Meny

Kameraet i frontruten sparte Terje for 11.000 kroner

Dette opptaket sparte Terje Glomstad for mye penger. Her er det tydelig at møtende bil er på vei over den gule stripa. Foto: Terje Glomstad
Plutselig kom bilen over i kjørefeltet hans.

Dette lille kameraet han har montert i frontruten på Mercedesen sin, sparte ringerikingen Terje Glomstad for en uønsket ekstrautgift på godt og vel 10.000 kroner.

Årsak: Bildene kameraet tok ved et lite sammenstøt ga bevis for hvem som var skyld i uhellet – og dermed havnet regningen på den andre partens bord.

– Dersom ikke videobildene mine hadde vist at den møtende bilen kom over i mitt kjørefelt, ville det blitt påstand mot påstand – og jeg måtte ha tatt tapet selv, sier Terje Glomstad til Broom.

Nytter ikke å snakke seg unna

Han kan ikke rose action-kameraene nok:

Terje Glomstad takkker dashcam-kameraet for at saken løste seg enkelt og greit.

– Alle burde ha et slikt kamera i frontruten eller på dashbordet. Kameraet kan bli den avgjørende bevis-brikken ved et trafikkuhell der påstand gjerne står mot påstand. Har man bilder, nytter det ikke å snakke seg unna, i alle fall.

Slike situasjoner som den jeg opplevde kan skje alle, og da vil man ikke angre på en slik investering. Dyre er slike kameraer heller ikke, man kan få en grei løsning for noen hundrelapper, forteller han.

Trenger gode bilder når uhellet er ute

Dashcam-opptaket ga beviset

Glomstads uhell skjedde på E16 opp mot Sollihøgda i retning Sandvika. Der midtdeleren slutter, er det mange som kutter den første svingen – og nettopp det var det som skjedde i dette tilfellet. Føreren av en møtende Passat var litt for opptatt med GPS-en, bilen skjente over den gule stripen, og uhellet var ikke til å unngå. Som tur var, gikk det bare ut over det utvendige speilet på hver bil, og for Terje Glomstad betydde dette en utgift på drøyt 10.000 kroner for reparasjonen.

Takket være dashcam-opptakene var det ingen tvil om hvem som hadde skylda, og dermed havnet regningen hos motparten – der den også hørte hjemme.

Dashcam er rett og slett et bittelite videokamera som gjør opptak kontinuerlig gjennom frontruten. Kameraet kan også brukes på bakruten eller sideruter, avhengig av hva man ønsker.

Uenige om skylden - dette må du vite

Saken er først publisert på Broom.no

Motor
Populært