Avtale blokkerer for MDGs ultimatum om E18

Lan Marie Nguyen Berg fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) er blitt byråd for miljø og samferdsel i Oslo. Nå sås det tvil om partiets ultimatum mot E18-utbygging kan etterleves.
Lan Marie Nguyen Berg fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) er blitt byråd for miljø og samferdsel i Oslo. Nå sås det tvil om partiets ultimatum mot E18-utbygging kan etterleves. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Avtalen som regulerer utbyggingen av E18 vestover blokkerer fram til 2032 for Miljøpartiet De Grønnes ultimatum om å stoppe planene for utbyggingen, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E18-utbyggingen er en del av avtalen Oslopakke 3. I februar skal avtalen reforhandles av Oslo kommune, Akershus fylkeskommune og staten.

Lan Marie Nguyen Berg fra MDG, som er nyvalgt byråd for miljø og samferdsel i Oslo, har sagt at hun vil stoppe utbyggingen av E18 vestover.

Men uten at både staten og Akershus er enige, kan ikke Miljøpartiet De Grønne Oslo eller Oslo kommune gjøre endringer i Oslopakke 3-avtalen. Det står nedfelt i avtalen som løper fram til 2032, ifølge NRK.

Les også: Jensen mener bilfritt sentrum er et dårlig mareritt

– Da er det den opprinnelige planen som gjelder, og slik må det nesten være når man ser hvor lang tid det tar å planlegge slike prosjekter, sier Nils Aage Jegstad (H) i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget på spørsmål om hva som skjer hvis det ikke kommer til enighet.

Les også: Ap på Stortinget fortsetter med ny E18

Dette bekreftes også av tidligere byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, Guri Melby fra Venstre.

Fylkesordfører Anette Solli (H) i Akershus sier til NRK at de ikke har noen planer om å stanse utbyggingen av E18 vestover. (©NTB)

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy