– Jeg ser i speilet, og tenker: – Hva i alle dager!?

Her er en bobil på vei forbi en av verdens raskeste serieproduserte biler – elektriske Porsche Taycan. Det kan vel egentlig bare bety én ting: Noen skal forsøke å ikke svi av for mye strøm ...
Her er en bobil på vei forbi en av verdens raskeste serieproduserte biler – elektriske Porsche Taycan. Det kan vel egentlig bare bety én ting: Noen skal forsøke å ikke svi av for mye strøm ...

LUXEMBOURG (BROOM / TV 2): Vi gjør dette – så slipper du.

Jeg sitter bak rattet i en splitter ny Porsche Taycan Turbo – en bil som har 680 hk – på en tysk motorvei. En hysterisk rask bil.

I speilet ser jeg en bobil – og nå legger den seg ut i venstrefeltet. Den vil forbi! Jeg har ingen planer om å hindre den. Sakte men sikkert jobber den opp nok fart, og når den er på siden av meg, hører jeg dieselmotoren hyle som besatt. Sjåføren kaster et forundret blikk bort på meg.

"Hva i herrens navn holder denne fyren på med", må han ha tenkt.

Så lener han seg litt fram i setet mens motoren, som allerede er et hårstrå fra å bli sprengt i fillebiter, henter ut alt den har av krefter og siger forbi – før den legger seg foran meg i veibanen. Forbikjøring av en Porsche Taycan – det er noe å ha på CV-en for et hus på hjul!

– Fint, dette er akkurat hva jeg trenger nå. En bobil foran meg, tenker jeg.

Nå tror du kanskje at jeg er ironisk. Men neida, dette passer meg midt i blinken. Jeg skjønner at du blir forundret. Så la meg forklare:

Porsche Taycan er en av de mest spennende bilnyhetene i 2019. At den er elektrisk er naturligvis perfekt for det norske markedet.
Porsche Taycan er en av de mest spennende bilnyhetene i 2019. At den er elektrisk er naturligvis perfekt for det norske markedet.

Ikke i nærheten av Tesla

Når en av verdens raskeste biler skal lanseres, er vanligvis ikke det å sjekke forbruket høyest på prioriteringslista. Men med Taycan er det litt annerledes.

Her er det ingen bensinslukende motor under panseret. Det er faktisk to motorer – en foran og en bak – og begge er elektriske. Siden det siste gjør den høyaktuell hjemme i Norge, føler jeg litt på at jeg må drive god gammeldags forbrukerjournalistikk, også.

Hvis vi får kartlagt forbruket, skal det være mulig å si noe om rekkevidden, også. Selv om det ikke er det viktigste med denne bilen, tipper vi det er mange som er spent på det, likevel.

Dette kan være dårlig nytt for Tesla

Ruta går gjennom både Tyskland, Frankrike og Østerrike.
Ruta går gjennom både Tyskland, Frankrike og Østerrike.

Rekkevidde og forbruk

Porsche er ikke bombastiske påforbruk og rekkevidde. De sier at Taycan Turbo skal klare mellom 381 og 450 kilometer på én lading. Turbo S skal klare mellom 388 og 412 kilometer.

Forbruket målt etter den nye og strengere WLTP målemetoden er oppgitt til henholdsvis 23,0-26,7 kWt/100 km for Taycan Turbo og 24,5-25,7 kWt/100 km Turbo S.

Oppgitt rekkevidde på Taycan er med andre ord på langt nær like bra som for eksempel Tesla Model S, som klarer opptil 590 km (WLTP). Men rundt 400 kilometer er nok for veldig mange, likevel. I alle fall så lenge rekkevidden er oppnåelig i den virkelige verden. Akkurat det er det vi vil sjekke.

Derfor har jeg bestemt meg for å kjøre pent de første timene vi disponerer bilen. Kjørecomputeren blir nullstilt – og så legger vi i vei.

Video: Her prøver vi å teste toppfarten på Porsche Taycan!

Lav regenerering

Utgangspunktet for lavt forbruk er i alle fall på plass. Taycan har kun 0,22 i Cd-verdi – som betyr svært lav luftmotstand. Akkurat det er en av de viktigste faktorene for å unngå unødvendig høyt forbruk.

Batteriet er for øvrig på 93,5 kWt, men det er brutto kapasitet. Du får ikke tilgang til mer enn 87,4 kWt. Forklaringen er, som mange andre merker, at batteriet skal holde lenger, og at du derfor ikke kan lade det helt opp.

Forholdene vi kjører i er som følger: 13-15 plussgrader, våt asfalt – men ikke regn. Vi er to personer i bilen. Landskapet er i stor grad flatt den første timen.

Vi har ikke tenkt å begi oss ut på en ”hypermile”-tur, for å se hvor langt bilen kan gå i teorien. I stedet vil vi sjekke hva som er realistisk rekkevidde med tilnærmet normal kjøring.

Denne parkerer selv Porsche Taycan på langstrekkene ...

Nytt kjøreprogram

Vi setter likevel bilen i Range-modus. Det er et helt nytt kjøreprogram for Porsche – og handler naturligvis om å få optimalisert bilen mest mulig i forhold til god rekkevidde.

I Range-modus senker bilen seg for å minske luftmotstanden. Gassresponsen er litt lavere, toppfarten reduseres, klimaanlegget går i Eco-modus og vi har i utgangspunktet kun bakhjulsdrift. Spoilere bak justeres også for å gjøre luftstrømmene mest mulig effektiv – mens luftgardinene under lyktene foran lukkes.

Taycan kan også regenerere strøm når du slipper gassen. Men dette er langt ifra ”ènpedalskjøring”. Porsche vil at bilen skal føles mest mulig som en vanlig bil – og mener dessuten at det i mange situasjoner er lite å hente på regenerering. Du kan velge tre innstillinger av regenerering, ”Av”, ”På” og ”Auto”.

Den siste bruker både live-informasjon om trafikken og navigasjonen til å optimalisere best mulig. Med andre ord: Du kan like godt overlate dette til bilen, så ordner den resten.

Førsteinntrykk av Porsche Taycan: – Det er bare å glede seg!

Hver gang vi passerer en landegrense, informerer bilen om de ulike fartsgrensene. Smart.
Hver gang vi passerer en landegrense, informerer bilen om de ulike fartsgrensene. Smart.

Lavt forbruk

Vi følger fartsgrensene – men på motorveien med 110 km/t holder vi oss til 100 km/t. I Norge er det uansett ikke ofte du kan kjøre fortere enn det – uten å risikere en klekkelig bot.

Og dette bringer meg tilbake til bobilen som nettopp har passert oss. Det passer meg altså perfekt – for da kan jeg ligge i dragsuget og spare strøm. Jeg kan nesten se for meg isbjørnene jeg redder livet til, mens jeg seiler ”medstrøms” nedover motorveien.

Etter 24 minutters kjøring ligger forbruket på imponerende lave 19,7 kWt / 100 km. Det tilsier at rekkevidden ikke er urealistisk. På den tiden har vi faktisk også tilbakelagt nøyaktig 19,7 kilometer – med en snittfart på 49 km/t.

Enn så lenge har det vært mye lyskryss og bykjøring. Men nå har vi altså fått motorvei foran oss. Og her skal vi ligge en god stund til.

Etter 50 minutter har forbruket økt til 2,15 kwt/m – og snittfarten har økt til 61 km/t.

Joda, heftig sportsbil kan funke året rundt

Er du hard på gassen, skjer det naturligvis ting med forbruket, ganske så raskt.
Er du hard på gassen, skjer det naturligvis ting med forbruket, ganske så raskt.

Umulig å holde igjen …

Foreløpig har jeg nesten kjørt som en prest. Styrt unna heftige akselerasjoner eller høy fart på motorveien. Du vil ikke tro hvilken viljestyrke dette krever, når du kjører en bil som gjør 0-100 km/t på drøyt 3 sekunder.

Når vi kommer over grensa til Østerrike, og får noen svingete fjellveier foran oss, er det bare å tilstå at alt som kan kalles fokus på ”øko-kjøring” blir borte som dugg for solen. Disse veiene trygler om at vi skal å bruke bilen slik den er bygget for å kjøres! Jeg legger inn Sport Plus – og kjører som jeg skulle ha stjålet både bilen og halve kongeriket.

I 21 fantastiske minutter lar jeg endelig bilen slippe løs de voldsomme kreftene sine. 21 minutter med gåsehud, mens vi snor oss opp gjennom hårnålssvinger og deilige S-kombinasjoner.

Ja, på sett og vis er dette perfekt test av rekkevidde, for deg som lurer på å kjøpe Taycan. Jeg er nemlig villig til å vedde huset til svigermor på at du heller ikke makter å holde igjen entusiasmen, i møte med slike veier.

Men det gjør selvsagt dramatiske ting med forbruket. På 21 minutter stiger det fra 21,5 til 29,5 kWt / 100 km!

Det koster å ha det moro.

Her kan du lese hva Taycan koster - og se mange flere bilder!

Etter tre timer ligger forbruket på 2,38 kWt/m.
Etter tre timer ligger forbruket på 2,38 kWt/m.

Hurtiglading i særklasse

Etter å ha rast fra meg, er det litt lettere å gå tilbake til normal kjøring, igjen. I det vi triller inn til hurtigladestasjonen, etter 2 timer og 34 minutter, er fasit følgende:

Forbruk: 24,5 kWt / 100 km.

Distanse: 142 km

Snittfart: 56 km/t

Med dette forbruket, klarer du ikke 400 kilometer.

Ladepausen på Ionity-stasjonen til Porsche, tar bare rundt 20 minutter. Takket være 800 Volt-systemet, kan Taycan nemlig benytte seg av markedets kraftigste hurtigladestasjoner – som gir opptil 270 kW. Dermed går ladingen svært raskt.

For at ladingen skal bli mest mulig effektiv, er det viktig å "fortelle" bilen når den skal lade. Da optimaliseres batteritemperaturen, slik at ladingen blir så effektivt som mulig.

Porsche 911: Slik fikk vi en roadtrip vi aldri glemmer

På Ionity-ladestasjonene går det unna! Opptil 270 kw kan Taycan ta imot. Det betyr at den skal klare å fylle på batteriet fra 5 til 80 prosent på 22,5 minutter.
På Ionity-ladestasjonene går det unna! Opptil 270 kw kan Taycan ta imot. Det betyr at den skal klare å fylle på batteriet fra 5 til 80 prosent på 22,5 minutter.

Konklusjon

Etter lading har vi nye drøye tre timer på veien før neste stopp. Her tenker vi overhodet ikke på forbruket – og tester blant annet toppfarten på veien (se video nederst i denne artikkelen). Når vi runder av viser forbruket 23,8 kwt/ 100 km – med en snittfart på 60 km/t.

Hva kan vi konkludere med av dette? Jo, det er enkelt: Kjører du uten å gå for mye på gassen, går det helt fint å klare rundt 360-380 kilometer på én lading.

Skal du kjøre lenger enn det, må du tenke mer igjennom kjøremønsteret ditt – og skal du klare oppgitt rekkevidde, må forbruket ligge på rundt 18,6 kWt / 100 km. Da må du ha optimale forhold!

Hvordan rekkevidden blir på vinterføre må vi selvsagt kommet tilbake til senere.

Interiøret i Taycan er lekkert! Særlig liker vi det i litt andre farger enn svart, som blir veldig "mørkt". Beige får fram detaljene veldig fint.
Interiøret i Taycan er lekkert! Særlig liker vi det i litt andre farger enn svart, som blir veldig "mørkt". Beige får fram detaljene veldig fint.

Saken ble først publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:33 Dette skjedde i natt05:17 Forbund mener voldsutsatte lærere står alene05:06 Medier: Våpenhvile inngått mellom Jihad og Israel04:44 Nav skjerper sikkerhetsrutinene for sine ansatte04:43 Giuliani: – Schiffs stjernevitner kom ikke med fakta04:14 To til sykehus etter kollisjon i Lindås03:55 Mistenkte fortsatt på frifot etter knivstikking i Oslo03:53 Mann pågrepet for å starte skogbranner i Australia03:03 Levninger fra tolv mennesker funnet i plastposer i Mexico02:47 Sexolog: – Norske barn lærer om sex fra porno02:34 To personer drept i sammenstøt i Bolivia02:24 Familie drept i israelsk luftangrep i Gaza02:03 Domstol avviser Trumps skattemelding-anke01:34 Mann på Sunnmøre tiltalt for å ha filmet kvinner i skjul00:58 Trump skal offentliggjøre utskrift av samtale med Zelenskyj23:53 Håndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39 – Viktigst å gjøre opp, ikke å være navlebeskuende og granske oss selv22:08 Politiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06 Ny studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden21:48 Lørenskog-saken: Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24 Senterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13 Facebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00 Tungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28 Ber norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14 Mann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48 Her har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32 USAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10 «Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19 Politiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17 «Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15 IEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48 Julio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30 Sandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28 Minst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13 Oslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55 Tolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54 To menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24 Ropstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01 Usikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44 Svigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34 Skrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34 Sykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18 Politiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16 UD endrer reiseråd for Hongkong13:03 Nederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01 Høsten slipper ikke taket12:38 To millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19 Mann døde etter fall inne på Oslo City12:05 To pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05 Fire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52 Presset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46 Børsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40 Storavis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39 Viking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58 TV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57 Varebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43 Så store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40 23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29 Erna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12 New Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12 Ledigheten faller blant innvandrere i Norge09:02 Nav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31 Skoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29 Politiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28 Kaos og ødeleggelser i Venezia08:22 Underskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07 Spanske Villa gir seg etter endt sesong08:05 Lokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52 Skulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44 Thunberg tar katamaran til Spania07:41 Markus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30 Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26 Færre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25 Sju drept i bilbombe i Afghanistan07:09 Nylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08 Bussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46 USA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41 Landslagets inspirerende gulrot06:37 Mann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35 Dette skjer i dag06:32 Tande tviler på nytt Kobayashi-show06:31 Mann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21 Oslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12 Granskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48 Setteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44 Tesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42 Dette skjedde i natt05:28 Mann drept under protester i Libanon05:26 Solvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07 Venstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38 200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06 USA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57 Flere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29 Federer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23 Sju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21 To høyreekstremister pågrepet i Italia02:47 Utslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41 Jeanine Añez er ny president i Bolivia
Siste nytt
05:33NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeForbund mener voldsutsatte lærere står alene05:06VerdenMedier: Våpenhvile inngått mellom Jihad og Israel04:44NorgeNav skjerper sikkerhetsrutinene for sine ansatte04:43VerdenGiuliani: – Schiffs stjernevitner kom ikke med fakta04:14NorgeTo til sykehus etter kollisjon i Lindås03:55NorgeMistenkte fortsatt på frifot etter knivstikking i Oslo03:53VerdenMann pågrepet for å starte skogbranner i Australia03:03VerdenLevninger fra tolv mennesker funnet i plastposer i Mexico02:47NorgeSexolog: – Norske barn lærer om sex fra porno02:34VerdenTo personer drept i sammenstøt i Bolivia02:24VerdenFamilie drept i israelsk luftangrep i Gaza02:03VerdenDomstol avviser Trumps skattemelding-anke01:34NorgeMann på Sunnmøre tiltalt for å ha filmet kvinner i skjul00:58VerdenTrump skal offentliggjøre utskrift av samtale med Zelenskyj23:53SportHåndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39Politikk– Viktigst å gjøre opp, ikke å være navlebeskuende og granske oss selv22:08NorgePolitiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06VerdenNy studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden21:48NorgeLørenskog-saken: Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24PolitikkSenterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13VerdenFacebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00MotorTungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28VerdenBer norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14NorgeMann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48VerdenHer har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32VerdenUSAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10Motor«Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19NorgePolitiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17Politikk«Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15VerdenIEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48NorgeJulio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30SportSandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28VerdenMinst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13PengerOslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55VerdenTolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54VerdenTo menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24PolitikkRopstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01SportUsikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44VerdenSvigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34VerdenSkrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34NorgeSykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18NorgePolitiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16ReiseUD endrer reiseråd for Hongkong13:03MotorNederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01NorgeHøsten slipper ikke taket12:38NorgeTo millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19NorgeMann døde etter fall inne på Oslo City12:05VerdenTo pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05SportFire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52PolitikkPresset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46PengerBørsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40SportStoravis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39NorgeViking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58PolitikkTV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57NorgeVarebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43PengerSå store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40Verden23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29PolitikkErna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12VerdenNew Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12NorgeLedigheten faller blant innvandrere i Norge09:02PolitikkNav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31VerdenSkoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29NorgePolitiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28ReiseKaos og ødeleggelser i Venezia08:22VerdenUnderskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07SportSpanske Villa gir seg etter endt sesong08:05ReiseLokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52NorgeSkulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44VerdenThunberg tar katamaran til Spania07:41SportMarkus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30SportZuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26NorgeFærre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25VerdenSju drept i bilbombe i Afghanistan07:09SportNylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08PolitikkBussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46VerdenUSA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41SportLandslagets inspirerende gulrot06:37NorgeMann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35NorgeDette skjer i dag06:32SportTande tviler på nytt Kobayashi-show06:31NorgeMann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21NorgeOslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12NorgeGranskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48NorgeSetteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44VerdenTesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenMann drept under protester i Libanon05:26PolitikkSolvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07NorgeVenstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38Verden200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06VerdenUSA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57NorgeFlere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29SportFederer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23VerdenSju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21VerdenTo høyreekstremister pågrepet i Italia02:47ReiseUtslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41VerdenJeanine Añez er ny president i Bolivia
Populært