BRUN

Gode gamle BRUN lider av dårlige assosiasjoner. Men om sommeren går BRUN og FIN hånd i hånd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Gode gamle BRUN er endestasjon for de fleste farger. Bare se på bladene på bakken, eller prøv å blande sammen fargene i maleskrinet. Det er ikke svart du får, det er brunt.Gode gamle BRUN er endestasjon for de fleste farger. Bare se på bladene på bakken, eller prøv å blande sammen fargene i maleskrinet. Det er ikke svart du får, det er brunt.

Forrige uke klarte jeg å terge på meg alle jenter i aldersgruppen femten til tyve år ved å gi ROSA terningkast 1.

I etterpåklokskapens lys

kan jeg si at min bedømmelse muligens var litt for streng. Min aversjon mot ROSA er i stor grad personlig, og har sammenheng med fargen på klærne mine etter mine første runder med klesvask.

Jeg innser derfor at jeg dessverre ikke klarte å være så objektiv som jeg burde ha vært. Beklager.

Men til dere jenter

som fortsatt leser denne fargeserien: I dag er det BRUN som skal fram fra maleskrinet. Og om BRUN er det flere ting å si. For eksempel bæsj, pelsdyr, trestammer og sjokolade - som er de fire første tingene jeg kommer på som er brune.

Av disse fire har jeg størst sans for de tre sistnevnte tingene, selv om bæsj helt klart får mest oppmerksomhet i det store og det hele.

Bæsj til tross

, det er vanskelig å se for seg en hverdag uten BRUN. BRUN står fjellstøtt, og er som vennen du stadig vender tilbake til på fest etter at du har fnist med GUL , argumentert med RØD og drukket vin med LILLA. Da står BRUN fortsatt på kjøkkenet i genseren sin og er like glad for å se deg.

Det er det som er så bra med BRUN, BRUN er ikke fordømmende. Den er like trygg som dagen er lang. Men BRUN havner ofte i skyggen av de andre fargene, og bør passe seg for ikke å bli kjedelig.

Kjenner du BRUN

, kan du hilse og si at den ikke skal være så redd for å slå seg litt løs av og til.

Dessverre kan det virke som om BRUN lider litt av den vanlige bæsj-assosiasjonen. At den også uforskyldt har blitt trukket inn i politikken som symbol på holdninger BRUN aldri ville godtatt, er BRUNs store sorg.

Men BRUN bør ikke fokusere

for mye på dette. Den bør heller tenke at det nettopp er BRUN mange ynder å ha på kroppen sin når sommeren kommer og sola skinner. Det er ikke for eksempel GRØNN , BLÅ eller hvit.

Når man i tillegg tenker på sjokolade, små bamser, varme pølser, nystekt brød med BRUNost, og nevner at BRUN også er én av få farger som fungerer helt fint som etternavn, skjønner de fleste at BRUNs usikkerhet på seg selv bør være ubegrunnet.

Alt i alt

er BRUN en god og allsidig farge, som bare venter på å springe ut i full blomst.


Terningkast 4

Fakta om BRUN

Brun

er en farge som inneholder rød og grønn, oransj og blå, eller gul og lilla fargepigmenter. Den forbindes ofte med jord.
Kilde: Wikipedia

Personvernpolicy