Frankrike setter opp 10.000 «falske» fotobokser

<p>Franske myndigheter setter nå opp 10.000 falske fotobokser langs veiene for å få ned antall drepte i trafikken. Foto: NTB scanpix/Kyrre Lien</p>
Franske myndigheter setter nå opp 10.000 falske fotobokser langs veiene for å få ned antall drepte i trafikken. Foto: NTB scanpix/Kyrre Lien

Skal du kjøre bil i Frankrike i sommer? Franske myndigheter har startet jobben med å tredoble antall «sikkerhetssoner» langs landets landeveier. Ett av tiltakene er å sette opp flere fotobokser. 10.000 av disse er det imidlertid ikke noe kamera i.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike setter i verk disse spesielle tiltakene for å stanse den negative ulykkes-utviklingen på landets veier. I to år på rad har antall drepte i trafikken økt. Det har ikke skjedd på 35 år. Nasjonale trafikksikkerhets-organisasjoner mener dette skyldes at hastigheten på veien har økt med mellom 1 og 4 km/t i gjennomsnitt.

Les også: 198.000 tatt for lovbrudd i trafikken

Frankrike har i dag 4200 fotobokser på veiene sine, og vil sette opp 500 nye i løpet av de neste tre årene. I tillegg skal det altså settes opp 10.000 dummy-bokser uten kamera, ifølge European Transport Safety Counsil – ETSC.

Og bare for å minne deg på dette: Kjører du bil i utlandet i sommer og blir tatt i en fartskontrol, så følger boten deg hjem til Norge. I hvert fall så lenge det skjer i et EU-land.

Les også:

Denne mannen har svidd av 20 milliarder på bil

Den billigste kjøleboksen var den beste

Sverige lar FM leve - venter med DAB-radio

Saken ble opprinnelig publisert på Motor.no

Personvernpolicy