Tesla skal avsløre en stor nyhet denne uken

Teslas plan om å elektrifisere bilparken gjelder ikke bare personbiler, snart skal de også presentere sitt første nyttekjøretøy. Så langt har vi fått dette teaserbildet av den.
Teslas plan om å elektrifisere bilparken gjelder ikke bare personbiler, snart skal de også presentere sitt første nyttekjøretøy. Så langt har vi fått dette teaserbildet av den.

Nå går de inn i en helt ny klasse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hos Tesla er det nå fullt fokus på å få i gang produksjonen av nye Model 3. Den må i løpet av kort tid komme opp i betydelige volumer, hvis Tesla skal ha mulighet til å levere bil til alle som har bestilt.

Men Tesla-sjef Elon Musk har også flere prosjekter på gang. Denne uken skal han etter planen vise fram Teslas første lastebil, den har selskapet jobbet med en lengre periode.

Dette er en viktig del av Teslas plan for elektrifisering av bilparken, og da ikke bare personbiler. Lastebiler og vogntog står i dag for betydelige utslipp, det vil Musk gjøre noe med.

Les også: Ford Focus RS leverer en kjøreopplevelse du sent vil glemme

500 kilometers rekkevidde

I sommer har han fortalt litt om planene, og også sendt ut et teaserbilde av Teslas første nyttekjøretøy. Det er grunn til å vente et design som skal skille det fra konkurrentene, samtidig som Musk lover at bilen ikke bare skal kunne dra tunge lass, den skal være morsom å kjøre også.

Aerodynamikk blir viktig her, samtidig som konstruksjonen naturligvis må kunne romme betydelige mengder med batterier.

Rekkevidden blir anslått til å ligge på inntil 500 kilometer, mellom hver lading. Dette vil også bli et autonomt kjøretøy. Altså en selvkjørende bil, noe Tesla har satt seg som mål å bli ledende på.