Svakeste resultat for Nissan på ti år

Nissan har levert sitt svakeste resultat på ti år. Foto: AP / NTB scanpix
Nissan har levert sitt svakeste resultat på ti år. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferske regnskapstall fra bilprodusenten Nissan viser en resultatnedgang på 57 prosent i siste regnskapsår sammenlignet med året før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den japanske bilprodusenten la tirsdag fram tallene for regnskapsåret 2018/2019, som ble avsluttet i mars. Der kommer det fram at resultatet før skatt var på 319 milliarder yen (25,4 milliarder kroner) – ned fra 746,9 milliarder yen året før.

Dette er det laveste overskuddet siden regnskapsåret 2009/2010, da selskapet slet i kjølvannet av den globale finanskrisen, og en nedgang på 57 prosent sammenlignet med forrige regnskapsår.

Resultatet kommer i takt med at bilprodusenten jobber med å stable sitt rykte på beina igjen etter at Nissans tidligere toppsjef Carlos Ghosn ble tvunget til å trekke seg da han i fjor ble pågrepet i Tokyo og siktet for økonomisk kriminalitet.

Nissan anslår at overskuddet kommende regnskapsår vil fortsette å falle, ned til 170 milliliter yen (1,5 milliarder dollar). Dette henger sammen med restrukturering og produktutviklingskostnader, i tillegg til valuta-baserte tap og økte materiellkostnader.

Ghosn ledet Nissan i to tiår, men ble pågrepet i november i fjor og siktet for å ha forfalsket finansdokumenter gjennom å underrapportere pensjonen sin, samt for tillitsbrudd gjennom tvilsomme utbetalinger. Han hevder sin uskyld og sier pensjonen aldri var fastsatt og at utbetalingene var lovlige.