Renner tiden ut for Alfa?

4C: Entusiastbil med cirka 250 hk, men ikke akkurat en bil å bli rik av for Alfa. (FOTO: Produsenten)
4C: Entusiastbil med cirka 250 hk, men ikke akkurat en bil å bli rik av for Alfa. (FOTO: Produsenten)

Labert salg kan bety slutten for Alfa Romeo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiden kan være i ferd med å renne ut for Alfa Romeo, dette legendariske italienske sportsmerket som i år vil komme til å selge færre enn 100.000 biler. Merket har hatt en tilbakegang på 30 prosent så langt i år.

2012 blir Alfas verste år siden 1969, skriver Luca Ciferri i Automotive News og spekulerer på hvor Fiat-sjef Sergio Marchionne vil med Alfa.

Les også: Alfa Romeo med nydelig girkasse

Bare to modeller

I dag har Alfa i prinsippet to modeller å tilby: Giulietta og lille Mito. For å overleve og vokse trenger Alfa flere hjul å rulle på, altså nye modeller. Fiats allianse med Chrysler i USA skulle være Alfas døråpner til det amerikanske markedet, men så langt har Chrysler profittert mest på samarbeidet ved at deres nye og ganske så suksessfulle Dodge Dart bygges over lesten til Giulietta.

Ingen andre enn Marchionne vet om Fiat har råd til å lansere bebudede Alfa-modeller. En stor, bakhjulsdrevet sedan som skulle bringe Alfa tilbake til bilmerkets røtter, er nå utsatt til sendt i 2014.

Les også: Reis tilbake i tid på Goodwood

På lag med Mazda

For noen måneder siden jublet entusiastene over at Alfa snakket med Mazda om felles utvikling av en ny roadster. Men produksjonsstart er først antydet i 2015, og ingen vet i dag om bilen blir bygd. Noen formell avtale om roadsteren skal ikke være inngått ennå.

Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken viser at kun én gang i dette tiåret har Alfa solgt flere enn 500 biler i Norge. Så langt i år er tilbakegangen på 40,5 prosent, og Alfa er nå forbikjørt av Porsche etter bare å ha solgt 264 biler i årets ti første måneder. Det er like mange biler som VW selger av Golf på to uker!

Det eneste som er helt klart med Alfa, er at Marchionne ikke har i tankene å selge merket til VW-konsernet – selv om VWs mektige Ferdinand Piech ved flere anledninger at uttalt at han gjerne kjøper Alfa.

Personvernpolicy