Dette er et nytt bilmerke med store planer

Produksjonsstart er neppe så altfor langt unna for dette konseptet fra Genesis.
Produksjonsstart er neppe så altfor langt unna for dette konseptet fra Genesis.

Viser spennende konsept-SUV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke så mange bilmerker som er oppkalt etter progband fra syttitallet, og det er heller ikke Hyundais luksusmerke Genesis.

Genesis betyr opprinnelse / tilblivelse, og er en vanlig betegnelse for første mosebok. Men det kan jo godt hende noen hos Hyundai er ekstra glade i vekslende taktarter og hyppig bruk av Mellotron for det.

Hyundai har store ambisjoner for Genesis. De vil gjerne få til det samme som Toyota har gjort med Lexus, og er i full gang. Nylig viste de fram den første SUV-en fra Genesis, GV80 Concept.

Designet ser bra og stilig ut (som så mange andre konkurrenter i denne klassen), med såkalt is-granitt-finish og en heftig grill med diamantaktig kryssmønster og fire smale hovedlys (to på hver side).

Her nekter de å droppe piggdekkene

Det gir en litt Bentley/Volvo-aktig look som ser påkostet ut, mens det bakfra ser litt enklere ut med tynne fiberoptiske baklys. 23-toms felgene har det samme mønsteret som man finner flere andre steder på bilen, inkludert på sidene og i fronten.

Les også: Slik skal nytt luksusmerke lokke kundene

Et påkostet interiør hører med til en slik SUV.
Et påkostet interiør hører med til en slik SUV.

Aller grommest innvendig

Men det er egentlig innvendig konseptet ser aller grommest ut. Displayet foran føreren (med et analogt speedometer oppi alt det digitale), er stilig, mens en bred og tynn 22-toms skjerm helt fremst og øverst på dashbordet gir mengder av informasjon til både fører og passasjer.

Denne jobben bør du ikke slurve med

Sistnevnte kan touche metallstripene som er lagt inn i midtkonsollen for å styre ulike funksjoner, det samme opplegget finner vi i baksetet, hvor man kan berører metallstriper for å styre skjermene bakpå forsetene.

Eksteriøret ser heftig ut, også bakfra.
Eksteriøret ser heftig ut, også bakfra.

Lite info om drivkilde

Som drivkraft har bilen en «avansert plug-in hydrogen» løsning, uten at noe mer blir opplyst i denne omgang. Hyundai er et av bilmerkene med mest erfaring og kunnskap om både hydrogen og elektrisk kraft, så her kan det bli spennende å se hva som dukker opp.

Les også: Denne kan du kjøpe om to år

I luksusmarkedet (spesielt det amerikanske), vil det nok også være naturlig med en V8 bensinmotor, så et slikt motorvalg blir sannsynligvis tilgjengelig fra salgsstart. Når det blir er ikke sikkert, men det blir uansett spennende å følge denne bilen fram til produksjon, som neppe er så altfor langt unna.

Amerikansk politi får miljøbiler

Denne saken ble først publisert i Broom.no