Sør-Korea stopper salg av 80 Volkswagen-modeller

Volkswagen-biler står parkert utenfor en bilforhandler i Seoul i Sør-Korea. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix
Volkswagen-biler står parkert utenfor en bilforhandler i Seoul i Sør-Korea. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Myndighetene i Sør-Korea trekker tilbake sertifiseringen og stopper salget av 80 bilmodeller i Volkswagen-gruppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beslutningen kommer i forbindelse med landets etterforskning av bilgigantens systematiske juks med utslippstall for å komme bedre ut av tester.

Sør-Koreas miljødepartement opplyser at de har trukket tilbake sertifiseringen og stoppet salget av 83.000 biler av 80 ulike modeller i Volkswagen-gruppen. Dette gjelder både diesel- og bensinbiler av merkene Volkswagen, Audi og Bentley.

Myndighetene ilegger samtidig selskapet en bot på 17,8 milliarder won, om lag 136 millioner kroner. I tillegg har myndighetene besluttet at tre bilmodeller må tilbakekalles.

Les også: Salget øker etter den store VW-skandalen

Volkswagen opplyser at de vil jobbe raskt med å få de aktuelle bilene sertifisert på ny.

Tiltakene mot Volkswagen-gruppen kommer etter at sørkoreanske myndigheter allerede i november i fjor ila Volkswagen i Sør-Korea en bot på drøyt 104 millioner. I tillegg ble det besluttet at selskapet måtte tilbakekalle 150.000 dieselbiler. En toppsjef i Volkswagen Sør-Korea er dessuten pågrepet i forbindelse med etterforskningen av utslippsjukset.

Volkswagen solgte i 2015 69.000 biler i Sør-Korea.