Siddisene sitter mest i bilkø

Hvert femte minutt stavangerbilister tilbringer på veien, sitter de i kø. Illustrasjonsfoto.
Hvert femte minutt stavangerbilister tilbringer på veien, sitter de i kø. Illustrasjonsfoto. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Hvert femte minutt stavangerbilister tilbringer på veien, sitter de i kø. 21 prosent av hverdagsreisen går med til køståing, noe som gjør oljehovedstaden til køversting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Bergen og Oslo utgjør køståingen henholdsvis 16 og 15 prosent av reisetiden på såkalte hverdagsreiser, opplyser NAF til NRK. Mandag starter organisasjonen den landsomfattende kampanjen «Kampen om tiden».

– Tidsklemma gjelder mange, og en av årsakene er samferdselssituasjonen. Trafikanter brukar i dag enormt med tid på å komme fram, enten det er jobb eller fritid, sier Thor B. Jåsund, som leder samferdselspolitisk komité i NAF avdeling Stavanger og omegn.

– Gjennom kampanjen skal vi vise hvor tiden går tapt i trafikken og komme med konkrete løsninger, sier Jåsund. Samkjøring, kollektivreiser, sykling og fleksibel arbeidstid er noen forslag, men Jåsund understreker at myndighetene må ta de rette grepene for at trafikantene skal kunne velge riktig.

Les også: Tåke skaper for­sin­kel­ser på Gar­der­moen

Personvernpolicy