Meny

Test: Volvo XC90 D5 AWD aut., 2015

Denne Volvoen er det mange som ønsker seg

STOR SVENSKE: Du vil vises på veien i en Volvo XC90 - dette er en svær bil. Den er 495 cm lang, 193 cm bred og 173 cm høy, typiske mål for de store såkalte premium-SUV-ene. © Terje Bjørnsen
STOR SVENSKE: Du vil vises på veien i en Volvo XC90 - dette er en svær bil. Den er 495 cm lang, 193 cm bred og 173 cm høy, typiske mål for de store såkalte premium-SUV-ene. © Terje Bjørnsen

Både rimeligere og mer praktisk enn de fleste andre store SUV-er.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kort sagt:

+ Plassforhold i hele bilen

+ Betjening/brukskomfort

+ Høy sikkerhetsscore

- Motorlyd

- Hjulstøy (med 22-tommere)

- Egenskaper i kjøretester

TESTDATA Volvo XC90 D5 AWD aut.

0-100 km/t, sek.: 9,9

60-100 km/t, 4. gir: 6,5

60-100 km/t, 5. gir: 7,5

60-100 km/t, 6. gir: 9,6

60-100 km/t, kickdown: 5,2

80-120 km/t, 4. gir: 7,4

80-120 km/t, 5. gir: 8,4

80-120 km/t, 6. gir: 10,6

80-120 km/t, kickdown: 6,7

Støy tomgang, dBA: 46,3

Støy 50 km/t, dBA: 62,0

Støy 80 km/t, dBA: 65,8

Støy 100 km/t, dBA: 68,1

Testforbruk, l/mil: 0,73

TEKNISKE DATA Volvo XC90 D5 AWD aut.

Motor, cm³: 1969

Effekt, hk ved o/min: 225/4250

Dreiemoment, Nm ved o/min: 470/1750

Egenvekt, kg: 2038

Tilhengervekt, kg: 2700/750

Lengde/bredde/høyde, cm: 495/193/173

Bagasjerom, liter: 368-1868

Standard dekkdimensjon: 235/60-18

Forbruk, EU-miks l/mil: 152

CO₂-utslipp, g/km: 0,58

0-100 km/t, fabrikk, sek.: 7,8

Toppfart, km/t: 220

Pris fra, kr: 781 000

Pris testbil, kr: 1 174 915


TERNINGKAST 5

XC90 er Volvos desidert viktigste bil på mange år. Tidligere har vi testet den med rask bensinmotor i T6-utgave, og Volvoen gjorde det godt.

Nå har vi kjørt den med D5-diesel, som er den versjonen de fleste kundene kjøper (i hvert fall inntil den ladbare hybriden T8 er på plass). Vi har testet den samtidig med en Audi Q7, som er en tøff målestokk for Volvoen.

Mens Audien stiller med svært velpleide luksusbilfølelser, har Volvoen sin største styrke i praktiske egenskaper og plass. Dessuten er den rimeligere enn Q7 og de andre tyske jåle-SUV-ene.

Kjøreegenskaper: 4

Volvo XC90 er over to tonn tung, høy som en mann, nesten 5 meter lang og nesten 2 meter bred. Det merker du, på godt og vondt.

I XC90 får man definitivt full dose av høvdingfølelse. Her er du bokstavelig talt hevet over røkla.

Sett i forhold til størrelsen kjennes den lettkjørt. Den reagerer for eksempel ganske raskt på rattkommandoer. XC90 er noe mykere enn de fleste andre store SUV-er, uten at vi synes at det er negativt. Litt krenging er et signal om at man kanskje kjører fort nok, og det er ekstra viktig i store SUV-er.

TØFFING: Med luftfjæring
kan bakkeklaringen økes, og selv en riktig sjaber hyttevei bør ikke
være noe problem. Men av legning hører Volvo XC90 først og fremst
hjemme på asfalt. © Terje Bjørnsen
TØFFING: Med luftfjæring kan bakkeklaringen økes, og selv en riktig sjaber hyttevei bør ikke være noe problem. Men av legning hører Volvo XC90 først og fremst hjemme på asfalt. © Terje Bjørnsen

Kjører du stor SUV der det er glatt, bør du kjøre ekstra rolig. I elgtesten, der vi simulerer en kritisk situasjon, er XC90 tung å håndtere selv i ganske lav fart. Den markerer når grepet svikter med tydelig understyring (svinger mindre enn vinkelen på forhjulene).

Testbilen er påmontert de største hjulene XC90 kan utstyres med. 22-tommerne tilfører ingenting godt (se komfortkapittelet). Vi ville valgt en mer moderat dimensjon på felg og dekk.

Motor: 4

Volvo bruker kun tolitersmotorer med fire sylindre i en den store XC90. Det gjelder enten vi snakker om bensin eller diesel. Flaggskipet T8 har elmotor i tillegg.

D5-motoren har 225 hk og 470 Nm dreiemoment, og den er koblet sammen med åttetrinns automatkasse. Girskiftene er raske og komfortable under vanlig kjøring, mens man merker litt mer til dem når man gir hard gass.

Det åttende trinnet har såpass høy utveksling at det sjelden er i bruk i lovlig norsk fart. Vi synes dessuten at girkassa har en overdreven hang til å gire ned selv med middels gasspådrag ut av ganske normale svinger. Det er ikke veldig plagsomt, men det virker unødvendig.

Motorlyden vil alltid minne deg på at du kjører en firesylindret dieselbil. Vi synes vi hører for mye motorstøy til at testbilen ellers trygt kan kalles en luksus-SUV.

Ytelser: 4

Kan en tolitersmotor duge i en så diger bil som Volvo XC90? Jo da, det holder fint.

Maksimalytelsene er i praksis på samme nivå som for en annen stor-SUV-er som fås med firesylindret diesel, nemlig BMW X5 25d. Begge går fra 0-100 km/t på snaue 10 sekunder, og forbikjøringsakselerasjonen tar drøyt 5 sekunder. Vi synes det er bra med tanke på alt motoren skal trekke på.

Volvoen (og BMW-en) er raskere enn Mercedes ML 250 BlueTec (nå modernisert og døpt om til GLE), som også har firesylindret dieselmotor.

Eksteriør: 5

Kanskje var vi litt skuffet da Volvo viste fram den nye XC90 på seinsommeren 2014. Sammenlignet med konseptbildene vi hadde sett, så bilen temmelig konservativ ut.

Nå har vi hatt tid til å se nærmere på den, og vi synes at det ligger eleganse i de konservative trekkene. Om du synes mer blingeffekt er digg, kan Volvo hjelpe deg med det også. Testbilen du her ser bilder av, har ekstra pynt. Vi hadde neppe betalt ekstra for en ekstra dose hollywoodeffekt.

Interiør: 6

Førerplassen er mer åpen og luftig enn i de tyske konkurrentene. Designen er stilren, for nå har Volvo endelig fjernet knappemylderet som har preget merkets modeller. I stedet har XC90 fått et integrert nettbrett.

Aldri har vi brukt mindre tid på å lære oss basisbetjening av et helt nytt betjeningssystem.

I likhet med mange andre pekeskjermbaserte systemer er imidlertid noen av feltene litt små når man dykker litt inn i systemet og skal gjøre valg mens bilen er i fart. I tillegg er kartgrafikken grovere enn i konkurrerende statusbiler.

XC90 har sju seter som standard. Volvoen har de mest komfortable setene i tredje rad i denne bilklassen. Vi har sittet i bilen med tre menn over gjennomsnittshøyde etter hverandre, og det går fint om mannen på rad to ofrer litt av sin sjenerøse beinplass og skyver setet sitt litt fram.

Setebetjeningen er enkel, og på typisk svensk vis har Volvo passet på at risikoen for å klemme seg skal være lav. Det kan vi ikke si om alle tilsvarende seteløsninger.

Bagasjerommet (som femseter) er rundt 120 cm lang, og det gir gode muligheter til få med ting av ymse form og størrelse. Som sjuseter er bagasjerommet omtrent på kompaktbilnivå (368 liter).

Om vi skal pirke, så har Volvo vært vel pyntesyke da de fant hjulet som endrer kjøremodus. Det er pent å se på, men for glatt. Når vi kjører den sammen med en påkostet Audi Q7 virker det dessuten som om Volvoen ikke er like godt «pakket». Det er litt mer interiørlyd.

Komfort: 4

Forrige gang vi kjørte XC90, ga vi terningkast fem for komfort. Nå nøyer vi oss med en firer.

Årsaken er ikke sittekomforten eller den generelle brukskomforten, for den er super.

Det skyldes mest av alt at Audi Q7-en vi kjører samtidig, hever lista for komfort i en stor SUV. Audien (med luftfjæring) er stillere, mykere og deiligere, alltid.

Dessuten skyldes det at 22-tommershjulene gjør at noe av smidigheten i fjæringen går tapt, samtidig som hjulstøyen på grov asfalt blir hardere. Som nevnt er også dieselmotoren litt for hørbar.

Men når det er sagt: Vi har det riktig bra i også denne XC90-en. Den inviterer til langtur.

Sikkerhet: 6

Jo visst, Volvo er fortsatt ledende på sikkerhet.

KOMFORT: Volvo har lagd
deilige forseter i mange år. Til XC90 konstruerte de setene på
nytt, blant annet for å øke sikkerhetsnivået. De er like gode å
sitte i som før. © Terje Bjørnsen
KOMFORT: Volvo har lagd deilige forseter i mange år. Til XC90 konstruerte de setene på nytt, blant annet for å øke sikkerhetsnivået. De er like gode å sitte i som før. © Terje Bjørnsen

Ikke bare fikk XC90 fem av fem stjerner da sikkerhetsorganisasjonen EuroNCAP kollisjonstestet den tidligere i år, den fikk også svært solide skussmål i de enkelte kategoriene:

Sikkerhetsnivået for voksne fikk 97 prosent, barns sikkerhet ble vurdert til 87 prosent, og den fikk full pott og 100 prosent for sikkerhetsutstyr. Fotgjengersikkerhet fikk 78 prosent. Alt i alt er den på topp i sin klasse.

I tillegg er det rimeligere å få en omfattende ekstrapakke med moderne sikkerhetselektronikk til XC90 enn i konkurrentene (naturlig nok avhengig av pakker og tilbud på de ulike modellene).

Pris/utstyr: 4

Store SUV-er fra prestisjemerker – Volvo ønsker å ta spranget opp til dem en gang for alle med XC90 – er dyre biler. Men med velvillig innstilling kan XC90 med D5-motor få en så god delkarakter som en firer. Det er det to grunner til:

Den leverer betraktelig mer enn konkurrentene på de praktiske områdene – den har mer plass og sju gode seter som standard.

TUNGT: Store SUV-er
trives dårlig i kjøreøvelsene våre. Her er Volvo XC90 i elgtesten
(dobbel unnamanøver), der den tungt og motvillig endrer retning.
Det er verdt å huske for XC90-eiere når snøen legger seg. © Terje
Bjørnsen
TUNGT: Store SUV-er trives dårlig i kjøreøvelsene våre. Her er Volvo XC90 i elgtesten (dobbel unnamanøver), der den tungt og motvillig endrer retning. Det er verdt å huske for XC90-eiere når snøen legger seg. © Terje Bjørnsen

Og den har lavere frapris og gunstigere utstyrspakker enn konkurrentene.

Dermed er den mest for pengene blant de store SUV-ene med et skinn av status og prestisje.

Om du legger mindre vekt på uhåndgripelige ting som en SUVs allmenne statusanseelse, er Jeep Grand Cherokee en bil du kan se på.

Forbruk: 3

Ifølge normen har Volvo XC90 D5 et blandet forbruk på 0,58 l/mil. Det er på linje med konkurrerende store SUV-er med firesylindret dieselmotor.

Men i likhet med konkurrentene er vi ikke i nærheten av det oppgitte forbruket i testperioden. I vår faste testrunde på 20 mil bruker den 0,73 l/mil. Denne runden går i hovedsak på østlandske landeveier.

Ved småkjøring av ymse slag er forbruket betydelig høyere, slik det pleier å være med denne biltypen.

Konklusjon: 5

Hovedkarakteren er ikke et gjennomsnitt av delkarakterene, men et uttrykk for hvordan bilen totalt sett er i forhold til konkurrentene på det tidspunktet da testen ble gjennomført. Her kan du lese hvordan vi setter karakterer.

De beste sidene til Volvo XC90 er bilens svenske dyder: Hele bilen er gjennomsyret av god brukskomfort. Den har masse plass og sju gode seter som standard, og et nytt og i hovedsak lettbrukt menysystem. Sikkerhetsnivået er høyt, og i tillegg får du den noe billigere enn de direkte konkurrentene.

De svakere sidene er de som er typiske for bilklassen. Stor SUV er og blir dyrt, de er ikke kjøredynamiske vidundre og de blir fort tørste.

BRETT: XC90 har Volvos
nye betjeningsløsning der en stor skjerm - tenk gjerne på den som
et nettbrett - har tatt over for nesten alle knappene og tastene vi
kjenner fra tidligere Volvo-modeller. Funksjonen du bruker ofte, er
lette å finne, mens dypere funksjoner helst bør betjenes når bilen
står i ro.
BRETT: XC90 har Volvos nye betjeningsløsning der en stor skjerm - tenk gjerne på den som et nettbrett - har tatt over for nesten alle knappene og tastene vi kjenner fra tidligere Volvo-modeller. Funksjonen du bruker ofte, er lette å finne, mens dypere funksjoner helst bør betjenes når bilen står i ro.


BEST: Volvo XC90 har
best plass i tredje seterad av bilene det er naturlig å sammenligne
den med. Svenskene har sørget for trygg betjening av setene. Faren
for å klemme tær er langt mindre enn i flere av konkurrentene. ©
Terje Bjørnsen
BEST: Volvo XC90 har best plass i tredje seterad av bilene det er naturlig å sammenligne den med. Svenskene har sørget for trygg betjening av setene. Faren for å klemme tær er langt mindre enn i flere av konkurrentene. © Terje Bjørnsen


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:30 Stoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30 Folk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:28 Skudd avfyrt i leilighet i Lyngdal05:08 Jernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00 Forskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30 Siste dag i retten for Ludvigsen04:25 Ap-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18 Amerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15 Mann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02 Mer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00 Russland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25 Kraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06 Fellesforbundet kan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29 Frp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48 Sikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38 Sudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31 Sverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40 Georgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40 Irans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37 Ny nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»22:23 Vindmølle-demonstranter på terrorliste i Nederland21:56 Hetebølge i Europa: – Kjøl deg ned på kjøpesenter21:09 Forsker: – Erdogan kan stramme grepet ytterligere21:06 Tarmbakterier funnet i taket på høydebasseng i Askøy20:49 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM20:28 Kvinne dømt etter nettomtale av psykolog i barnevernssak20:15 Trikkefører angrepet av mann19:59 Rike amerikanere krever mer skatt19:52 Bonde tiltalt etter at 92 dyr døde eller måtte avlives19:34 Storbyen forbyr el-sparkesykler etter dødskrasj19:21 Kveitekrig truer i Nordsjøen18:15 – Wow. Det var jo en grei kompliment18:07 Bitre og skuffede svensker etter at Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang17:31 Får ikke være pårørende til sin egen sønn17:21 – De nye reglene vil skape forskjeller17:12 Harnes frikjent for cannabisdyrking16:43 Sydney erklærer klimakrise16:20 Mann pågrepet i Belgia for angrepsplaner mot USAs ambassade16:18 Lommebok-studie: Norge er blant de ærligste landene16:06 Bompengepartiet får 9,1 prosent i Tromsø15:39 Jemtland-saken: Våpenet var stjålet15:30 Angivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20 Real Madrid avviste Ødegaard-salg15:19 To jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08 Thon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50 Kypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07 Ber om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43 Benitez ferdig som Newcastle-manager13:40 Kvinne gjenglemt på fly13:39 Ett år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37 Ebola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21 Dansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01 EU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44 Bilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42 Hurtigruteskip fikk motorstans12:39 OUS-direktør går av til tross for styrets tillit12:39 Svenskene stadig mer positive til OL12:07 Vestlig taushet etter Mursis død12:06 FN ber land hente hjem IS-krigernes kvinner og barn11:54 Forsvarsfolk fortviler over skjerpet skatt11:51 – Tilbydere av flyreiser bryter markedsføringsloven11:40 Drastisk økning i asylsøkere fra Venezuela til Europa11:34 Trusselrammet byutviklingsråd i Bergen går av11:06 Vil ha Nordkapp-møte med statsråder11:05 Hunt kaller Johnson feig10:47 Tre skadd i kollisjon mellom tre biler på E610:18 Nav-brukere stort sett fornøyde10:17 Kvinne falt i vannet fra hurtigruteskip10:16 Gutt døde etter badeulykke09:58 – Ludvigsen har med sikkerhet forklart seg uriktig09:57 Taliban truer afghanske medier09:38 Ingrid og Vilde er «framtidens fotballspillere»09:37 Pompeo forsøker å bygge koalisjon mot Iran09:32 Forsinkelser i togtrafikken etter påkjørsel09:12 Lege bak Abbasi-familiens uttransport klaget inn til etikkråd09:10 Iran: – Ingen har lyktes med dataangrep mot oss08:56 Danske Bank sparker toppsjef08:43 Tung avslutning på proffdebuten for Hovland08:42 Norge tredje dyrest i Europa08:19 Bruker 120 millioner på å sikre planoverganger08:18 Argentina-sjefen: – Vi må bli bedre på alt07:40 Tillitskrise ved Oslo universitetssykehus07:39 Liverpools norske supporterklubb rundet 50.000 medlemmer07:00 Nordmenn kutter i feriebudsjettet06:53 Sverige klar for OL-ja: – Fortjener å få vinterlekene06:45 Få amerikanere mener nye måneferder er viktig06:36 Hjelmseth lengter etter VM-revansj mot England06:13 24 personer funnet omkommet etter kollaps av bygning i Kambodsja06:12 Skjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten06:00 Kjempeforskjell i VM-bonusene: Mbappé og co. 3,4 milliarder, Graham Hansen og jentene 256 millioner06:00 – Utfordringene er store og det går for sakte05:50 Dette skjer i dag05:33 24 personer evakuert etter brann i flermannsbolig på Mysen05:30 Dette skjedde i natt05:12 Australia henter hjem åtte barn av IS-krigere fra Syria04:26 Minst fire døde da tog sporet av i Bangladesh04:17 Mexico har styrket grensekontrollen sørover04:12 – Folk flest ønsker ikke rushtidsavgift03:35 Mann alvorlig skadd i voldsepisode med kniv i Oslo
Siste nytt
05:30VerdenStoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30VerdenFolk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:28NorgeSkudd avfyrt i leilighet i Lyngdal05:08NorgeJernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00VerdenForskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30NorgeSiste dag i retten for Ludvigsen04:25NorgeAp-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18VerdenAmerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15NorgeMann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02NorgeMer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00VerdenRussland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25VerdenKraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06NorgeFellesforbundet kan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29NorgeFrp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48VerdenSikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38VerdenSudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31SportSverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40VerdenGeorgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40VerdenIrans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37NorgeNy nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»22:23VerdenVindmølle-demonstranter på terrorliste i Nederland21:56ReiseHetebølge i Europa: – Kjøl deg ned på kjøpesenter21:09PolitikkForsker: – Erdogan kan stramme grepet ytterligere21:06NyheterTarmbakterier funnet i taket på høydebasseng i Askøy20:49SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM20:28NorgeKvinne dømt etter nettomtale av psykolog i barnevernssak20:15NorgeTrikkefører angrepet av mann19:59PengerRike amerikanere krever mer skatt19:52NorgeBonde tiltalt etter at 92 dyr døde eller måtte avlives19:34VerdenStorbyen forbyr el-sparkesykler etter dødskrasj19:21PengerKveitekrig truer i Nordsjøen18:15Sport– Wow. Det var jo en grei kompliment18:07SportBitre og skuffede svensker etter at Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang17:31Helse og livsstilFår ikke være pårørende til sin egen sønn17:21Motor– De nye reglene vil skape forskjeller17:12NorgeHarnes frikjent for cannabisdyrking16:43VerdenSydney erklærer klimakrise16:20VerdenMann pågrepet i Belgia for angrepsplaner mot USAs ambassade16:18PengerLommebok-studie: Norge er blant de ærligste landene16:06NorgeBompengepartiet får 9,1 prosent i Tromsø15:39NorgeJemtland-saken: Våpenet var stjålet15:30VerdenAngivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20SportReal Madrid avviste Ødegaard-salg15:19VerdenTo jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08MotorThon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50VerdenKypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07NorgeBer om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43SportBenitez ferdig som Newcastle-manager13:40ReiseKvinne gjenglemt på fly13:39VerdenEtt år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37Helse og livsstilEbola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21VerdenDansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01Helse og livsstilEU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44MotorBilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42NorgeHurtigruteskip fikk motorstans12:39NorgeOUS-direktør går av til tross for styrets tillit12:39SportSvenskene stadig mer positive til OL12:07VerdenVestlig taushet etter Mursis død12:06VerdenFN ber land hente hjem IS-krigernes kvinner og barn11:54PengerForsvarsfolk fortviler over skjerpet skatt11:51Penger– Tilbydere av flyreiser bryter markedsføringsloven11:40VerdenDrastisk økning i asylsøkere fra Venezuela til Europa11:34PolitikkTrusselrammet byutviklingsråd i Bergen går av11:06PengerVil ha Nordkapp-møte med statsråder11:05PolitikkHunt kaller Johnson feig10:47NorgeTre skadd i kollisjon mellom tre biler på E610:18PengerNav-brukere stort sett fornøyde10:17NorgeKvinne falt i vannet fra hurtigruteskip10:16NorgeGutt døde etter badeulykke09:58Norge– Ludvigsen har med sikkerhet forklart seg uriktig09:57VerdenTaliban truer afghanske medier09:38SportIngrid og Vilde er «framtidens fotballspillere»09:37VerdenPompeo forsøker å bygge koalisjon mot Iran09:32NorgeForsinkelser i togtrafikken etter påkjørsel09:12NorgeLege bak Abbasi-familiens uttransport klaget inn til etikkråd09:10VerdenIran: – Ingen har lyktes med dataangrep mot oss08:56PengerDanske Bank sparker toppsjef08:43SportTung avslutning på proffdebuten for Hovland08:42PengerNorge tredje dyrest i Europa08:19NorgeBruker 120 millioner på å sikre planoverganger08:18SportArgentina-sjefen: – Vi må bli bedre på alt07:40NorgeTillitskrise ved Oslo universitetssykehus07:39SportLiverpools norske supporterklubb rundet 50.000 medlemmer07:00PengerNordmenn kutter i feriebudsjettet06:53SportSverige klar for OL-ja: – Fortjener å få vinterlekene06:45VerdenFå amerikanere mener nye måneferder er viktig06:36SportHjelmseth lengter etter VM-revansj mot England06:13Verden24 personer funnet omkommet etter kollaps av bygning i Kambodsja06:12NorgeSkjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten06:00SportKjempeforskjell i VM-bonusene: Mbappé og co. 3,4 milliarder, Graham Hansen og jentene 256 millioner06:00Norge– Utfordringene er store og det går for sakte05:50NorgeDette skjer i dag05:33Norge24 personer evakuert etter brann i flermannsbolig på Mysen05:30NorgeDette skjedde i natt05:12VerdenAustralia henter hjem åtte barn av IS-krigere fra Syria04:26VerdenMinst fire døde da tog sporet av i Bangladesh04:17VerdenMexico har styrket grensekontrollen sørover04:12Motor– Folk flest ønsker ikke rushtidsavgift03:35NorgeMann alvorlig skadd i voldsepisode med kniv i Oslo
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus