Turistbåt veltet i Thailand

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst åtte mennesker har omkommet etter at en båt tippet rundt utenfor øya Koh Samui i Thailand. Et titalls mennesker er fortsatt savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Båten hadde hentet passasjerene fra en måneskinnsfest på den nærliggende øya Koh Phangan. Tre av de fire utenlandske dødsoffrene som hittil er funnet var menn i 20-årsalderen, sier politiet til Reuters.

Motorbåten skal ha vært klarert for omkring 25 passasjerer, men ifølge overlevende var det minst 40 ombord da båten veltet omtrent midtveis mellom Pha Ngang og Koh Samui. De fleste passasjerene som kom fra festen var beruset, opplyser vitner ifølge nyhetsbyrået AP.

Ifølge sykehuskilder på Samui er flere av de omkomne turister fra vesten. En norsk jente som var ombord i båten var en kort tid savnet, men har nå kommet til rette. Svenske Aftonbladet skriver i sin nettutgave at tre personer med svensklignende navn er savnet.

30 båter er nå i området og leter etter savnede.

Fullmånefesten på Koh Phangan beskrives i reisehåndbøker som den største festen i verden,
med opptil 12.000 unge mennesker.

Området ble ikke berørt av flodbølgekatastrofen i desember. Flodbølgens ødeleggelser har i stedet ført til en strøm av turister mot Koh Samui.


Mer om båtulykken her:


VG: Flere omkom på partybåt i natt
Dagbladet: Turister omkom i båtulykke i natt
Aftenposten: Turister omkom etter båtvelt
Aftonbladet: Tre svenskar saknas efter båtolycka i Thailand