Økokrim: -Han ga innsideinfo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Økokrim mener den tidligere P4-sjefen Rune Brynhildsen var selve kilden til en strøm av innsideinformasjon høsten 2005. Selv erkjenner han ingen skyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Økokrim mener den tidligere P4-sjefen Rune Brynhildsen er selve kilden til innsideinformasjon. Foto: ScanpixØkokrim mener den tidligere P4-sjefen Rune Brynhildsen er selve kilden til innsideinformasjon. Foto: Scanpix

– Økokrim mener at Brynhildsen ga innsideinformasjon til en venn. Derfra ble informasjonen spredt videre blant en rekke bekjente, sier førstestatsadvokat Hedvig Moe i Økokrim til NTB.
Hun kalte Brynhildsen «kilden» da hun tirsdag formiddag startet sitt innledningsforedrag i innsidesaken fra høsten 2005. Sju personer er tiltalt for misbruk av innsideinformasjon i sakskomplekset, men bare fem er på tiltalebenken i denne runden. Fortjenesten av innsidehandelen skal ligge på mellom 2 og 2,5 millioner kroner, ifølge Økokrim.
– Min klient stiller seg uforstående til tiltalen og erkjenner ikke straffskyld, sier Brynhildsens forsvarer, advokat Knut Smedsrud.
Brynhildsen fikk innsideinformasjon da han jobbet som medierådgiver for flere selskaper.
Også de fire andre på tiltalebenken nektet straffskyld, bortsett fra en 41-åring som erkjente skyld på et mindre alvorlig punkt som ikke knytter seg direkte til bestemmelsene om innsidehandel. (©NTB)

Økokrim mener også at innside-tiltalt kjøpte informasjon