Meny

De skal lage verdens tøffeste SUV

Amerikanske Rezvani satser på et design som virkelig skiller seg ut fra mengden. Tank heter denne modellen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men merket har du kanskje aldri hørt om..?

Amerikanske Rezvani er et designstudio med store ambisjoner. Grunnleggeren Ferris Rezvani har tidligere jobbet for Ferrari og Aston Martin. Nå er planen å lage biler under egen merkevare.

Tidligere har Rezvani vist fram supersportsbilen Beast. Nå har de kastet seg over SUV – og ikke akkurat småtterier innen den kategorien.

Rezvani har tydelig latt seg inspirere av Hummer og kommer med en doning som har mange likhetstrekk med militærkjøretøy.

Les også: Topp 5: Bilene som forurenser aller mest

Klar for å forsere en ørken? Det er denne bilen også!

Voldsom bakkeklaring

Der den originale Hummeren tok utgangspunkt i nettopp et militærkjøretøy, har imidlertid Rezvani startet med blanke ark. Resultatet heter Tank, en bil som mildt sagt skiller seg fra mengden.

"Verdens tøffeste SUV" kaller Rezvani den selv. Et avansert firehjulstrekksystem og voldsom bakkeklaring gjør at den skal klare seriøse utfordringer i terrenget. Grove dekk er med på å understreke dette.

Les også: Denne har konkurrentene grunn til å frykte

Innvendig er det fokus på luksus, bakdørene åpnes bakover.

Les også: Dette er bilen som nekter å dø

Ikke redde for å skille seg ut

Under panseret er det et kraftverk som skal sørge for solid overskudd under alle forhold. Vi snakker V8-er på 6,4 liter og 500 hestekrefter.

Designet er virkelig noe for seg selv. Rezvani sikter seg helt tydelig mot kunder som gjerne vil synes godt i trafikken og som ikke er redde for å skille seg ut. Det gjelder alt fra den ruvende fronten – til bakenden som mest av alt ligner på en tanks.

Les også: Mistenker at kollisjonsputene ble tuklet med

Med startpris rundt 1,5 millioner hjemme i USA er dette en av de dyreste offroaderne du kan kjøpe.

Les også: Slik bygger du om SUV-en til en tanks

Koster flesk

Apropos militørkjøretøy: Rezvani kan også levere en pansret versjon. I enkelte deler av verden er det noe som står høyt på ønskelista (eller kanskje må ha-lista) hos mange av kundene.

Hvis du nå kjenner at du har lyst på en bil som kan spise naboens familie-SUV til frokost, er vi redd prislappen nok kan bli en liten kalddusj. Startpris hjemme i USA ligger nemlig på 178.000 dollar, eller rundt 1,5 millioner kroner. Og det er før norske avgifter. Det blir ikke rent lite av det heller, på en bil som dette.

Etter planen skal Rezvani levere ut de første eksemplarene allerede i år.

Les også: Nå er det klart for stort SUV-comeback

Saken ble først publisert på Broom.no

Motor
Populært