Ny Skoda Octavia lansert

Foto: Produsent
Artikkelen fortsetter under annonsen

Større, sikrere og mer avansert, men prisen er ikke avklart

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Faro, Portugal (ABC Nyheter) Kl 19 tirsdag kveld lokal tid ble den nye Skoda Octavia avduket her i Portugal. Foran oss ser vi en bil som ikke skiller seg dramatisk fra utgående modell, men som er ny tvers igjennom.

Her kan du lese om den utgående modellen.

Den nye 5-dørs Octavia er 9 cm lengre, 4,5 cm bredere og to millimeter lavere. Mens vi holder på kan vi like godt nevne at akselavstanden er økt 10 cm. Dette har gjort at den nye bilen er mer romslig innvendig. Blant de nye målene vi har fått oppgitt, er plassen til knær i baksetet øket fra 4,3 til 7,2 cm.

Designmessig følger nå denne bilen Skoda sitt nye formspråk som vi så på Skoda Rapid.

Sikkerhetsmessig har bilen nå gjort en fremskritt. Den er allerede testet av EuroNCAP etter ny standard, og har fått fem stjerner. Ni kollisjonsputer og tretthetsvarsler er etpar at tingene vi har fått presentert på pressekonferansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Norge i mars

Bilen vil bli levert med fem motorvarianter, varierende fra 1,2 TSI på 105 hk til 2,0 TD på 150 hk. Den vil bli lvert i tre utsyrsnivåer; Acive, Ambition og Elegance. Sistnevnte får Bi-Xenon med AFS, Cruisekontroll og automatisk avblendbare sidespeil.

Bilen introduseres for forhandlere i Sevilla i januar, 5-dørsversjonen forventes til Norge i mars, mens de som er på jakt etter stasjonsvognen må vente til juni/juli, ifølge Anita Svanes hos Harald A. Møller.

Les også : En bil du har fortjent?

Versjonen med 4x4, som er svært aktuell i Norge, vil bli tilgjengelig iløpet av sommeren. Prisene ventes ferdige i månedsskiftet februar/mars.

- Nye Octavia er 100 kilo letter, slipper ut minimalt CO2, så det skal bli spennende å se hvor prisen havner, sa Anita Svanes til ABC Nyheter etter avdukingen.

Nå venter en prøvekjøring, så kommer vi med inntrykk fra dette om ikke lenge.

Les også : Ny og sjarmerende bil fra Mini