Lexus IS SportCross:

Her snakker vi supersjelden stasjonsvogn

Dette er virkelig sjeldne saker i bruktmarkedet. Stasjonsvognutgaven av Lexus IS solgte bare i en liten håndfull eksemplarer - nå er ett av dem til salgs. Foto: faksimile fra www.finn.no
Dette er virkelig sjeldne saker i bruktmarkedet. Stasjonsvognutgaven av Lexus IS solgte bare i en liten håndfull eksemplarer - nå er ett av dem til salgs. Foto: faksimile fra www.finn.no

Solgte svært lite som nybil. Det hadde sine naturlige årsaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyst på en stasjonsvogn svært få andre har? Da har du muligheten nå.

Det er ikke ofte det dukker opp en Lexus IS SportCross til salgs i Norge og det har sin helt naturlige forklaring. Den solgte nemlig svært beskjedent som nybil.

I bruktmarkedet går den nok også under radaren hos de fleste – og det gjelder ikke minst dette eksemplaret som er godt bortgjemt på finn.no.

Ingen salgssuksess

Mer om akkurat det senere. Først litt om bilen.

IS SportCross på markedet i Norge i 2002. Da var Lexus i en tidlig fase her hjemme, og vi kan vel trygt si at dette var et smalt merke.

De solgte riktignok en del eksemplarer av sin IS i sedanutgave. Men stasjonsvognen IS SportCross ble alt annet enn noen salgssuksess.

Det skyldtes nok i hovedsak prisen. Dette var en kostbar bil, det gjorde at mange nok gikk for litt mer kjente konkurrenter.

Les også: Norges billigste Lexus

Lite bagasjerom

Dessuten manglet SportCross det som vel strengt tatt er det viktigste for 90 prosent av dem som velger stasjonsvogn: Nemlig god plass.

Bagasjerommet var på nesten oppsiktsvekkende beskjedne 365 liter. Det vil i praksis si veldig lite plass for pengene!

Godt bortgjemt

Men noen få eksemplarer ble altså solgt og rullet ut på norske veier – ett av dem er nå til salgs i Øyer ved Lillehammer.

Du skal imidlertid være ganske våken for å finne den. Forhandleren har nemlig ikke lagt den ut under «Lexus IS» på finn.no. Nei, dette eksemplaret ligger under «Lexus andre».

Vi har en mistanke om at det er en kategori som ikke akkurat drukner i besøk.

Klikk her for å se hele annonsen

Rett fra service

Men nå vet du altså om den! 2002-modellen har rullet 201.000 kilometer og skal ha vært kjørt i Lillehammerområdet, av en voksen dame.

Den svært sparsommelige annonseteksten sier ikke noe om bilen har komplett servicehistorikk, men den kommer i alle fall nesten rett fra service.

Generelt sett er Lexus biler som blir godt tatt vare på. Det i kombinasjon med svært god byggkvalitet, gjør dem til trygge bruktbilvalg.

Mindre utstyr

Prisforlangende etter 12 år og altså drøye 200.000 kilometer, ligger på 100.535 kroner.

Det kan vel neppe kalles et kupp, men samtidig: Her får du altså en bil som svært få andre har maken til.

Dette eksemplaret har noe mindre utstyr enn vi ofte er vant til fra Lexus, men ting som air condition, antispinn og bi-xenon skal være på plass.

Les også: Denne Lexusen er en liten sensasjon

Saken fortsetter under bildetMed bagasjerom på bare 365 liter, er ikke IS SportCross akkurat noen plassmester. Med bagasjerom på bare 365 liter, er ikke IS SportCross akkurat noen plassmester.


Les også: Vanlig stasjonsvogn? Nei – denne er håndlaget!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus