Akkurat avduket: En av de lekreste bilene deres noensinne

BMW valgte den super-eksklusive bilutstillingen Villa D'Este for å avduke sitt nye 8-serie konsept.
BMW valgte den super-eksklusive bilutstillingen Villa D'Este for å avduke sitt nye 8-serie konsept.

Her er nye BMW 8-serie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BMW 8-serie har vært borte lenge (produksjonen stoppet i 1999), men nå er nye 8-serie endelig klar, og resultatet er særdeles linjelekkert.

Det har lenge versert spionbilder av bilen, men den ferdige konseptversjonen av nye 8-serie ble avduket i forbindelse med den fasjonable bilutstillingen Concorso D’Eleganza Villa D’Este i Italia.

Det nye flaggskipet til BMW skal ta opp kampen med Mercedes-Benz S-klasse Coupe, og konseptet som ble vist viser tydelig hvordan bilen vil se ut. Den falt ihvertfall i smak hos denne journalisten som fikk se den bli presentert av BMW. Bilen kom kjørende inn på et podium, og virker å være svært nær produksjonsklar.

8-serie skal være sportslig og mektig, og det er akkurat det man får.

Den kan påminne litt om Maserati Alfieri-konseptet, men siden det var en nydelig bil, er det ingen grunn til å klage over det.

Det mest særpregede designtrikset er kanskje at selve BMW-nyregrillene har blitt ganske så store, og nå nærmest går i ett med hverandre.

Det er ikke første gang BMW har prøvd på det, men det ser frekt ut, og BMW sier også at dette blir et designtrekk som vil komme på flere fremtidige modeller.

Les flere saker fra Broom.no: Dette er iferd med å forsvinne fra mange biler

For nye 8-serie sin del, så vil den helt produksjonsklare versjonen stå klar sommeren 2018. Men konseptet som ble vist på Villa D’Este er så å si klar for produksjon, og ifølge kilder jeg pratet med vil den ferdige produksjonsbilen være over 90 prosent identisk med konseptet.

Denne typen grill vil du få se mer av i årene som kommer. Legg merke til den fete karbonleppen.
Denne typen grill vil du få se mer av i årene som kommer. Legg merke til den fete karbonleppen.

Markant karbonleppe

Det lover godt, og gjør at alle som har lyst på en 8-serie, trygt kan legge inn en forhåndsbestilling på bilen. Den kommer til å se aldeles fantastisk ut når den kommer i produksjon neste år.

Les også: Her er skiltene vi sliter med å forstå

En Cabriolet og Gran Coupe vil ventelig komme (men kanskje ikke med en gang), og ifølge BMW vil nye 8-serie vise at lynskarpe dynamiske egenskaper kan gå hånd i hånd med moderne luksus. Hva gjelder designet for øvrig får man laserlys med en ganske lik signatur som vi har sett på 5 og 7-serie, og en markant karbonfiber-leppe nederst i frontpartiet understreker den sportslige karakteren.

Interiøret vil nok bli noe tonet ned på den ferdige produksjonsmodellen.
Interiøret vil nok bli noe tonet ned på den ferdige produksjonsmodellen.

Viser veien framover for BMW

Karosseriflatene er tydelig skulpturerte, og under hjulbuene bak finner vi stilige 21-toms hjul (og som BMW sier vil bli ekstrautstyr også på den ferdige produksjonsutgaven). Bilens farge er ny og heter Barcelona Grey Liquid, den ble laget eksklusivt for konseptet. Designsjef Adrian von Hooydonk fortalte med klare ord at 8-serie konseptet tydelig viser veien framover for BMW:

– Dette er mer enn bare en konseptbil. Det er et veldig stort steg for BMWs design. Det er starten på et nytt designspråk, renene overflater, mer følelser, mer sofistikert, fortalte von Hooydonk.

Registrert mange navn

Innvendig ser det også bra ut, med nydelige sportsseter i hvitt, samt utstrakt bruk av aluminium og mye grått skinn og alcantara. Alt av instrumenter og infotainment så ut til å virke på konseptet, noe som underbygger teorien om at bilen er klar til å gå i produksjon med få endringer.

BMW har registrert navnene 825, 830, 835, 845, 850 og M8, så her vil man sannsynligvis kunne få alt fra fire til tolv sylindre, samt en heftig M8, som antageligvis vil få twin-turbo V8. Ulike dieselalternativer og firehjulstrekk vil mest sannsynlig også bli tilbudt på ulike modellvarianter. En 840e ladbar hybrid ligger nok også i kortene.

Nye 8-serie er del av en massiv kampanje fra BMW sin side for å selge mest biler av luksusmerkene, og i slutten av 2018 skal kunder kunne kjøpe tre helt nye modeller fra konsernet: Nye 8-serie, X2 og den nye store luksus-SUVen X7. Her er det bare å glede seg!

Les også: Nå forsvinner disse to bilene

Saken ble opprinnelig publisert på Broom.no.

Personvernpolicy