Meny

Ny Kia kommer innen 18 måneder

Innen 18 måneder skal den debutere som produksjonsklar bil, som stasjonsvognutgaven av Kia Optima.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpig er den konseptbil og heter Sportspace. Slik kuppet et folkelig merke bilutstillingen i Genéve.

Publikum strømmer akkurat nå til den store bilutstillingen i Genéve. Etter noen år med litt nyhetstørke i etterkant av finanskrisen, viser årets utstilling at optimismen er tilbake også i bilbransjen.

Her er det nemlig en rekke spennende bilnyheter. Alt fra heftige fremtidskonsepter - til biler som er klare for lansering.

Og midt blant sportsbiler, superbiler og drømmebiler, står det en stasjonsvogn som virkelig har vakt oppmerksomhet og som av mange blir trukket frem som et av de store høydepunktene.

Naturlig utvikling

Det at en stasjonsvogn markerer seg på en slik måte, er i seg selv ganske spesielt. Og det blir ikke mindre oppsiktsvekkende at den kommer fra folkelige Kia.

De er ikke akkurat merket som har tradisjon for å ta bilutstillinger med storm. Hos Kia har det som regel handlet om fornuft og å leve litt i skyggen av konkurrenter med mer fokus på design. Men de siste årene har det skjedd mye hos Kia - og slik sett er konseptbilen Sportspace en naturlig videreføring av biler som Sportage og Optima.

Les også: – Hva? Er DET en Kia?!?

Mange av konkurrentene kommer til å se høyst ordinære ut ved siden av denne bilen når den kommer på markedet, innen 18 måneder.Mange av konkurrentene kommer til å se høyst ordinære ut ved siden av denne bilen når den kommer på markedet, innen 18 måneder.

Stiligere i virkeligheten

Under ledelse av designsjef Peter Schreyer (som tidligere har stått bak flere modeller fra VW og Audi) har Kias designere kommet opp med en stasjonsvogn som går langt utenpå de fleste konkurrentene.

Det handler om sporty og lekkert design. Aggressiv front, glatte linjer og effektive detaljer. Den ser stilig ut på bilder, og enda stiligere ut i virkeligheten.

Les også: Glemt SUV kan være veldig godt kjøp

Bare som sedan

Det er ingen hemmelighet at dette er tenkt som en stasjonsvognutgave av neste Optima, som er Kias modell i Passat-klassen.

Til britiske TopGear bekrefter en talsperson fra Kia at Sportspace skal i produksjon «innen 18 måneder».

I dag selges Optima kun som sedan. Det gjorde at den norske importøren ventet ganske lenge med å ta den inn til Norge. Dette er en viktig imagebygger for Kia, men så lenge de ikke har stasjonsvogn, vil salget også være høyt begrenset i vår del av verden.

Les også: – En bra bil har blitt enda litt bedre

Det er vinter på de første, offisielle bildene av Kia Sportspace.Det er vinter på de første, offisielle bildene av Kia Sportspace.

Lekkert design

Det store spørsmålet mange stiller seg i Genéve er hvor nært Sportspace er produksjonsklar bil. Dessverre er det mange eksempler på at lekre konseptbiler har blitt mye mer ordinære når de er ferdig utviklet.

Lekkasjer fra Kia tyder på at det ikke vil skje her. Kia ser på dette som en signaturmodell og satser på design som et av de viktigste virkemidlene for å skille seg ut i klassen.

Hvis det slår til, er det mange konkurrenter som vil se temmelig ordinære ut når Optima stasjonsvogn ruller ut på markedet.

Les også: Lekkert design trenger ikke koste skjorta

Interiøret sladrer klart om at dette er en konsepbil. Her er det nok grunn til å vente endringer til produksjonsklar bil.Interiøret sladrer klart om at dette er en konsepbil. Her er det nok grunn til å vente endringer til produksjonsklar bil.

Motor
Populært