Dyr som bør skjerpe seg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les om dyr som lefler litt med loven, er ute på kjøret - eller som av andre grunner bør ta seg selv i nakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Noen dyr skjønner ikke når det er på tide å gi seg. De bare turer fram som om de eier verden. Og det gjør de da vitterlig ikke. Under har vi funnet et utvalg av de dyrene vi mener bør ta seg selv kraftig i nakken.


Koalabjørnen


Under koalabjørnens søte ytre skjuler det seg en liten lat djevel. Den australske koalaen sover omlag 19 timer per døgn. Og når den ikke sover, går den visstnok rundt i eukalyptus-rus og voldtar andre koalaer. Dette holder ikke, kjære koalaer. Det nytter ikke bare å være søt. Klipp håret og skaff dere en jobb.


Møll


Dyr som gjør skade har aldri hørt til mine favoritter. En markstukken tømmerstokk eller et par biller i hytteskapet kan jeg alltids leve med. Men når skadedyrene begynner å spise opp klær er det på høy tid å si fra. Og dette spørsmålet er rettet til dere møll der ute: Hva er galt med å spise kvist og kvast, som andre dyr?


Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjære


Hva er det så å si om skjæren? Den virker jo harmløs nok, gjør den ikke? Niks. Denne 50 centimeter lange kråkefuglen er allerede langt inni sin kriminelle løpebane, og har en spesiell forkjærlighet for alt som er blankt. Mangler du noe sølvtøy eller en hjulkapsel eller to? Sjekk nærmeste skjærereir. Det er ingen tilfeldighet at ordet «tyvaktig» gjerne brukes foran ordet skjære. Den stjeler rett og slett som en ... som en ravn.


Sort enke


Sorte enker hører med til de giftigste edderkoppene i verden. I tillegg spiser de gjerne opp partneren sin etter samleie. Det virker fryktelig unødvendig, på grensen til idiotisk. Det er ikke noe annet å si enn full skjerpings, sorte enker!


Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongekrabben


Kongekrabben, eller russerkrabben, er en gigantisk krabbeart som hører til blant havets delikatesser. Men denne sjøbaserte fruktkurven turer også fram som om den eier verden, eller i hvert fall internasjonalt farvann. Ikke er de spesielt snille med lokal fisk og fauna heller. Det nytter ikke å smake godt når man oppfører seg slik. Vis at du er god på bunnen, kjære kongekrabbe.


Artikkelen fortsetter under annonsen

Ku


En ku ja. En ku gir oss både mat, skinn og melk. Og det er vel og bra. Men det veier likevel ikke opp for at våre firbente venner også er med på den globale oppvarmingen. Hver gang en ku promper eller raper, slipper den ut store mengder miljøskadelig metangass. Og la det være sagt, kyr promper og raper helt ukritisk. Så mye raper og promper de at flere land sliter med å imøtekomme Kyoto-avtalen. Og det hjelper lite med melk og kjøtt den dagen solen har svidd av planeten vår. Det er altså på høy tid at kyrne tar seg selv i nakken.


Gjøken


Som reirokkupant er den kjente og kjære gjøken på mange måter skogens blitzer. Den legger egg i andre sine reir - og så lar den andre småfugler ta strien med å fostre opp nye generasjoner gjøkunger. Gjøken har riktignok en formildende egenskap ved at den bestemmer når sommeren kommer. Men å legge egg i andres reir virker helt koko.


Flere artikler om dyr

Dyr som overdriver
Dyr som hører julen til
Dyr som er gode venner
Nusselige dyr
Dyr bare en mor kan elske
Dyr som skuffer