Etter ti måneder sparer du over 200.000 kroner

Dette råskinnet kostet nesten en million kroner i fjor høst.  Nå er det "nede" i 749.000 kroner. Faksimile fra www.finn.no.
Dette råskinnet kostet nesten en million kroner i fjor høst. Nå er det "nede" i 749.000 kroner. Faksimile fra www.finn.no.

Sjeldent råskinn med seriøst verditap!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kompakt bil med stor motor er for mange selve oppskriften på kjøreglede. En bil der hverken størrelse eller vekt ødelegger for moroa, men legger til rette for kraftoverskudd og sporty kjøreegenskaper.

Golf GTI har forlengst blitt sjefen på området. Men det finnes mange andre også, særlig hvis du leter litt rundt. En av dem kommer fra VWs søstermerke Audi og heter S3. Når Audi putter en "S" foran modellbetegnelsene sine, betyr det alvor. Og det gjør det absolutt også på bilen som nå har dukket opp i bruktmarkedet.

300 hestekrefter

Her snakker vi forresten svært sjeldne saker. Audi A3 har vært en velkjent bil på norske veier i mange, mange år. Da som tre- eller femdørs kombi. Den relativt nylig lanserte sedanutgaven er langt mer uvanlig. Og når bilen har betegnelsen S3 Sportsedan, snakker vi virkelig sjelden fugl.

Dette er altså en kompakt sedan med solide krefter under panseret. 300 hestekrefter har Audi skremt ut av den 2-liters bensinmotoren. I kombinasjon med quattro og S-tronic-automat, betyr det at du er først ut av de aller fleste lyskryssene, de gangene du ønsker det.

Audi A3 i sedanutgave er en ganske diskret bil, selv i S3-utgave.Audi A3 i sedanutgave er en ganske diskret bil, selv i S3-utgave.

Vi har testet den: Lekker bil som få skal kjøpe

Sjelden farge

Vi snakker rett og slett en seriøs kraftpakke, pakket inn i et ganske diskret sedan-karosseri. Her er det riktignok farge, felger og emblemer som sladrer om at Audien ikke er noen vanlig, liten familiebil, men likevel er det nok mest kjennerne som vil skjønne hva som bor i bilen.

Apropos fargen. Den heter "Malibu Blue", og i følge selger på Gjøvik er dette det eneste eksemplaret i modellen i verden med denne fargen. Det tyder på en første eier med sans for detaljer.

Dette er sporty sedan, for dem som vil skille seg ut

Over 20.000 i måneden

Så har da også vedkommende åpnet lommeboka på vid gap da bilen ble kjøpt i fjor. Nypris i september 2014 var på 960.000 kroner. Og ja: Det betyr at utstyrspakken er mildt sagt omfattende.

Snaut ti måneder og 19.000 kilometer senere, er prisen en helt annen. 749.000 kroner er prisforlangende nå. Over 200.000 kroner ned, altså. Det betyr at det har kostet over 20.000 kroner i måneden å eie denne bilen. Og prisen per kjørt kilometer, tipper vi første eier vil glemme så fort som mulig.

Audi tilbyr i kjent stil veldig mye fint utstyr på S3, her mangler du ikke noe!Audi tilbyr i kjent stil veldig mye fint utstyr på S3, her mangler du ikke noe!

Klikk her for å se annonsen på bilen

Ny i Norge

Verditap av denne typen er slett ikke uvanlig på sjeldne og gjerne motorsterke biler. Lite hyggelig for første eier, men naturligvis gull verdt for de som leter på bruktmarkedet.

Her er en god bit verditap unnagjort. Bilen vil naturligvis fortsette å falle, men ikke så bratt som det vi ser fra de første ti månedene.

Audien er solgt ny i Norge, og det gjenstår dermed over fire års nybilgaranti. Det borger for et trygt og forutsigbart bilhold de neste årene.

Sjekke forsikring

Et av kjennetegnene på Audis heftige modeller, er at de oppfører seg særdeles sivilisert når du ønsker det. Slik sett kan du godt låne bort en S3 til svigermor (eller svigerfar), og få den like hel tilbake.

Men når du tar den med til en øde landevei (eller aller best: Autobahn), kan du virkelig oppleve hva som bor i bilen: Kontante og presise kjøreegenskaper og en drivlinje som er med på moroa hele veien!

Et lite tips til slutt: Det kan være smart å sjekke forsikring før du eventuelt kjøper. På biler som dette kan det bli ganske slemt, men heldigvis finnes det gode tilbud her også.

Hjelp – forsikringen er dyrere enn bilen!

Du møter ikke mange tilsvarende biler i trafikken hvis du kjøper den en S3 Sportsedan!Du møter ikke mange tilsvarende biler i trafikken hvis du kjøper den en S3 Sportsedan!

LES OGSÅ: Dette er biltypen ingen kjøper

Personvernpolicy