Meny

Drusilla og dagens onde kvinner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste Klikk presenterer utvalgte blogger. I dag: Drusillas «Dagens onde kvinner».

Drusilla sparker godt fra seg, men vi savner magien.Drusilla sparker godt fra seg, men vi savner magien.

Drusilla er opprinnelig et bibelsk navn, og er nevnt i Apostlenes gjerninger. Den jødiske skjønnheten skilte seg fra sin første mann for å gifte seg med Felix, prokuratoren.


En annen Drusilla er søster av den romerske keiser Caligula. Hun levde fra år 16 til år 38 etter Kristus. Hun giftet seg i 33 og skilte seg i 37, muligens som følge av press fra sin bror, den forrykte keiseren, som da visstnok hadde alle sine tre søstre som elskerinner.

En tredje Drusilla er en karakter i den populære serien «Buffy the Vampire Slayer».

Om det er en av disse tre drusillaene som står bak bloggen «Dagens onde kvinner», eller om det er en fjerde på beddingen, vet vi ingenting om.For slik er det med blogger, at den som ønsker å være anonym, kan være det.

Det vi vet, fordi vi kan se det, er at forfatteren bak denne bloggen sparker kraftig fra seg, og hun gjør det med stor kraft og masse energi.

Et høydepunkt blant de siste postene er artikkelen 'En dommer, ingen bussjåfør, men en 16 år gammel jente'. Innlegget tar for seg en dom i en sak om menneskehandel, hvor en 16 år gammel estisk jente «importert» til Norge for utleie står i fokus.

Her demonstrerer Drusilla en serie karatespark både over og under beltestedet.

Som dette:

«Dessuten så hun da heller ikke så ung ut på bildene: Det er fremlagt fotos av henne som neppe kan sies å vise en jente som klart er under 18 år. (Jeg går ut ifra at det er Collin-Hansen selv som har skrevet dommen, for hvem andre enn en mann med bindestrek i etternavnet skriver fotos i dag?)»


Innlegget har avstedkommet en rekke kommentarer fra lesere som i grunnen er like god lesning.

Drusilla avlegger også den øvrige horedebatten en visitt, og kommer med denne karakteristikken av debattantene fra TV2, Marit Christensen, Eva Bratholm og en mann hun ikke husker navnet på, men som er inderlig engasjert.

Blogg:

Dagens Onde Kvinner

Blogger:

Drusilla

URL:

dagensondekvinner.blogspot.com

(...) jeg tar en mann som snakker fra hjertet over en dame som snakker utenom hjernen, anyday som det heter.


Godt formulert. Tross en følbar skepsis til mannskjønnet, er det altså sistnevnte som i dette tilfellet får flest plusspoeng etter at horene er ferdigdebattert.

Drusilla sier om seg selv at hun er «først og fremst sinna, kjempesinna. Og seriøs, kjempeseriøs!»

Begge deler merkes godt. Men er du for sint, skyter du i blant spurv med kanoner. Og er du for seriøs, glemmer du kanskje å le av deg selv.

Drusilla har med seg masse Buffy-energi. Men den populære serien er ikke bare spark og blod og slakt. Det er store doser magi der også. Noen doser av den magien ville ikke skadet for Dagens Onde Kvinner.


Bloggen hennes er uansett verdt et besøk eller fem, ikke minst dersom du liker å være tilskuer til og kanskje delta i gode massakrer, - slike hvor ord er eneste tillatte våpen.

Terningen lander på fire.


Dagens blogg


I «Dagens blogg» presenterer vi utvalgte blogger. Vi velger blogger som er skrevet i et av de skandinaviske språkene, eller engelsk. Tidligere omtalt:

Tips oss gjerne om blogger du syns bør være dagens blogg, enten det er din egen eller noen av dine favoritter.

Mer i Neste Klikk:

Tidligere artikler i serien Norskbloggen finner du på www.nesteklikk.no/norskbloggen.

• Vil du bli en blogger selv?

På Startsidens ABCblogg kan du raskt få din egen blogg.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus