Her kjører hamsteren lastebil

Det ble rimelig spennende da hamsteren Charlie skulle manøvrere lastebilen rundt denne svingen.

Hvis du er en av de som venter på en selvstyrt bil, kan du i mellomtiden skaffe deg en hamster og en gulrot. Det gjorde Volvo. Se den utrolige videoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I reklamevideoen tester Volvo tester en lastebil på en ganske utradisjonell måte. De har festet et hamsterhjul over rattet, mens en person lokker hamsteren med en gulrot for å styre.

Se videoen nederst i saken.

Les også: Den førerløse bilen er rett rundt hjørnet

– Jeg vet at det er vanskelig å tro at en hamster kan kjøre en lastebil, men hamsteren Charlie gjorde det. Det du ser i videoen er «virkelig» sier Lars Terling, visedirektør for Marketing Communications i Volvo Trucks.

Charlie ble plukket ut etter en nøye utvelgelsesprosess, og har gjennomgått en flere ukers treningsperiode i forkant av testen. Støtterollen spilles av presisjonskjøreren Seon Rogers, som har føttene på pedalen og en gulrot, for å forhindre at Charlie styrer de utenfor kanten.

Les også: Tesla: – Vi har historiens sikreste bil

Dersom noe skulle gått galt, kunne det endt fatalt for Charlie og Rogers. Videoen ble filmet i et lukket steinbrudd i Los Tres Cunados i Spania.

Charlie styrer en Volvo FMX opp og ut av et risikabelt steinbrudd, for å demonstrere hvor lett det skal være å manøvrere den 15 tonn tunge lastebilen.

– Vi var svært skeptiske til å begynne med, men samtidig så vi at dette kunne være en morsom måte å vise hvor lett det er å styre med Volvos dynamiske styring, sier Terling.

Trykk play for å se videoen.

Les også: Se, en hund som kjører bil!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus