Meny

Morsom og rimelig – og klassens lekreste

Denne ubeskjedne fronten tilhører en ny modell i det svært populære C-segmentet. Renalt Megane GT er frekk nok til å appellere til de kjøreglade, men praktisk nok til å fylle de praktiske behovene.
Denne ubeskjedne fronten tilhører en ny modell i det svært populære C-segmentet. Renalt Megane GT er frekk nok til å appellere til de kjøreglade, men praktisk nok til å fylle de praktiske behovene.

Denne bilen treffer blink. Les testen av nye Renault Megane GT:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva er dette?

Renault er i vinden. Og nei, det er ikke bare elbilen Zoe. Bare se på SUVen Kadjar, crossoveren Captur, den nye toppmodellen Talisman og ikke minst bilen vi tester her: Sjette generasjon av kompaktbilen Megane.

Sistnevnte er en kompakt men likevel romslig bil, som går inn i C-segmentet med finesse og stil en franskmann verdig.

Den kommer både som vanlig femdørs-kombi, og som stasjonsvogn.

Med særpreg og konkurransdyktig pris som to av de viktigste argumentene, vil den få kundene til å vike fra den godt opptråkkede VW Golf-stien.

Det handler imildertid ikke bare om å friste nye kunder. Megane har allerede vært en modell i Norge i 20 år, og på verdensbasis er det solgt over 6 millioner eksemplarer.

Les også: Morobil fra Renault til svært hyggelig pris

Vi har fått med oss toppmodellen, Megane GT, på test denne gangen. Her er det flere interessante nyheter, som gjør at vi tror Renault fortjener å bli tatt med i vurderingen når du skal handle bil i denne klassen.

Selv en blytung og grå aprildag får litt liv og farge når den får en injeksjon Renault Megane GT.
Selv en blytung og grå aprildag får litt liv og farge når den får en injeksjon Renault Megane GT.

Denne raringen kan være et skikkelig bruktbil-kupp

Hvordan er den å kjøre?

Renault har stolte racing-tradisjoner. De har også mange morsomme småbiler på samvittigheten. Så når de klistrer på et GT-emblem og noen Sport-merker her og der, ja, da er det lov å få litt forventninger.

Megane GT har en interessant nyhet for klassen, nemlig at den svinger også med bakhjulene (4 control). I lav hastighet styrer de motsatt vei av forhjulene, for å gi bedre svingradius og grep, mens de styrer parallellt med forhjulene i over 80 km/t. Igjen er tanken å maksimere grep og styrefølelse.

Alt dette høres jo veldig bra ut. Men hvordan funker det i praksis? Vår testperiode ga et svært godt inntrykk. Særlig når du vil krølle bilen raskest mulig rundt krappe småveier, er styringen svært smidig og effektiv. Vi ble rett og slett overrasket over hvor stor forskjell det er fra en bil som bare svinger med forhjulene.

Les også: Renault har økt salget med 91 prosent

Komforten i setene er meget bra, og kjørestillingen god. Men understellet er litt for hardt. Det funker godt når du skal kjøre aktivt, men GT-chassiset blir ikke komfortabelt nok når du skal lunte rolig rundt.

Når du ikke skal lunte rundt, er det imidlertid bare å presse RS-knappen, bruker girhendlene på rattet og lå det stå til. Da blir det virkelig morsomt.

Motorlyden er i utgangspunktet diskret, men blir potent nok når du drar på. Vi synes imidlertid dekkstøyen kunne vært bedre dempet. Her bidrar de store felgene på akkurat GT-modellen til problemet.

Det ser både sportslig og elegant ut, med de store LED-lysene bak. Inntrykket er faktisk enda bedre i mørket.
Det ser både sportslig og elegant ut, med de store LED-lysene bak. Inntrykket er faktisk enda bedre i mørket.

Prisgunstig bilnyhet avduket i Norge

Finest utenpå eller inni?

Renault har fått sving på pennen, hva gjelder design. Nå er det ikke lenger bare noen merkelige vinkler og rare løsninger, men elegant og stilig.

Fronten er sportslig og moderne i uttrykket, med stor logo i grillen og dominerende LED-markeringslys.

GT-utgaven har fått noen ekstra stylingelementer, som løfter utseendet ytterligere. Det kommer best til sin rett i hekkpartiet. Det er bredt og "satt", med to store og forkrommede enderør, takspoiler og brede LED-baklys.

Ingen snur seg etter en Golf – men denne ...

Innvendig er det også riktig så pent. Megane er første Renault ut med den stående infotainementskjermen i dashbordet. En skjerm som for øvrig har god oppløsning og respons. Men menystrukturen krever litt tilvenning.

Du kan velge mellom flere ulike farger i stemningsbelysningen i coupeen, det er store og dype sportsstoler, skikkelig sportsratt med GT-logo og digitale instrumenter med ulike visningsmodus.

Du får også head up-display. Riktignok på en skjerm, og ikke direkte i frontruta. Men dette er blant de bedre vi har sett av denne løsningen.

Likevel: Eksteriøret vinner knepent.

Gjennomført interiør, som gir en god porsjon særpreg. Dype styler, blå detaljer dandert rundt om og et skikkelig sprotsratt. Vi liker!
Gjennomført interiør, som gir en god porsjon særpreg. Dype styler, blå detaljer dandert rundt om og et skikkelig sprotsratt. Vi liker!

Se hvilke bilmerker som øker mest i Norge

Hvordan er plassen

Bakseteplassen er godkjent.
Bakseteplassen er godkjent.

Her er det mange bonuspoeng å hente. Det gjelder å samle mest mulig plass på minst mulig utvendig areal.

VW Golf er ikke best i klassen på bagasjerom, men har 380 liter. Megane på sin side kan vise til omtrent det samme – men er bare knepent foran med sine 384 liter. Legger du ned baksetene, øker volumet til 1.247 liter.

Forøvrig er det bra plass til to i baksetet, både til knær og hode. Det er ingen selvfølge i denne klassen.

Akkurat som de fleste andre i klassen, får du Megane også som stasjonsvogn. Da øker bagasjevolumet til 434 liter.

Lover at dette skal bli en sexy bil

Går den bra?

GT-en er som nevnt en frisk liten sak. Med 205 hk og 280 Nm leverer den 0-100 km/t på 7,1 sekunder. Det er kanskje ikke brennkjapt, men du føler stort sett at du har et kraftoverskudd å ta av.

De gangene du trenger det, er bare å vippe på de tøffe hendlene bak rattet for å plukke opp turtall og få det ekstra skyvet du er ute etter.

Det er også launch control, om du skulle være ekstra innbitt på å være først ut av lyskrysset. Morsom gimmick, som gir litt krydder i hverdagen. I alle fall for de av oss som fortsatt er unge nok i hodet til å glise litt ekstra bare av å vite at bilen en kjører har en så unyttig funksjon. Da har en ikke heeelt gitt tapt til fornuftens verden ...

Digitale instrumenter hører med på moderne biler. Så også på Megane GT.
Digitale instrumenter hører med på moderne biler. Så også på Megane GT.

Når du er litt hard på gassen, og det blir du fort i GT-en, blir forbruket deretter. I testperioden nærmet den seg 0,8 l/mil. Ifølge papirene skal den imidlertid kunne nøye seg med 0,6 l/mil i snitt. Og vi sier lykke til med det.

Og konklusjonen er ...

Renault Megane GT

Motor: 1,6-liter, turbo, bensin

Effekt: 204 hk / 280 Nm

Forbruk: 0,6 l/mil

0-100 km/t: 7,1 sek.

Toppfart: 230 km/t

Bagasjerom: 383 / 1.247 liter

Lengde x Bredde x Høyde: 435 x 181 x 134 cm

Startpris: 250.000 kroner (110 hk, diesel)

Pris testbil: 395.000 kroner

GT er ikke en bil som skal krige med modeller som Focus ST og Golf GTI. Den er ikke like sportslig som disse. Men takket være prislappen på like under 400.000 kroner, er den likevel et fint kompromiss for de som ønsker smak av moro, i tillegg til en fornuftig familiebil.

Golf GTE er likevel en lei konkurrent. Med sine 204 hk, omtrent samme bagasjerom og en god porsjon utstyr, kommer den med en startpris på rundt 330.000 kroner. Og 50 kilometer elektrisk rekkevidde.

Men det er ingen tvil om at Megane GT er mer sportslig gjennomsyret, både i design og karakter, og tross alt er den et halvt sekund raskere til 100 km/t.

Det derfor ikke GTen i seg selv som er mest interessant her – men heller Megane som sådan. For innstegsmodellen starter nemlig på svært så rimelige 250.000 kroner med 110 hk diesel. Og den er det ikke lett for noen andre i klassen å matche. Det nærmeste er kanskje en annen nykommer – Opel Astra – som med 105 hk starter på 245.000 kroner.

Renault Megane GT er en tøff nykommer i C-segmentet
Renault Megane GT er en tøff nykommer i C-segmentet

Vi synes endelig Megane har truffet blink på flere områder samtidig. Og bedre rustet til å kjempe om kundene har de aldri vært.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:05 Amerikansk bokselegende påkjørt og drept17:55 Van Aert vant dramatisk Tour de France-etappe17:22 Klart for å koble hjerne og datamaskin?17:19 FN: 822 millioner mennesker sulter på grunn av klimaendringer og konflikter17:17 Delvis måneformørkelse synlig fra tirsdag kveld17:14 Iran rasler med at landet kan trappe opp sitt atomprogram16:59 Konfiskerte kampklart missil fra høyreekstremister i Italia16:12 Her reddes de fra «verdens mest håpløse sted»16:11 Ukraina vil tvangskastrere pedofile15:55 Trump vil fjerne adgang til asyl for mellomamerikanere på grensa til Mexico15:52 Gay Pride i dyreriket15:46 15-årig tennissensasjon klatrer 172 plasser etter Wimbledon-eventyr15:45 Bygning ved Nord universitet ble evakuert etter giftig lekkasje15:20 Mann tiltalt for bankbedragerier for over 100 millioner kroner15:12 MC-fører døde i trafikkulykke i Vest-Agder15:02 Stine Hovland klar for AC Milan14:48 Dansk fotballspiller meldte overgang – utsatt for brannstiftelse14:42 Bollestad om AAP: – Noe må vi ofre14:31 Mulla Krekar anker dommen på tolv års fengsel14:22 Havarikommisjonen bekrefter at del av en vinge brakk av i flystyrten i Umeå14:16 Påtroppende leder for EU-kommisjonen gir mange løfter14:13 Populært blant ungdommer å ha fiske som sommerjobb14:02 Trump høster massiv kritikk for utfall mot kongresskvinner13:43 Historisk mange billettsøknader til fotball-EM13:28 Sander Berge takket nei til Premier League-klubb13:24 Inflasjonen når 175 prosent i Zimbabwe13:23 Varmt, grått og fuktig vær i vente13:08 Tyrkia markerer treårsdagen for kuppforsøk13:05 Drapsdømt sjubarnsmor bytter forsvarer12:50 Odd-supporter utestenges etter flaskekasting12:46 Sjakkmiljøet starter kronerulling etter nei til millionavtale12:40 Norske bedrifter kan løse medisinmangel med egenproduksjon12:37 Politiet frigir navn på brannmann som døde i utforkjøring i Kvinesdal12:32 Russisk forsker pågrepet for forræderi12:31 Medier: Neymar møtte omsider på PSGs treningsfelt12:19 Casillas blir del av Portos klubbapparat12:17 Filippinene slår alarm om denguefeber12:05 Driftsunderskudd i Systembolaget11:42 Norge med milliongave til FNs skattearbeid11:40 Kina truer med sanksjoner etter amerikansk våpensalg til Taiwan11:32 Ekspert tror Ødegaard kan få mye spilletid: – Både filosofi og liga passer ham godt11:25 Forskere: Vitamin- og kosttilskudd forlenger ikke livet11:07 Granatangrep mot ukrainsk TV-stasjon som viste Oliver Stone-film11:00 CAS skal bestemme hvordan mesterligafinale skal avgjøres etter VAR-kluss10:42 Rogalending ble europamester i brettseiling10:40 To svindelsiktede menn må møte Nav i retten for andre gang10:37 Kvinne døde etter uforsvarlig sykehusdrift i Hammerfest10:33 Haiene i Middelhavet trues av utryddelse10:23 Novak Djokovic avgjorde Wimbledon-finalen etter historisk tiebreak mot Roger Federer10:09 Flere jordbærselgere hadde ikke noe sted å gå på do09:49 Regjeringen vil ta fingeravtrykk av alle som søker oppholdstillatelse09:40 Domstol i Guatemala stanser migrantavtale med USA09:39 Flyktninghjelpen ber giverland øke støtten til nødhjelp09:22 282 pågrepet i Frankrike etter Algerie-seier09:08 Flest bobileiere i distriktene09:06 26 personer alvorlig syke av flåttvirus i fjor08:46 Norske bedrifter betaler heller løsepenger enn å investere i IT-sikkerhet08:44 Barn tjuvlånte bil og la ut på 1.000 km lang kjøretur08:41 Strid om vindkraft mellom Sametinget og kommune08:34 Nationaltheatret togstasjon åpnet igjen etter røykutvikling08:11 Nille har tapt 700 millioner kroner på to år07:51 To dårlige innspill ødela for Hovland07:50 Stadig flere sivile ofre i Dutertes krig mot narkotika07:41 Elleve personer evakuert etter brann i tomannsbolig i Drammen07:31 Pro-kinesisk ordfører blir opposisjonens kandidat på Taiwan07:30 Ruud faller på tennisrankingen07:07 Mann slått og dyttet i vannet i Tønsberg06:41 Supertalentet Fossesholm: – Jeg har alt å lære av de beste06:12 To til sykehus etter bilulykke ved Nordfjord06:10 FNB-topp vil ikke besvare spørsmål om kutt før valget05:54 Irans president rede til samtaler med USA05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt04:54 Kinesisk økonomi vokser saktere04:36 Demonstrasjon i Moskva04:12 Vegvesenet bruker klimavennlig asfalt for å nå klimamål03:54 Kraftige reaksjoner på Trumps tvitring om kongressrepresentanter03:20 – Dette er et symptom på et hardere arbeidsliv02:31 Kontroll på brann i tråler utenfor Ålesund02:21 Åtte skadd av okser i San Fermin-festivalen01:59 Kallmyr: Plikt å hjelpe en flyktningbåt som går ned01:42 Fortsatt bekymring for flom etter Barry01:24 India stanset oppskyting av rakett i siste øyeblikk00:59 Slagsmål med kniv og hammer i Horten00:43 Arkeologer har funnet seks skip i Bjørvika00:15 Første tilfelle av ebola i storbyen Goma00:01 Buss for tog på Østlandet i minst ti somre til23:32 Mahrez sendte Algerie til finalen i Afrikamesterskapet med overtidsscoring22:41 Politiet bruker en tredel av alle ressurser på under tre prosent av sakene22:39 Griezmann om uenigheten med Atlético: – Det er synd22:21 Kystvakten ryddet søppel langs strender på Svalbard21:57 Lillestrøm sendte Strømsgodset lenger ned i gjørma21:48 El Salvador: Ikke krig, ikke fred21:37 To dårlige innspill ødela for Hovland21:36 Israelsk minister støtter terapi for å "omvende" homofile21:16 Partene i krigen i Hodeida møtes for første gang på fem måneder20:28 Huawei planlegger store kutt i arbeidsstokken i USA20:27 Mjøndalen-spiller fikk flaske kastet på seg: – Helt fryktelig at det skjer20:26 Etterlengtet opptur for Haugesund – rundspilte Tromsø20:20 Novak Djokovic avgjorde Wimbledon-finalen etter historisk tiebreak mot Roger Federer
Siste nytt
18:05SportAmerikansk bokselegende påkjørt og drept17:55SportVan Aert vant dramatisk Tour de France-etappe17:22Helse og livsstilKlart for å koble hjerne og datamaskin?17:19VerdenFN: 822 millioner mennesker sulter på grunn av klimaendringer og konflikter17:17NorgeDelvis måneformørkelse synlig fra tirsdag kveld17:14VerdenIran rasler med at landet kan trappe opp sitt atomprogram16:59VerdenKonfiskerte kampklart missil fra høyreekstremister i Italia16:12VerdenHer reddes de fra «verdens mest håpløse sted»16:11VerdenUkraina vil tvangskastrere pedofile15:55VerdenTrump vil fjerne adgang til asyl for mellomamerikanere på grensa til Mexico15:52VerdenGay Pride i dyreriket15:46Sport15-årig tennissensasjon klatrer 172 plasser etter Wimbledon-eventyr15:45NorgeBygning ved Nord universitet ble evakuert etter giftig lekkasje15:20NorgeMann tiltalt for bankbedragerier for over 100 millioner kroner15:12NorgeMC-fører døde i trafikkulykke i Vest-Agder15:02SportStine Hovland klar for AC Milan14:48SportDansk fotballspiller meldte overgang – utsatt for brannstiftelse14:42PolitikkBollestad om AAP: – Noe må vi ofre14:31VerdenMulla Krekar anker dommen på tolv års fengsel14:22VerdenHavarikommisjonen bekrefter at del av en vinge brakk av i flystyrten i Umeå14:16VerdenPåtroppende leder for EU-kommisjonen gir mange løfter14:13NorgePopulært blant ungdommer å ha fiske som sommerjobb14:02VerdenTrump høster massiv kritikk for utfall mot kongresskvinner13:43SportHistorisk mange billettsøknader til fotball-EM13:28SportSander Berge takket nei til Premier League-klubb13:24VerdenInflasjonen når 175 prosent i Zimbabwe13:23NorgeVarmt, grått og fuktig vær i vente13:08VerdenTyrkia markerer treårsdagen for kuppforsøk13:05NorgeDrapsdømt sjubarnsmor bytter forsvarer12:50SportOdd-supporter utestenges etter flaskekasting12:46SportSjakkmiljøet starter kronerulling etter nei til millionavtale12:40NorgeNorske bedrifter kan løse medisinmangel med egenproduksjon12:37NorgePolitiet frigir navn på brannmann som døde i utforkjøring i Kvinesdal12:32VerdenRussisk forsker pågrepet for forræderi12:31SportMedier: Neymar møtte omsider på PSGs treningsfelt12:19SportCasillas blir del av Portos klubbapparat12:17VerdenFilippinene slår alarm om denguefeber12:05VerdenDriftsunderskudd i Systembolaget11:42NorgeNorge med milliongave til FNs skattearbeid11:40VerdenKina truer med sanksjoner etter amerikansk våpensalg til Taiwan11:32SportEkspert tror Ødegaard kan få mye spilletid: – Både filosofi og liga passer ham godt11:25VerdenForskere: Vitamin- og kosttilskudd forlenger ikke livet11:07PolitikkGranatangrep mot ukrainsk TV-stasjon som viste Oliver Stone-film11:00SportCAS skal bestemme hvordan mesterligafinale skal avgjøres etter VAR-kluss10:42SportRogalending ble europamester i brettseiling10:40NorgeTo svindelsiktede menn må møte Nav i retten for andre gang10:37NorgeKvinne døde etter uforsvarlig sykehusdrift i Hammerfest10:33VerdenHaiene i Middelhavet trues av utryddelse10:23SportNovak Djokovic avgjorde Wimbledon-finalen etter historisk tiebreak mot Roger Federer10:09NorgeFlere jordbærselgere hadde ikke noe sted å gå på do09:49NorgeRegjeringen vil ta fingeravtrykk av alle som søker oppholdstillatelse09:40VerdenDomstol i Guatemala stanser migrantavtale med USA09:39NorgeFlyktninghjelpen ber giverland øke støtten til nødhjelp09:22Sport282 pågrepet i Frankrike etter Algerie-seier09:08NorgeFlest bobileiere i distriktene09:06Norge26 personer alvorlig syke av flåttvirus i fjor08:46NorgeNorske bedrifter betaler heller løsepenger enn å investere i IT-sikkerhet08:44VerdenBarn tjuvlånte bil og la ut på 1.000 km lang kjøretur08:41NorgeStrid om vindkraft mellom Sametinget og kommune08:34NorgeNationaltheatret togstasjon åpnet igjen etter røykutvikling08:11NorgeNille har tapt 700 millioner kroner på to år07:51SportTo dårlige innspill ødela for Hovland07:50VerdenStadig flere sivile ofre i Dutertes krig mot narkotika07:41NorgeElleve personer evakuert etter brann i tomannsbolig i Drammen07:31VerdenPro-kinesisk ordfører blir opposisjonens kandidat på Taiwan07:30SportRuud faller på tennisrankingen07:07NorgeMann slått og dyttet i vannet i Tønsberg06:41SportSupertalentet Fossesholm: – Jeg har alt å lære av de beste06:12NorgeTo til sykehus etter bilulykke ved Nordfjord06:10NorgeFNB-topp vil ikke besvare spørsmål om kutt før valget05:54VerdenIrans president rede til samtaler med USA05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt04:54VerdenKinesisk økonomi vokser saktere04:36VerdenDemonstrasjon i Moskva04:12NorgeVegvesenet bruker klimavennlig asfalt for å nå klimamål03:54VerdenKraftige reaksjoner på Trumps tvitring om kongressrepresentanter03:20Norge– Dette er et symptom på et hardere arbeidsliv02:31NorgeKontroll på brann i tråler utenfor Ålesund02:21VerdenÅtte skadd av okser i San Fermin-festivalen01:59NorgeKallmyr: Plikt å hjelpe en flyktningbåt som går ned01:42VerdenFortsatt bekymring for flom etter Barry01:24VerdenIndia stanset oppskyting av rakett i siste øyeblikk00:59NorgeSlagsmål med kniv og hammer i Horten00:43NorgeArkeologer har funnet seks skip i Bjørvika00:15VerdenFørste tilfelle av ebola i storbyen Goma00:01NorgeBuss for tog på Østlandet i minst ti somre til23:32SportMahrez sendte Algerie til finalen i Afrikamesterskapet med overtidsscoring22:41NorgePolitiet bruker en tredel av alle ressurser på under tre prosent av sakene22:39SportGriezmann om uenigheten med Atlético: – Det er synd22:21NorgeKystvakten ryddet søppel langs strender på Svalbard21:57SportLillestrøm sendte Strømsgodset lenger ned i gjørma21:48VerdenEl Salvador: Ikke krig, ikke fred21:37SportTo dårlige innspill ødela for Hovland21:36VerdenIsraelsk minister støtter terapi for å "omvende" homofile21:16VerdenPartene i krigen i Hodeida møtes for første gang på fem måneder20:28PengerHuawei planlegger store kutt i arbeidsstokken i USA20:27SportMjøndalen-spiller fikk flaske kastet på seg: – Helt fryktelig at det skjer20:26SportEtterlengtet opptur for Haugesund – rundspilte Tromsø20:20SportNovak Djokovic avgjorde Wimbledon-finalen etter historisk tiebreak mot Roger Federer
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus