Toyota tilbakekaller 15.000 biler i Norge

Toyota tilbakekaller 15.000 biler i Norge av modellen Rav 4. Årsaken er en feil som gjør at setebeltet kan kuttes i en eventuell krasj.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er oppdaget at setebeltet kan bli skadd av en skarp metallramme rundt selve festet. Ved en kollisjon kan dette medføre at setebeltet ikke vil tåle belastningen av en kollisjon – og dermed kuttes, melder nyhetsbyrået Reuters.

I alt tilbakekalles 2,87 millioner biler verden over. Toyota Norge opplyser til E24 at det i dreier seg om 15.000 biler i Norge, og at de i løpet av kort tid vil sende ut brev til alle de involverte bileierne i Norge.

Les også: Toyota stanser produksjonen i Japan i en uke

– Selve utbedringen vil ta kort tid, og innebærer å montere et plastdeksel over seteinnfestingen, opplyser Toyota Norges pressesjef Espen Olsen.

Feilen som er oppdaget finnes hos Rav 4 SUV, produsert mellom juli og august 2014 og Vanguard SUV, produsert mellom oktober 2005 og januar 2016. Sistnevnte modell er solgt eksklusivt på det japanske markedet.

Ifølge meldingen er det snakk om at 625.000 biler skal tilbakekalles i Europa, 1,3 millioner i Nord-Amerika, 434.000 i Kina, 177.000 i Japan og 307.000 andre steder i verden.

Les også: Toyota fortsatt verdens største bilprodusent

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus