Hevder innside-tiltalt kjøpte informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Økokrim mener at det ble betalt for å få ut innside-informasjon i saken der tidligere P4-sjef Rune Brynhildsen står sentralt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Økokrim mener Brynhildsens nære venn, Dag C. Buom Eriksen, betalte for å få innsideinformasjon. To av de andre tiltalte skal ha blitt bedt om å betale, sa førstestatsadvokat Hedvig Moe i retten tirsdag.
Tidligere P4-sjef, Rune Brynhildsen, står sentralt i innside-saken som startet i Oslo tingrett, og er av aktoratet utpekt som hovedmann.
– Jeg har en anelse om hva hun sikter til, men vil ikke gå nærmere inn på dette nå, sa Brynhildsens forsvarer, advokat Knut Smedsrud, til NTB.
Kilden i innside-strøm
Førstestatsadvokat Hedvig Moe var helt klar på at Økokrim anser den tidligere P4-sjefen som selve kilden til en strøm av innsideinformasjon høsten 2005.
I løpet av snaut tre måneder gjorde noen få aktører ekstra gode handler på Oslo Børs i forbindelse med oppkjøpet av Via Travel Group, Eniros oppkjøp av Findexa og en lukrativ kontrakt som et av datterselskapene til Ignis hadde landet.
Sentralt sto Eriksen og fem andre menn i finansmiljøet. Alle kjøpte aksjer kort tid før oppkjøpene og kontrakten ble gjort kjent og solgte kort tid etter.
Den samlede fortjenesten skal ha vært mellom 2 og 2,5 millioner kroner.
Hadde innside-informasjon
– Det er ubestridt at Brynhildsen hadde innsideinformasjon i alle tre tilfellene. Økokrim mener å kunne bevise at han misbrukte denne informasjonen ved å bringe den videre til Eriksen, sa Moe i retten.
– Derfra ble informasjonen spredt videre blant en rekke bekjente, sa hun.
Brynhildsen jobbet som medierådgiver for de tre selskapene, og skal ha fått kurspåvirkende informasjon gjennom dette arbeidet.
Sju tiltalte
Sju personer er tiltalt i sakskomplekset, men bare fem er på tiltalebenken i denne runden. Ingen av dem erkjente straffskyld for misbruk av innsideinformasjon.
– Min klient stiller seg uforstående til tiltalen og erkjenner ikke straffskyld, sier Brynhildsens forsvarer, advokat Knut Smedsrud.
Bare ti personer er dømt for innsidehandel i Norge, ni av dem etter 2003. Derfor er rettspraksis på området svært begrenset. Likevel er det grunn til å tro at de fem tiltalte risikerer ubetinget fengsel, i og med at Høyesterett har fastslått at det som hovedregel skal gis slik straff for innsidehandel. (NTB-Steinar Schjetne)

Tidligere artikkel: Økokrim: -Brynhildsen ga innsideinfo