Urban crossover fra Jaguar

Jaguar C-X17 ble lansert på Frankfurt-messen. Foto: Morten Larsen

På første pressedag under Frankfurt Motor Show fikk vi presentert en splitter ny SUV fra Jaguar. Foreløpig er dette en sports crossover konseptbil, men denne må være veldig nær produksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FRANKFURT, TYSKLAND (ABC Nyheter) Det var Adrian Hallmark, Global Brand Director, som sto for presentasjonen under en godt besøkt pressekonferanse i går.

Bilen er bygget etter en ny teknologi som Jaguar har utviklet. Det er en avansert aluminium monocoque arkitektur de har kommet frem til, som dels gjør karosseriet svært vridningsstivt og lett.

Arkitekturen vil ifølge Adrian Hallmark komme i alle Jaguar-modellene, og den første som kommer med den nye konstruksjonen er en medium størrelse bil i C/D-segmentet. Dette vil skje i 2015.

- Dette blir den første bilen med monocoque i dette segmentet, og vil bli en meget avansert og raffinert sedan, fortalte Hallmark.

Les også: Hadde du tenkt å kjøpe denne?

Jaguar C-X17 er en konseptbil som demonstrerer hvilke muligheter som ligger i den nye Monocoque-arkitekturen. Samtidig viser konseptbilen et avansert interiør med det de kaller for Interactive Surface Console - bestående av et multiskjerm infotainment nettverk som linker sammen passasjerer og utenverdenen ved hjelp av sosiale medier.

Jaguar har med C-X17 forsøkt å kombinere elementer fra Jaguar F-type sammen med komfort, SUV-design og fleksibilitet. Det er Jaguar sin designsjef Ian Callum som er ansvarlig for designet.

Les også: Heftig lydopplevelse

Motorene man har tenkt seg i denne fireseters crossoverbilen skal bygges på Jaguar Land Rovers fabrikk, og en av dem kan vise seg å være V6-motoren som sitter i F-type. Bilen skal gi kjørekomfort som en personbil, og ved hjelp av dynamisk teknologi som "Torque Vectoring by Braking", brukes bilens bremsesystem til å balansere motoren dreiemoment slik at veigrep og stabilitet blir sikret optimalt.

Dette høres fint ut, men slike systemer eksisterer allerede idag, så det skal bli interessant å se om Jaguar her kommer opp med noe banebrytende nytt.

Ny og spennende var uansett Jaguars nykommer her på Frankfurt, og vi skal selvsagt følge Jaguar tett fremover.

Les også: Vær tydelig i trafikken

Les også: Helstøpt SUV fra Subaru

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus