Toyota Prius, Hyundai Ioniq og VW Tiguan er de sikreste i sine klasser

Toyota Prius, Hyundai Ioniq og VW Tiguan er kåret til de sikreste bilene i sine klasser i 2016. Bak kåringen står EuroNCAP, som kollisjonstester alle nye biler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år publiserer EuroNCAP en liste over bilene som har klart seg best i sine respektive klasser i de tøffe kollisjonstestene. Felles for vinnerne, er at de gir svært god sikkerhet både til voksne og barn i bilen, samtidig som de har mye sikkerhetsutstyr som standard.

Her kan du lese kollisjonstesten av Toyota Prius, Hyundai Ioniq og VW Tiguan.

Alle bilene har toppscore fem stjerner, pluss svært høye poengsummer i hver test-disiplin. Siden den såkalte stjerne-bedømmelsen ikke kan sammenliknes direkte i de forskjellige kategoriene av biler (i EuroNCAP-testene «kolliderer» en bil med en bil med tilsvarende egen vekt), vil en rangering innen klassene vise hvilke bil som klarer best sammenliknet med konkurrentene. De siste årene har også kravene for å oppnå fem stjerne i testen blitt innskjerpet. Derfor er denne «best i klassen» sammenlikningen bare gjort innenfor ett år.

Les også: Dette er de sikreste bruktbilene for barnefamilier

(Saken fortsetter under)

For å finne vinnerne i klassene, har ekspertene gjort beregninger av resultatene fra de fire områdene bilene testes på: Sikkerheten til voksne passasjerer, barn i forskjellige aldre, fotgjengere som blir påkjørt og sikkerhetsutstyr. Når det gjelder sikkerhetsutstyret er det tatt utgangspunkt i det utstyret som levers standard med bilen. Toyota Prius er den første bilen som EuroNCAP har testet med nødbrems for fotgjengere. Dette utstyret bidro til å gi bilen utmerkelsen «klassens sikreste».

euroncap.com vil du finne en full oversikt over alle bilene som er testet. I noen klasser, hvor det er testet få biler, er det ikke utropt noen vinner. Ett eksempel er nye Mercedes E-klasse, som kom svært godt ut av kollisjonstestene, men det bare er testet en bil i luksusbil-klassen.

Les også:

– Det har vært et tøft år med diesel-skandalen

VW Polo ble mer miljøvennlig etter oppgradering

Misfornøyde Tesla-kunder får 65.000 kroner

Saken er opprinnelig publisert på Motor.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden