Tre miljødrivlinjer i én bilmodell

Hyundai dro nylig sløret av nyheten Ioniq, som kommer både som hybrid, ladbar hybrid og som ren elbil. Verdens første, ifølge Hyundai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I skrivende stund kommer vi ikke på andre bilmodeller der det tilbys de samme tre drivlinjene som i Hyundai Ionic.

Volkswagen Golf er vel nærmest. Den får du med vanlig forbrenningsmotor, som ladbar hybrid og som elbil.

Golf kommer dessuten som hydrogenbil om ikke lenge.

Med Ioniq går Hyundai ett steg videre og byr på det samme som Volkswagen gjør i Golf, men med hybrid drivlinje i stedet for forbrenningsmotor (bensin eller diesel) og tenker med det enda litt "grønnere".

Ionic er således et viktig steg videre for Hyundai, som har ambisjon om å være ledende på miljø - som så mange andre.

Hyundai satser også tungt på hydrogendrift, og er en av ytterst få produsenter som faktisk har hydrogenbiler i porteføljen til dags dato. Folke-SUV-en Hyundai ix35 har blitt solgt i en hydrogenversjon (Fuel Cell) siden 2012.

Ioniq er et viktig tilskudd til dagens modellrekke. Med Ionic på plass, vil Hyundai være en av bilprodusentene med bredest drivlinjeutvalg.

Hyundai har utviklet en helt egen plattform til Ionic, og vi tipper denne plattformen vil danne basis for andre modeller fra merket med hybrid/el-drivlinjer i framtiden.

Ionic vil bli vist for publikum for første gang i Korea i januar, og deretter på de store bilmessene i Genève og i New York i mars.

Denne saken ble først publisert i Klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus