Meny

Ser du hva som gjør denne Opel-modellen spesiell?

Ett enderør på hver sin side avslører at dette er en sprek utgave av Opel Astra. Stasjonsvognutgaven av Opels Golf-konkurrent er et svært hyggelig bekjentskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er en spennende nykommer. Les testen:

Opel Astra Sport Tourer

Motor: 1,6-liter, turbo, bensin

Effekt: 200 hk / 300 Nm

Forbruk: 0,62 l/mil

0-100 km/t: 7,7 sek.

Toppfart: 235 km/t

Bagasjerom: 540 / 1630 liter

Lengde x bredde x høyde: 470 x 187 x 151 cm

Egenvekt: 1.318 kilo

Startpris: 354.900,- (kombi med 200 hk)

Pris testbil: 364.900,- (stasjonsvogn)

Opel er mest i vinden takket være sin elektriske Ampera-e, om dagen. Men de har andre interessante modeller i stallen også.

Den som er nyest og mest spennende akkurat nå, er Golf-konkurrenten Astra. Den har mye utstyr som Opel ikke har hatt tidligere og som ikke finnes i denne klassen fra før.

Akkurat nå er den kommet ut i en helt ny utgave – nemlig med en sterk motor på 200 hk. Her skal Opel appellere til de som ikke bare har et praktisk tilnærming til bilkjøp, men også entusiastene.

Vi har testet Astra stasjonsvogn med skikkelig fraspark. Se hva vi opplevde:

(Saken fortsetter under)

Med 200 hk, blir Opel Astra plutselig en skikkelig spreking. Lekkert design har den etter vår mening hatt hele tiden.

Hvordan er den å kjøre?

Opel har slengt på kraftige motorer i familiebiler før, de. OPC-modellene er eksempler på det. Alt fra storbilen Insignia, via Astra til småbilen Corsa.

Det som en stund var utfordringen med disse bilene, var at kreftene skulle plantes i bakken kun via forhjulene. Det er ikke bare uproblematisk – og resulterte i en hel del «hopping» i fronten av bilen. Understellet var rett og slett ikke satt opp godt nok til å håndtere kreftene.

De spesiallagede AGR-setene er Opel stolte av. Og med god grunn. Dette er høy komfort, med solid sidestøtte. At de er elektrisk med minne, og at førerstolen har massasje, trekker også opp.

Det har blitt langt bedre i nye Astra. Joda, du vil fortsatt måtte holde litt godt fast i rattet under sterk akselerasjon i første- og andregir. Men det er en langt mer effektiv forvalting av kreftene enn tidligere modeller. Og det til tross for at vi testet bilen med vinterdekk og på veier som aldri ble helt tørre.

Om du trykker inn Sport-knappen, blir blant annet styringen fastere. Men skikkelig sportslig er den aldri. Dette er ikke en ren GTI-bil. Den er imidlertid stødig og god, samtidig som komforten er imponerende. Ikke minst takket være god støydemping.

Totalpakken bør dermed passe godt for mange.

Les også: Lavpris-SUV skuffer i krasjtest

(Saken fortsetter under)

I dette baksetet sitter to voksne overraskende godt.

Hvordan er plassen?

Astra stasjonvogn byr på et ganske kompakt ytre, men et romslig indre. For eksempel sitter jeg komfortabelt i baksetet «bak meg selv», mine 190 cm til tross.

Det skorter kun litt på beinplassen hvis du skal ut på langtur og den som sitter foran har setet nesten helt bak.

Smart med "stikkontakt" til de i baksetet - og varme i rumpa kan de også få.

I bagasjerommet er det ypperlig boltringsplass. 540 liter er rett og slett imponerende bra i denne klassen. For eksempel er det betydelig mer enn i Ford Focus stasjonsvogn (490 liter).

Dette holder for de fleste, selv om det er mindre enn i Golf stajonsvogn (605 liter).

Det er også bra med små og store oppbevaringsplasser og skikkelige koppholdere.

Legger du ned ryggen på baksetene, øker bagasjevolumet til 1.630 liter. Det er faktisk aller størst i klassen.

Les også: Bare 2 av 63 bilmodeller hadde bra kjørelys

(Saken fortsetter under)

Vi synes bilen får et mer kompakt og sportslig utseende med mørke lister rundt vinduene.

Finest inni eller utenpå?

Astra stasjonsvogn synes jeg er den peneste av alle modellene til Opel akkurat nå. Proporsjonene stemmer bedre her enn den vanlig femdørs-utgaven.

Ekstra tøff blir den naturligvis hvis du får den utstyrt med OPC-styling. Det har ikke testbilen, men det blir forhåpentligvis tilgjengelig.

Rent visuelt er det få endringer på varianten med 200 hk, sammenlignet med en vanlig Astra. Men testbilen har mørke lister rundt vinduene, som pynter opp.

Bak er det en potte på hver side. Det ser litt barskt ut på vinteren, når det kommer røyk fra begge to. Noen jukser nemlig, det kommer bare eksos fra det ene. Og det ser ikke så bra ut!

Innvendig er det også pent og ryddig. Ikke noen store endringer fra en vanlig Astra her heller. Men det er gode seter med solid sidestøtte - og massasje i førersetet.

Infotainmentsystemet er bra, og med litt tilvenning i menysystemet sitter det meste greit. Akkurat telefonen er det en liten forsinkelse på, fra du trykker ring til det faktisk skjer noe. Irriterende, men når du vet om det, tar du høyde for det.

Les også: Så lett er det å stjele tusenvis av norske biler

(Saken fortsetter under)

0-100 km/t på 7,7 sekunder er bra. Og den kjennes i praksis enda friskere ut enn tallene alene skulle tilsi.

Går den bra?

Ja, absolutt! 200 hk er nok til å gi et friskt kraftoverskudd. Særlig når turtelleren bikker 3.000 o/min skjer det noe. Turboen får skikkelig tak og du får et ekstra skyv.

Det går kanskje ikke brennfort, 0-100 km/t tar 7,7 sekunder. Men det er mer enn raskt nok til at du merker at den har mer å by på enn de fleste vanlige familiebiler. Ikke minst merkes når du skal foreta en forbikjøring. Det går lekende lett.

Den er dessuten nesten et helt sekund raskere på sprinten til 100 km/t enn Ford Focus med 182 hk.

Forbruket er akseptabelt, om ikke veldig imponerende. 0,62 l/mil er offisielle tall ved blandet forbruk. Vi lå på rundt 0,75 l/mil, med litt forsiktig kjøring.

Her kunne vi nok forventet enda litt mer effektiv motor – men den tilfredstiller Euro 6-kravene.

Testbilen har for øvrig manuell girkasse. Det passer motoren helt ypperlig, og er morsomt når det skal kjøres aktivt. Men i det lange løp ville vi likevel krysset av for automatgir.

Les også: Kjørte på rødt lys – og skremte syklistene

(Saken fortsetter under)

Inteirøret er ryddig og byr på en god følelse av premium.

...og hva er konklusjonen?

Astra Sports Tourer 1,6 Turbo er et meget hyggelig bekjentskap – og den kjennes som den mest moderne og vellykkede modellen i Opel-sortimentet akkurat nå.

Den havner nok litt i skyggen av de to gamle traverne og bestselgerne fra Ford og VW. Men slik det står akkurat nå, er det ingen grunn til akkurat det, bortsett fra gamle vaner. For her har du et svært interessant alternativ.

Vi liker veldig godt 1,6-literen i testbilen. Den har et herlig skyv, og bidrar mye til å løfte kjøreopplevelsen til noe utenom det vanlige.

Om det er vedt pengene må en naturligvis vurdere. Startprisen på litt knappe 365.000 kroner legger seg mellom Golf med 150 hk (cirka 327.000 kroner) og Golf GTI med 230 hk (omkring 430.000 kroner, men da som vanlig femdørs og ikke stasjonsvogn).

Det som er sikkert, er at Opel er raus med utstyr, som du gjerne må betale ekstra for hos andre. Her kan du få både head up, adaptiv cruise, massasje i førersetet, Opel Eye og LED-teknologi i lysene til en fornuftig pris.

Når vi legger til at designet sitter godt, både innvendig og utvendig, er det svært lite å sette fingeren på her.

Opel er rause med utstyrsnivået sitt på Astra med 200 hk. Den er kun tilgjengelig i Dynamic-utførelse, som innebærer enda mer utstyr enn Premium.

Les også:

Vi har testet ti ladbare hybrider

Vinterdekk: Her er testvinnerne

– Denne bilen er fantastisk god å kjøre

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:16 Bjørgen ble mamma igjen12:55 Kripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55 Lagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47 Torskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23 Rogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12 Russland fryder seg over rapport11:48 Proffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44 Sumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42 Ødegaard sto over landslagets trening11:42 Passasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27 Russisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15 Første viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13 – Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06 Hvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51 Amerikansk ektepar: – Det kunne ha blitt en forferdelig tragedie10:22 Fullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57 To unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35 Øyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24 Fembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14 Ny forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12 Nasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50 Kristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45 Klæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52 Kvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44 – Turistbusser får ikke kjøre i Oslo sentrum07:22 Løfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05 Netanyahu lover svar på rakettangrep06:37 Nordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31 Flere juridiske floker venter for Trump06:15 Undersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02 20 år siden NATO bombet Serbia06:00 Thingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50 Dette skjer i dag05:35 Norge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30 Dette skjedde i natt05:00 – Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56 Ardern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38 Orbán ut mot EU etter utestengelse04:30 Fire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25 Flere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11 Boeing inviterer til møte om 737 MAX03:28 Medlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20 Kuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45 Baby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41 Sjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21 Lapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45 Sp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40 Flyangrep mot Gazastripen01:02 Flertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58 To menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17 Russiske soldater og utstyr til Venezuela00:13 Nytt vikingskip funnet i Vestfold23:54 Romania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40 Kongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35 Waras samboer klager VG inn for PFU21:55 – Vil utforske om det er liv på Triton21:52 Område i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45 Graham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34 To skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19 Sp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10 VG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54 Mueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50 Mars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30 Gillibrand: – Trump er en feiging20:26 Røe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15 Gaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00 Norge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38 Overlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09 IS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31 Australsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52 VGs gransking offentliggjøres til uka17:27 Mali lover å oppløse milits etter massakre17:03 – Astrologi er ingen etterspurt kompetanse16:33 Cruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22 Klæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20 Molde gjør seg klar for cruisepassasjerer16:02 Mann som ble skutt av politiet, har ikke villet la seg avhøre15:58 Fem millioner ber May avlyse brexit15:53 USAs justisminister forbereder Mueller-notat15:36 – Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong15:01 Dødstallet stiger etter syklon i Øst-Afrika14:57 Østberg vant verdenscupen sammenlagt14:52 Solberg takker redningsmannskapene14:46 Yngstemann Ingebrigtsen stiller i VM i terrengløp i Danmark14:44 Forsvaret: Redningsaksjon helt på kanten av hva helikoptrene kunne klare14:28 Eckhoff ett sekund fra seieren i verdenscupavslutningen i Holmenkollen14:14 Klimafløyen i Sp jubler over seire på landsmøtet14:08 FN i sjokk etter massakre på sivile i Mali13:53 Passasjer: – Fikk Titanic-følelse12:53 Mann skadd i knivstikking i Grenland12:19 20 år siden Bondevik sendte fly til Nato-bombing av Jugoslavia12:17 To kvinnelige journalister tildelt Kim Wall-stipend12:13 Måling: Opposisjonen i Thailand ligger an til å få flest stemmer11:56 Senterpartiet vedtok omfattende klimaresolusjon11:51 Bombedømt russisk tenåring til sak mot innreiseforbud11:30 Chile: Kongeparet skal åpne dører hos tøff laksekonkurrent11:27 Lundby avsluttet sesongen med seier10:49 Barnetrygden øker for første gang på 23 år10:42 Sp-landsmøtet demper angrepet på Riksrevisjonen10:13 Kilder: May presses av partifeller til å gå av
Siste nytt
13:16NorgeBjørgen ble mamma igjen12:55VerdenKripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55SportLagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47NorgeTorskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23MotorRogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12VerdenRussland fryder seg over rapport11:48NorgeProffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44KulturSumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42SportØdegaard sto over landslagets trening11:42NorgePassasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27VerdenRussisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15SportFørste viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13Sport– Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06StemmerHvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51ReiseAmerikansk ektepar: – Det kunne ha blitt en forferdelig tragedie10:22SportFullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57NorgeTo unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35PengerØyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24NorgeFembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14Helse og livsstilNy forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12PengerNasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50SportKristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45SportKlæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52NorgeKvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44Reise– Turistbusser får ikke kjøre i Oslo sentrum07:22SportLøfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05VerdenNetanyahu lover svar på rakettangrep06:37SportNordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31VerdenFlere juridiske floker venter for Trump06:15NorgeUndersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02Verden20 år siden NATO bombet Serbia06:00SportThingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50NorgeDette skjer i dag05:35NorgeNorge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30NorgeDette skjedde i natt05:00Penger– Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56VerdenArdern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38PolitikkOrbán ut mot EU etter utestengelse04:30VerdenFire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25NorgeFlere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11VerdenBoeing inviterer til møte om 737 MAX03:28PolitikkMedlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20PolitikkKuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45VerdenBaby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41PengerSjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21VerdenLapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45PolitikkSp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40VerdenFlyangrep mot Gazastripen01:02VerdenFlertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58NorgeTo menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17VerdenRussiske soldater og utstyr til Venezuela00:13NorgeNytt vikingskip funnet i Vestfold23:54VerdenRomania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40VerdenKongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35NorgeWaras samboer klager VG inn for PFU21:55Verden– Vil utforske om det er liv på Triton21:52NorgeOmråde i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45VerdenGraham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34NorgeTo skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19PolitikkSp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10NorgeVG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54VerdenMueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50NorgeMars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30VerdenGillibrand: – Trump er en feiging20:26PolitikkRøe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15VerdenGaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00SportNorge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38VerdenOverlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09VerdenIS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31NorgeAustralsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52NorgeVGs gransking offentliggjøres til uka17:27VerdenMali lover å oppløse milits etter massakre17:03Politikk– Astrologi er ingen etterspurt kompetanse16:33NorgeCruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22SportKlæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20NorgeMolde gjør seg klar for cruisepassasjerer16:02NorgeMann som ble skutt av politiet, har ikke villet la seg avhøre15:58VerdenFem millioner ber May avlyse brexit15:53VerdenUSAs justisminister forbereder Mueller-notat15:36Sport– Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong15:01VerdenDødstallet stiger etter syklon i Øst-Afrika14:57SportØstberg vant verdenscupen sammenlagt14:52PolitikkSolberg takker redningsmannskapene14:46SportYngstemann Ingebrigtsen stiller i VM i terrengløp i Danmark14:44NorgeForsvaret: Redningsaksjon helt på kanten av hva helikoptrene kunne klare14:28SportEckhoff ett sekund fra seieren i verdenscupavslutningen i Holmenkollen14:14PolitikkKlimafløyen i Sp jubler over seire på landsmøtet14:08VerdenFN i sjokk etter massakre på sivile i Mali13:53NorgePassasjer: – Fikk Titanic-følelse12:53NorgeMann skadd i knivstikking i Grenland12:19Norge20 år siden Bondevik sendte fly til Nato-bombing av Jugoslavia12:17VerdenTo kvinnelige journalister tildelt Kim Wall-stipend12:13VerdenMåling: Opposisjonen i Thailand ligger an til å få flest stemmer11:56PolitikkSenterpartiet vedtok omfattende klimaresolusjon11:51NorgeBombedømt russisk tenåring til sak mot innreiseforbud11:30VerdenChile: Kongeparet skal åpne dører hos tøff laksekonkurrent11:27SportLundby avsluttet sesongen med seier10:49PrivatøkonomiBarnetrygden øker for første gang på 23 år10:42PolitikkSp-landsmøtet demper angrepet på Riksrevisjonen10:13PolitikkKilder: May presses av partifeller til å gå av
Populært