Denne burde flere få øynene opp for

Prøvekjørt: Mazda6 gir mye bil for pengene.

Mazda er ikke bilmerket som gjør mest ut av seg i Norge. Hverken på salgsstatistikkene eller i form av oppmerksomhet på veien. Akkurat det er egentlig ganske synd.

De siste årene har nemlig japanerne gjort flere grep for å løfte både design, kvalitetsfølelse og kjøreopplevelsen på modellene sine.

Det er familiebilen Mazda6 er veldig godt eksempel på. Bilen har vært med oss siden 2002, og lever nå i tredje generasjon.

I fjor fikk bilen en viktig facelift, og vi har omsider prøvekjørt.

Hva er nytt

Helt siden dagens generasjon kom tilbake i 2012, har Mazda6 fått mye skryt for designet sitt. Eksteriørt er det derfor ingen store forandringer. Grillen er riktignok ny, og sammen med oppdaterte frontlykter, bidrar det til et skapere og hakket mer aggressivt utseende.

Det skjer derimot store ting når du åpner døren og setter deg inn. Her har Mazda virkelig tatt nødvendige, og gode grep. Hele dashbordet er redesignet. Vi snakker større flater, færre knapper og økt premiumfølelse, noe som skal underbygge at dette er Mazda sitt flaggskip.

8-tommers infotainmentskjerm, 360-graders kamera, head-up display og adaptiv cruisekontroll er også blant nyhetene.

Under panseret i vår testbil sitter Mazda sin skyactive 2,5 liters bensinmotor, som i likhet med CX-5 har fått økt effekt til 194 hk. Denne jobber sammen med en 6-trinns automatkasse.

Se også : Mazda fornyer familiesuksessen 6

Elegant linjeføring på sedanutgaven av Mazda6.

Hva er styrker og svakheter her?

Mazda har utvilsomt fått dreisen på designet sitt. Vi syns Mazda6 er langt mer spennende å se på enn mange av konkurrentene. Spesielt syns vi fronten ser bra ut. Men det er først når vi setter oss inn bak rattet, vi blir overrasket over den opplevde interiørkvaliteten. Her er det skinn, japansk treverk og generelt hyggelig å være.

Interiøret på denne utgaven kan virkelig ikke sammenlignes med pre-facelift.
Interiøret på denne utgaven kan virkelig ikke sammenlignes med pre-facelift.

Vi må innrømme at vi faktisk får litt premiumfølelse her. Det underbygges av mye utstyr, som varme i ratt, ventilerte seter, head-up display, automatisk fjernlys og ikke minst en rekke sikkerhetssystemer, som er standard.

Dessverre er det noen detaljer som trekker ned, og minner deg på at det er Mazda du kjører, ikke tysk premium. Selv om infotainment-systemet er intuitivt å bruke, merkes det at oppløsningen på skjermen ikke er helt etter forventingene.

Ryggekameraet minner dessuten om kameraet til en Nokia 7650 fra 2002, det er ikke et kompliment...

Standardutstyr – Mazda 6

Adaptiv cruise control (MRCC)

Autobrems for hastigheter opp til 160 km/t (SBS)

Kjørefeltassistanse (LAS)

Trafikkskiltgjenkjenning (TSR) med Fartsgrenseassistent (Intelligent Speed Assist, ISA) som kan justere bilens hastighet til gjeldende fartsgrense

Head-up display (med projisering direkte på frontruten

SIGNATURE-utstyrsnivå:

Seter i brunt nappaskinn med metalldetaljer.

Svart innertak

LED interiørbelysning (kupé, fotbrønn, hanskerom, bagasjerom)

Dør og dashboardpaneler i en kombinasjon av Sen-treverk (ligner ask) og et tekstilmateriale som ligner semsket skinn.

Rammeløst bakspeil (automatisk avblendbart)

Grill i unik farge (Gun metal)

Justeringsbrytere til el. setejustering i metallfinish.

En annen detalj vi bemerker er faktisk rattet. Det merkes at det er designet for

tynne, japanske spaghettifingre. Det blir litt for tynt og spisst å holde i. Småpirk sier du kanskje? Joda, men er det noe du har et forhold til absolutt hele tiden i bilen er det jo nettopp rattet. Dessuten er det sjelden vi tenker over hvorvidt rattet er godt å holde i eller ikke...

På veien oppleves Mazda6 absolutt komfortabel. Lavt støynivå og myk fjæringskomfort sørger for en behagelig kjøreopplevelse. Her er det bare å understreke den komfortable karakteren, for involverende å kjøre – det er den ikke. Styringen oppleves mildt sagt nummen, dersom du får lyst til å kjøre litt aktivt.

Drivlinjen fungerer ellers godt, selv om bensinmotoren oppleves litt masete dersom du trenger alle kreftene som bor i den. (Den har bare 258 Nm). Slik sett vil nok en momentsterk og gjerrigere dieselmotor være et bedre alternativ.

Les også : Dette kan være et veldig smart bruktkjøp

Mazda6 leveres kun med rene bensin- eller dieselmotorer. Det er med andre ord ingen drømmesituasjon i annerledes-landet Norge.
Mazda6 leveres kun med rene bensin- eller dieselmotorer. Det er med andre ord ingen drømmesituasjon i annerledes-landet Norge.

Hva koster den?

Mazda6 begynner på rundt 400.000 kroner. Vår testbil ender på 478.000, med største motoralternativ og stort sett alt utstyr.

Det er rett og slett mye bil for pengene, særlig når man tar en titt på alt utstyret som følger med. (Se egen faktaboks nederst i saken).

Hvem er konkurrentene?

Det er nesten litt synd at «alle» nordmenn skal ha SUV eller elbil om dagen. Mazda6 opererer dermed i et ganske krevende marked, og det hjelper ikke at vår bil er sedan-utgaven heller. Her vil nok de fleste kundene velge bilen som stasjonsvogn – og med dieselmotor.

Blant konkurrentene finner vi Opel Insignia , Peugeot 508 , Ford Mondeo og naturligvis VW Passat. Sammenlignet med sistnevnte syns vi Mazda6 er langt mer spennende å se på.

Les også : Her kan du lese test av Mazda 6 med 4x4

Hekken er kanskje ikke bilens mest sjarmerende side, men det funker.
Hekken er kanskje ikke bilens mest sjarmerende side, men det funker.

Vil naboen bli imponert?

Kanskje ikke i utgangspunktet, men når du nevner pris og alt utstyr, kanskje naboen smått blir begeistret likevel. Forresten: Hvis du virkelig vil imponere, er det bare å invitere på langtur og sette BOSE-anlegget på maks. Lyden fra de 11 høyttalerne er faktisk noe av det bedre vi har hørt på lenge – uansett klasse.

Det er noe med å få servert Dire Straits på et godt lydanlegg.

Broom mener

Det er mye som gjør Mazda6 til en interessant bil – som vi mener flere bør få øynene opp for. Designet er én ting, men den opplevde kvalitetsfølelsen i interiøret overrasker oss også i positiv retning. Det er synd det fortsatt er litt småpirk når det kommer til infotainment og ikke minst kjøreegenskapene – som er komfortable, og ikke noe særlig mer enn det.

Uansett: Mazda6 leverer godt på de aller, aller fleste områder. Her får du rett og slett en god pakke, lesset med utstyr til under en halv million kroner. Så dersom du ikke sitter bomfast i Oslo, og derav ser deg nødt til å handle elbil, bør dette kanskje være noe å se nærmere på.

Les også : Visste du at Mazda har hatt eget luksusmerke? Det gikk ikke så bra...

Frontlysene er kraftig forbedret på facelift-utgaven. Blant annet har antall LED-blokker økt fra fire til 20. Alle er individuellt nedblendbare.
Frontlysene er kraftig forbedret på facelift-utgaven. Blant annet har antall LED-blokker økt fra fire til 20. Alle er individuellt nedblendbare.

Hva mener eierne?

Mazda 6 – 2,5 SKYACTIV

Motor: 2,5-liter bensin

Effekt: 194 hk / 258 Nm

0-100 km/t: 8,1 sek

Toppfart: 223 km/t

Forbruk: 0,74 liter/mil

Lengde/bredde/høyde: 4,86 - 1,84 - 1,45 meter

Vekt: 1.1462 kg

Bagasjerom: 480 liter

Pris testbil: 478.600 kroner

Akkurat ligger det 31 vurderinger av nyeste generasjon Mazda6 i Brooms bilguide. I snitt gir eierne 8,8/10 mulige poeng.

Kjører du Mazda6 – fortell oss om dine erfaringer her.

Visste du at?

  • Mazda 6 heter Atenza i Kina og Japan
  • Bensinmotoren SKYACTIV-G 2.5 har sylinderdeaktivering.
  • Head-up display er standard på nye Mazda6 facelift.

Les også : Mazda MX-5: Verdens mest solgte får to viktige nyheter

Se video av Mazda CX 5 II her:

Saken er først publisert på Broom.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:24 To drept av bombe i Afghanistan20:22 Tidligere hærsjef mener norske oljeinstallasjoner er for dårlig beskyttet20:05 Målløst da Brann gikk glipp av to viktige poeng19:37 Norwegian-fly mellomlandet for å fjerne uregjerlig passasjer19:09 Nei, dette er ikke en danskevits: Blokkerer sikten for å øke trafikksikkerheten19:06 MC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg19:00 MC-fører til sykehus etter trafikkulykke i Nordland18:42 Hovland misset på banens enkleste hull – sakket akterut18:41 Politiet pågrep mann med kniv18:10 Kraftig jordskjelv i Albania17:57 Negotia: Partene står langt fra hverandre17:56 Manchester City historiske med fem mål på 17 minutter da de kjørte over stakkars Watford17:23 Thomas Cook på randen av konkurs17:02 – Ble lei av å være den fete klovnen16:39 Flere nedbørsrekorder i Trøndelag16:28 Abid Raja fikk hatbrev i posten16:06 Varm septemberdag flere steder15:41 Tottenham millimeter fra 2-0, reiste tomhendt hjem fra Leicester15:21 Etter vikingenes ankomst, døde kjempene ut15:14 Færre selger bilen sin privat14:45 Norges FN-valgkamp drar seg til13:52 Brann i enebolig i Bærum13:47 Thunberg på talerstolen under FNs klimatoppmøte for unge13:23 Vil ta fra Oljefondet: – Satser vi nå, kan vi få et nytt industrieventyr12:58 The Times: Liverpool spionerte på Manchester City, inngikk forlik12:56 Demonstranter satte fyr på kinesisk flagg i Hongkong12:08 Over 100 demonstranter pågrepet i Paris11:53 Nytt håp for geirfuglen: Vardøværing skal ha skutt den siste11:34 Mann brakt til sykehus med luftambulanse etter fallulykke i steinbrudd11:28 Fridde til kjæresten under vann - druknet10:45 Manshaus har hatt kontakt med nynazistisk organisasjon10:19 Får kritikk: Bistandsorganisasjoner kan spare fem milliarder på solenergi09:22 Reisegigant nær økonomisk kollaps08:19 Biden krever utskrift av Trump-samtale08:08 Stort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39 En person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46 Trump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46 En mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23 Drap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03 Dette skjer i dag05:45 Fire turister omkom i bussulykke i USA05:34 Dette skjedde i natt04:58 Orkan har nådd Californiahalvøya04:14 Anmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48 Argentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19 Demonstrasjoner mot Egypts president02:49 Mann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25 Global klimastreik kan slå alle rekorder02:12 Domstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26 René Karoli fengslet i fire uker – siktet for grove trusler01:21 USA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43 USA har inngått asylavtale med El Salvador00:31 Mann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03 20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57 Walmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35 Nordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00 Mann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55 Fengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37 Fire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52 Kvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31 Bedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56 – Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12 13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58 Norge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43 Colombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23 Trump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08 Opposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01 – Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29 Tre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21 ACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33 Tre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19 Siv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34 Russland og Kina med stor militærøvelse15:56 Nordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54 Twitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38 Studie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28 Mann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15 Bloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14 Bilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00 Drapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57 Tysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36 Global klimastreik kan slå alle rekorder14:34 Russisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34 Bill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26 Ruud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59 DNB øker renten på boliglån13:50 Benjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45 Sykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45 Mann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35 MDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01 Bertheussens VG-klage behandles i PFU13:00 Haaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53 Rundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43 Minst to døde i uvær i Texas12:39 Bjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20 Åpen Folkekirke beholder flertallet11:41 Google varsler nye investeringer i Europa10:59 Lekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53 Ropstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53 Bompengepartiet står fast ved eksklusjon
Siste nytt
21:24NorgeTo drept av bombe i Afghanistan20:22NorgeTidligere hærsjef mener norske oljeinstallasjoner er for dårlig beskyttet20:05SportMålløst da Brann gikk glipp av to viktige poeng19:37ReiseNorwegian-fly mellomlandet for å fjerne uregjerlig passasjer19:09MotorNei, dette er ikke en danskevits: Blokkerer sikten for å øke trafikksikkerheten19:06NorgeMC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg19:00NorgeMC-fører til sykehus etter trafikkulykke i Nordland18:42NyheterHovland misset på banens enkleste hull – sakket akterut18:41NorgePolitiet pågrep mann med kniv18:10VerdenKraftig jordskjelv i Albania17:57PengerNegotia: Partene står langt fra hverandre17:56SportManchester City historiske med fem mål på 17 minutter da de kjørte over stakkars Watford17:23ReiseThomas Cook på randen av konkurs17:02Helse og livsstil– Ble lei av å være den fete klovnen16:39NorgeFlere nedbørsrekorder i Trøndelag16:28PolitikkAbid Raja fikk hatbrev i posten16:06NorgeVarm septemberdag flere steder15:41SportTottenham millimeter fra 2-0, reiste tomhendt hjem fra Leicester15:21VerdenEtter vikingenes ankomst, døde kjempene ut15:14MotorFærre selger bilen sin privat14:45VerdenNorges FN-valgkamp drar seg til13:52NorgeBrann i enebolig i Bærum13:47VerdenThunberg på talerstolen under FNs klimatoppmøte for unge13:23NæringslivVil ta fra Oljefondet: – Satser vi nå, kan vi få et nytt industrieventyr12:58SportThe Times: Liverpool spionerte på Manchester City, inngikk forlik12:56VerdenDemonstranter satte fyr på kinesisk flagg i Hongkong12:08VerdenOver 100 demonstranter pågrepet i Paris11:53NorgeNytt håp for geirfuglen: Vardøværing skal ha skutt den siste11:34NorgeMann brakt til sykehus med luftambulanse etter fallulykke i steinbrudd11:28LivetFridde til kjæresten under vann - druknet10:45NorgeManshaus har hatt kontakt med nynazistisk organisasjon10:19PengerFår kritikk: Bistandsorganisasjoner kan spare fem milliarder på solenergi09:22PengerReisegigant nær økonomisk kollaps08:19VerdenBiden krever utskrift av Trump-samtale08:08PolitikkStort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39NorgeEn person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46VerdenTrump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46NorgeEn mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23VerdenDrap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFire turister omkom i bussulykke i USA05:34NorgeDette skjedde i natt04:58VerdenOrkan har nådd Californiahalvøya04:14NorgeAnmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48VerdenArgentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19VerdenDemonstrasjoner mot Egypts president02:49NorgeMann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder02:12VerdenDomstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26NorgeRené Karoli fengslet i fire uker – siktet for grove trusler01:21VerdenUSA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43VerdenUSA har inngått asylavtale med El Salvador00:31NorgeMann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03Norge20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57VerdenWalmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35NorgeNordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00NorgeMann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55NorgeFengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37VerdenFire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52NorgeKvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31PolitikkBedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56Politikk– Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12Norge13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58SportNorge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43VerdenColombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23VerdenTrump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08PolitikkOpposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01Penger– Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29NorgeTre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21PolitikkACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33NorgeTre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19PolitikkSiv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34VerdenRussland og Kina med stor militærøvelse15:56PengerNordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54KulturTwitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38Helse og livsstilStudie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28NorgeMann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15VerdenBloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14NorgeBilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00VerdenDrapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57PengerTysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder14:34VerdenRussisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34PolitikkBill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26SportRuud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59PengerDNB øker renten på boliglån13:50PolitikkBenjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45VerdenSykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45NorgeMann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35PolitikkMDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01KulturBertheussens VG-klage behandles i PFU13:00SportHaaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53PengerRundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43VerdenMinst to døde i uvær i Texas12:39SportBjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20NorgeÅpen Folkekirke beholder flertallet11:41PengerGoogle varsler nye investeringer i Europa10:59PolitikkLekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53PolitikkRopstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53PolitikkBompengepartiet står fast ved eksklusjon
Populært