante Mp3-spilleren Asono Mica.

Spilleren med fokus på brukervennlighet, integrerte løsninger, design, størrelse og vekt, kommer på markedet i Skandinavia mandag 9. mai. I første omgang vil selskapet produsere to spillere (512 MB og 1GB) som vil komme i tre farger (svart, hvit, rød).

Spilleren, som skal henge rundt halsen (spiller er integrert med hodetelefoner) har display i bunn, mens kontrollene skal styres av en liten joystick på framsiden.

Asono Mica har displayet i bunn (foto:asono.no)Asono Mica har displayet i bunn (foto:asono.no)

Designer Torbjørn Anderssen i Norway Says kunne blant annet fortelle at de hadde tatt utgangspunkt i mobiltelefoner ved utformingen av joysticken, i og med at brukermønsteret rundt kontrollen allerede er innarbeidet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den Korea-produserte spilleren vil ellers kunne kobles direkte til CD- og LP-spiller, veier 46 gram (inkludert hodetelefoner), er på størrelse med en fyrstikkeske (eksklusiv hodetelefoner), er foreløpig ikke konstruert for trening, tåler fuktighet og vil koste 1599,- (512 MB) og 2099,- (1GB).

Representant for Asono, Mads Høyby, kunne videre avsløre at en spiller med kapasitet 2GB vil bli lansert i august, samtidig som selskapet jobber med å utvikle trådløs overføring.

Asono Mica vil neppe utkonkurrere markedslederen iPod med det aller første, men ønsker heller å rette seg mot et marked der brukeren legger vekt på design og vekt.

Spesifikasjoner:

Minne: 512 MB og 1GB
Filfomat: MP3, WMA, ASF
Størrelse: 37mm x 53mm x 16mm
Vekt: Spiller = 25.1 gram, hodetelefoner = 21.1 gram
Støtter: Win98/win2000/win xp/win me/ Os 9.2+
Batteri: Oppladbart li-ion batteri, 12 timers varighet
Adapter: USB/DC
Opptak: Diktafon, CD/LP (8 timer), radio
Radio: FM