Meny

Vil ha en milliard til lading

MER STRØM: Elbilforeningen savner tyngre satsing i Nasjonal transportplan på ladepunkter for elbiler. Foto: Øivind Skar

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Elbilforening savner tyngre satsing på elektriske biler i Nasjonal transportplan. De ønsker seg 40.000 nye ladepunkter.

– Regjeringen må sette mål om flere ladestasjoner for elbiler. I dag følger ikke utbyggingen av ladeinfrastruktur det økte elbilsalget, sier Snorre Sletvold, leder av Norsk Elbilforening.

I dag er det over 11.000 elbiler på norske veier, og elbiler står for rundt tre prosent av nybilsalget. Sletvold savner derfor et eget kapittel om lading i Nasjonal transportplan, og ønsker seg årlige bevilgninger på 100 millioner kroner i tiårsperioden transportplanen gjelder for. En milliard kroner er kostnaden for cirka 40.000 nye ladepunkter.

Les også: Skrur på strømmen i EU

I Nasjonal transportplan har Regjeringen beregnet at veiutbyggingen øker det årlige CO2-utslippet med 77.000 tonn. Samtidig vil større satsing på jernbane, annen kollektivtransport og sykkel gi reduserte utslipp. I klimameldingen er det beregnet at 50.000 elbiler som erstatter ordinære biler vil gi en reduksjon på rundt 20.000 tonn CO2-ekvivalenter per år, forklarer kommunikasjonssjef Petter Haugneland i Elbilforeningen.

Elbilforeningen mener 50.000 elbiler derfor ikke er nok for å kompensere for det økte CO2-utslippet.

Les også: Den beste miljøbilen på markedet

– Først med 200.000 elbiler innen 2023 vil Regjeringen veie opp for de økte utslippene som følger veiutbygging, sier Sletvold.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus