Litauisk transportselskap kan bli kastet ut av Norge

Et utenlandsk vogntog fra transportselskapet Vlantana kjørte flere kilometer i feil kilometer på E6 i Hedmark. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et litauisk transportselskap risikerer å miste tillatelsen til å kjøre i Norge etter en rekke regelbrudd. Selskapet innrømmer feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en foretakskontroll Statens vegvesen har gjennomført sammen med Skatteetaten og Arbeidstilsynet kommer det fram at det litauiske transportselskapet Vlantana Norge AS ikke oppfyller vilkårene for transportvirksomhet i Norge. Det melder NRK.

Leder for krimseksjonen Jon Molnes i Statens vegvesen sier at de har bedt selskapet om å dokumentere virksomheten sin i Norge innen tre uker, ellers kan selskapet miste transportløyvet her i landet.

Politianmeldt

– Vi har funnet ulike brudd på regelverket som vi har funnet det nødvendig å anmelde til politiet, sier han til rikskringkasteren.

Ifølge Molnes har det vært vanskelig å få informasjon fra selskapet som skal fortelle om de oppfyller kravene til selskap etablert i Norge.

En lastebil som ble stoppet på E6 i Stange i Hedmark fredag etter å ha kjørt nesten én mil mot kjøreretningen, tilhører Vlantana. Ifølge NRK har sjåførene i selskapet jobbet 100 prosent, mens arbeidskontraktene og utbetalt lønna har tilsvart 50 prosents stilling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video fra hendelsen øverst.

Selskapet innrømmer feil

Lastebil.no , som er nettstedet til Norges Lastebileier-Forbund, skriver at ledelsen i Vlantana Norge har innrømmet at de har begått en rekke feil.

– Vi innrømmer alle feilene som foregår i selskapet. Spesielt med tanke på beregning av arbeidstimer, fortalte Tomas Stonys, operasjonsdirektør i Vlantana-eide Stonys Group og representant for aksjonærene i Vlantana Norge.

Han sier at selskapet ikke har kjent godt nok til regelverket i Norge.

Lastebil.no skriver også at selskaper som PostNord, Asko og Schenker har brudd sitt samarbeid med det litauiske transportselskapet.