Meny

SpeedTracker logger turen

SpeedTracker har mange og interessante visninger. Foto: Skjermdump

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lurer du på hvor du har vært, og hva du gjorde der? Denne gir deg svaret.

DinSide Motor er ofte ute på farten, både i inn- og utland. Etter å ha kjørt biler på ukjente steder har vi ofte ønsket å se tilbake på kartet hvor vi har kjørt, særlig der hvor kjøreveiene har vist seg som finest, eller av helt andre grunner.

Les også: Derfor tar fotoboksene flere nå

Venn i nøden

Som et midlertidig hjelpemiddel til dette har vi benyttet de ordinære treningsapplikasjonene, som oftest Endomondo. Disse sporer hvor du har løpt eller syklet, eller som i vårt tilfelle - hvor vi har kjørt.

Savnet er derimot at disse ikke har et eget valg for bil som aktivitet, forståelig nok, men valget for sykkel har i det minste gjort samme nytten.

Med en app: Test din egen bil

Endelig

Nå har vi endelig funnet en sporingsapplikasjon som er ment for bil, og som har riktig målestokk og resultatgivning for den som kjører bil. Løsningen heter SpeedTracker.

Senest i sommer var denne gull verdt, under bilferien. Hver eneste dag ble logget, og vi kan i ettertid se tilbake på hvor vi var, når vi var der, og så videre.

SpeedTracker er laget for å passe til både iPhone og iPad i samme vare. (Fås også til Android og Windows Phone, se debattfeltet nederst.) Har du først kjøpt den, så virker den med andre ord på begge deler.

Les også: Hvorfor er det to røde menn?

Viser mange ting

Virkemåten er den samme som på treningsapp-ene, men visningen og resultatene oppgis i en skala som er interessant for en sjåfør, ikke en som bedriver fysisk fostring.

Også SpeedTracker benytter telefonens innebygde GPS som det viktigste verktøyet, med de funksjoner dette er i stand til å gi.

SpeedTracker må startes manuelt for hver kjøretur, men kan settes til automatisk å gå i pause når du stopper opp, om ønskelig. Men, som bildene viser, SpeedTracker viser så veldig mye mer enn bare hvor du har kjørt, og det er litt av det interessante med den.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus