Meny

– Dette er rett og slett terningkast seks

Andre generasjon Volvo XC90 er en helt ny bil - fra innerst til ytterst.
Andre generasjon Volvo XC90 er en helt ny bil - fra innerst til ytterst.

Vi har testet SUV-en mange norske familier drømmer om.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volvo har tatt seg svært god tid med den helt nye Volvo XC90 – deres store syv-seters familie-SUV.

Det har gått så mye som 13 år siden den ble lansert for første gang. Nå er det endelig klart for andre generasjon for bilen som er en svært viktig modell for den svenske bilprodusenten.

Volvo selv sier at dette er den viktigste modellen siden 1927, da de lanserte sin aller første bil. Det er også en helt ny bil fra innerst til ytterst. Nye motorer, ny plattform, nytt design, ny teknologi. Det finnes knapt en skrue på den nye bilen som passer på den gamle.

Selv om Volvo nå har kinesiske eiere, produseres bilen fortsatt i Gøteborg – på en helt ny produksjonslinje.

Ikke bare ligger det mye prestisje i nykommeren. Volvo er også helt avhengige av å lykkes med modellen som har kostet en formue å utvikle. Den danner også grunnlaget for alle Volvos fremtidsmodeller.

Denne bilen representerer en helt ny tidsepoke for Volvo. Det er Volvo før og etter 2015 modell av XC90 - intet mindre.

Derfor har de også utstyrt bilen med nye Volvo-emblemer.

Volvo selv definerer biler som BMW X5, Mercedes ML, og Range Rover som konkurrenter til XC90.

Bilen vi har testet er den som blir bestselgeren i Norge, nemlig XC90 D5 Momentum. Det vi si en godt utstyrt bil med dieselmotor på 225 hk, med automatgir og firhjulstrekk.

Les også: Volvo-sjefen: Her får vi bare én sjanse!

Kjøreglede: 5/6

 Bilen er stor og den er en fullverdig syvseter. Bilen er stor og den er en fullverdig syvseter.

Allerede etter noen få meter bak rattet merker du det. Dette er ikke slik som Volvo pleier å være, Det er en klasse opp. Den går svært stille, veistøy, vindsus og motorlyd er nesten fraværende.

Fraværende er endelig også alle de små knappene Volvo har hatt på midtkonsollen i mange, mange år og som skapte problemer for de av oss med «pølsefingre» og et syn som begynner å preges av alderen.

De fleste funksjoner er nå samlet i en stor iPad-liknende skjerm. Alt fra varmeseter, musikkanlegg navigasjon og klimaanlegg.

Bare en liten rekke med «kjekt å ha fort»-knapper sitter igjen på en rekke under skjermen.

Volvos legendariske seter er også nye. De svarer til forventningene og er fortsatt blant verdens beste.

Bilen er nesten fem meter lang, men godt utsyn og god oversikt gjør den likevel lettkjørt.

Styringen er både lett og presis og gir god følelse med vei og underlag. Testbilen er utstyrt med Volvos nye luftfjæring. Det er lite å si på komforten, samtidig som understellet er såpass stramt at det hinter bitte-litt mot det sporty.

Er man ikke fornøyd med det, byr bilene med luftfjæring på forskjellige oppsett på kjøremodus, så du finner garantert noe som passer både forholdene og humøret.

Firehjulstrekk er standard og sikrer god fremkommelighet på alle underlag, men tohjulstrekk vil komme for de som av en eller annen grunn måtte ønske det.

D5-motoren yter 225 seige og sterke, men ikke lynraske diesel-hestekrefter. Det er den de fleste nordmenn komme til å velge. Et fornuftig valg.

Den passer fint til bilen - og byr alltid på kraftoverskudd. Tidligere har ikke alltid Volvo og automatgirkasser vært noen lykkelig kombinasjon. Men den nyutviklede 8-trinns automatkassa i XC90 leverer «varene» kjapt og på en fullt tilfredsstillende måte.

I krappe svinger og med høy fart merker man bilens vekt og volum, mens brostein,trikkeskinner og andre ujevnheter absorberes på en god måte.

Les også: Nå er det helt slutt for gamle XC90

Interiør og plass: 6/6

 Interiøret er både lyst, trivelig og moderne. Interiøret er både lyst, trivelig og moderne.

Tradisjonelt har plass og interiør vært en av Volvos aller sterke sider. Slik er det fortsatt.

Plassen i forsetene er ikke bare god. De er svært bekvemme også. Selvfølgelig er hele interiøret nydesignet. Moderne, intuitivt og elegant. Ikke direkte lekent og overraskende - mer modent og gjennomtenkt.

Midtkonsollen med den korte girspaken er høy og bred, interiøret lyst og luftig i testbilen med lys skinn.

Den store skjermen er på mange måter interiørets hjerte. Det meste styres herfra. Den fungerer fint, har fin oppløsning og god lysfølsomhet. Men innimellom føles det som man må «bla» i overkant mye for å finne frem til rett funksjon i menyene. Mulig det er en vanesak. Men varmeseterbryter på midtkonsollen, slik det var i gamle dager, krevde ett trykk.

Interiøret skal være skandinavisk-inspirert. Glissen furuskog, holmer og vann - og dertil varmt nordisk lys er det som skal ha inspirert designerne underveis i prosjektet.

Kanskje er dette litt pompøst og jålete og kanskje vil ikke alle klare å «se» dette. Men det man ser er i alle fall en finish som er god. Det samme er materialkvaliteten og den opplevde kvaliteten er løftet betydelig fra foregående modell.

 De helt nye setene er som forventet - kjempegode! Det samme er plassen. De helt nye setene er som forventet - kjempegode! Det samme er plassen.

Musikkanlegget skal være designet med konsertsalen i Göteborg som mal. Og det spiller bra - bevares, men vi må likevel få putte dette i boksen for i overkant pompøst.

Plassen i baksetene, som kan justeres frem og tilbake, er svært god. I tillegg er komforten her også god.

De to bakre setene - som enkelt kan felles ned når de ikke er i bruk, er langt mer enn de vanlige nødsetene. Mennesker under 175 cm sitter godt og sikkert også her.

Setene er også plassert slik at man har god utsikt og godt oversyn.

I tillegg har bilen 350 liter bagasjerom (nesten like mye som en VW Golf) med alle setene i bruk. Som femseter øker dette til 695 liter. Altså type svært stort.

Nye Volvo XC90 er med dette en fullverdig syvseter hvor alle reiser på første klasse.

Les også: XC90 debuterer - med Tors hammer i lyktene

Motor: 5/6

 Volvo XC90 er kanskje ikke like sporty bak som den mindre XC60 - men imponerer på den annen side med stort bagasjerom. Volvo XC90 er kanskje ikke like sporty bak som den mindre XC60 - men imponerer på den annen side med stort bagasjerom.

Motoren som her altså heter D5, er en nyutviklet toliters Twin-turbo sak som yter 225 hk og rause 470 Nm. Det gjør bilen både rask og sterk. 0-100 gjøres unna på høyst anstendige 7,8 sekunder, mens toppfarten er 220 km/t.

Det som kanskje imponerer aller mest er forbruket som er oppgitt til 0,58 l/mil ved blandet kjøring.

Girkassen er også ny og passer godt sammen med motoren. Den girer mykt, rask og behagelig. Ratthendler finnes ikke, men du kan overstyre den med spaken.

Firehjulstrekk-systemet er levert av svenske Haldex og siste generasjon herfra. Ved vanlig kjøring er nesten all kraft fordelt til forhjulene, men ved det minste «glipptak» her føres kraften bakover til bakhjulene i løpet av millieskunder.

Til høsten kommer en litt mindre dieselmaskin, D4 på 190 hk. Vil du ha bensinmotor, heter alternativet T6 - og byr på hele 320 hk. Noe som igjen gir en startpris på godt over en million kroner. Den tas kun på spesialbestilling.

Et annet spennende alternativ er den ladbare hybriden T8. Som byr på 400 hk / 600 Nm - og som er top of the line i XC90 serien. Her starter prisene på rett under en million - og denne har flere nordmenn allerede bestilt. Den kommer etter sommeren.

Alt i alt er nok D5 det mest fornuftige alternativet om man ser på kombinasjonen av pris og ytelser. 80 prosent av de norske bilene forventes å bli nettopp D5.

Volvo 850 T-5R : Denne bilen ble et vendepunkt for Volvo

Design: 5/6

 Skandinavisk preget design med mye fokus på detaljer og finish. Skandinavisk preget design med mye fokus på detaljer og finish.

Også utvendig byr XC90 på helt nye takter fra Volvo. Fronten er massiv, grillen likeså og frontlyktene særegne. Spesielt - men også tøft og litt spektakulært.

Alt tyder vel på at dette er det nye Volvo-fjeset og at vi får se flere biler med samme DNA derfra i nær fremtid.

Bakfra er XC90 mer nedtonet og tradisjonell. Baklyktene klatrer forsatt oppover bakre vindusstolpe, men kanskje på en litt mindre elegant og sporty enn på lillebror XC60?

Bilen mangler fem centimeter på å nå en lengde på fem meter. Den er diger, den er romslig og det gjør at den fra siden ser - ja, nettopp, stor ut.

Nye XC 90: Bil som passer overaltNye XC 90: Bil som passer overalt

Designet utvendig er også ganske minimalistisk, med få linjer, pynt og andre fiksfakserier. Det er rent og det er tydelig.

Hjulene er 20-tommere, men de ser ikke store ut. Det sier litt om hvor diger denne bilen egentlig er, uten at den virker ruvende.

Vi synes Volvo har lyktes godt også med eksteriørdesignet. Særlig med tanke på at målgruppen her ikke nødvendigvis er ute etter det prangende. Men mer diskret eleganse med klare hint av litt luksus og litt eksklusivitet.

Les også: Volvo mot Ferrari. Rått parti - eller?

Miljø/økonomi: 6/6

800 000 kroner, pluss, pluss - er mye menger for en bil. Kanskje for mye for mange familier.

Men vi vet at dette er en drømmebil for mange og det er derfor grunn til å tro at bruktbilprisene vil holde seg svært godt de neste årene. Vi tror derfor at verditapet vil være moderat på denne de første par, tre årene.

Service og vedlikehold koster ikke mer enn hos de konkurrentene som ble nevnt innledningsvis - snarere tvert i mot. Volvokundene er svært godt fornøyd med forhandlerne sine, det er også verdt å ha i minnet.

Ettersom absolutt alt er nytt både over og under skallet er det vanskelig å si noe om kvaliteten enda. Men Volvo har selv sagt at de her kun én sjanse. Vi tviler på at de misbruker den ved å slippe en dårlig bil ut på markedet. Fallhøyden er for stor - og det vet de.

Forbruket er også hyggelig. Rett under 0,6 l/mil ved blandet kjøring er bra for en så stor bil. CO2-utslippet er også hyggelig. 152 g/km er ikke mer enn lille Volvo C30 hadde for bare få år siden.

Vil man ha et enda mer miljøvennlig alibi - så kan jo den ladbare hybriden T8 være et alternativ - i alle fall utad. I praksis så er jeg ikke overbevist om at en 400 hesters Volvo på godt over to tonn er så veldig miljøvennlig - uansett.

Les også: Volvo P1800: Har gått lengst av alle i hele verden

Konklusjon: 6/6

 D5 AWD. En fornuftig kombinasjon som også vil bli bestselgeren her hjemme. D5 AWD. En fornuftig kombinasjon som også vil bli bestselgeren her hjemme.

Vi nevnte innledningsvis at Volvo har tatt seg god tid med denne bilen. Det merkes. XC90 inngir et solid og robust inntrykk – kanskje nesten på grensen til litt traust, da i ordets beste mening.

Fakta: XC90 D5

 • Motor: 2-liter twin-turbo diesel
 • Effekt: 225 hk / 470 Nm
 • 0-100 km/t: 7,8 sek
 • Toppfart: 220 km/t
 • Forbruk: 0,58 l/,il
 • LxBxH: 495x192x214 cm
 • Vekt: 2071 kg
 • Tilhengervekt: 2700 kg.
 • Pris: 781 000 kr.

Bilen byr ikke på noen store krumspring eller «tivoli-effekter», men mer av solid håndverk og gjennomtenkte løsninger – mange små detaljer som gjør hverdagen bitte litt enklere.

Plassen er svært god. Den er en fullverdig syvseter. I tillegg er interiøret pent, moderne og funksjonelt. Motor og drivverk passer bilen fint som snus og det utvendige designet gir riktig innpakning.

At den i tillegg er en av verdens sikreste biler trekker jo heller ikke ned.

Volvo XC her ikke like sporty og kontante kjøreegenskaper som for eksempel BMW X5. Ikke fordi Volvo ikke kan, men for at denne bilen ikke skal være slik. Den har heller ikke lite vågalt design som for eksempel Range Rover - av samme grunn.

Volvo har laget en bil som passer for sine kunder og sin målgruppe og det har de gjort det på en aldeles utmerket måte.

Her finner man innovativ nytenkning smeltet sammen med lange, stolte og solide Volvo-tradisjoner. Bilen er en fulltreffer.

Perfekt er den ikke (ingen biler er vel det), men totalinntrykket er veldig sterkt.

Det kan ikke bli noe annet en sekser på terningen her.

Les også: Nå får Volvoen din sin egen «fastlege»

Pluss:

 • Plass og praktiske løsninger
 • Sikkerhet og ergonomi
 • Bærer preg av å være gjennomtenkt
 • Viderefører gamle, stolte Volvo-tradisjoner.

Minus:

 • Ikke like skarpe kjøreegenskaper som enkelte av konkurrentene
 • Den nye skjermen som styrer mange av funksjonene krever tilvenning
 • Ikke alle vil like designet

Les også: Volvo XC90: – Ikke mobb bilen min!

Nye Volvo XC90 er en fulltreffer!Nye Volvo XC90 er en fulltreffer!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:39 Spesialetterforsker mener selvmord bør etterforskes bedre11:04 Sør-Korea: – Russland har beklaget krenking av luftrom11:03 Russiske myndigheter pågrep Putin-kritiker før varslede protester09:50 Rederiet har snakket med kapteinen på tankskip i iransk varetekt09:49 Statlige medier: Minst 25 skadd i turistbussulykke i Tyrkia09:30 I dag grilles Mueller09:01 Fossiler etter kjempe-sjødyr funnet i Sahara-ørkenen08:21 Savnede tenåringer mistenkt for seriedrap i Canada07:23 19-åring dømt for terrorplanlegging - var inspirert av Behring Breivik07:00 Ett år til Tokyo-OL: Vil ha åtte norske medaljer etter missen i Rio, lader opp sammen med svenskene06:47 Bale tilbake med scoring og straffebom mot Arsenal06:46 Flere tar rabiesvaksine etter at norsk kvinne døde06:15 MR-undersøkelser viser endring i hjernen på diplomater som ble syke på Cuba06:06 Kina: – USA undergraver global stabilitet06:00 Vaksinepille for bjørkepollen er godkjent i Norge05:50 Dette skjer i dag05:42 Næringsministeren åpner for høyere styrehonorarer05:33 Dette skjedde i natt05:30 Israelske soldater stilles sjelden til ansvar for drap på sivile05:26 Undersøkelse: Flest med millioninntekt drakk daglig i sommerferien05:05 Ingen nordmenn videre fra kvalifisering i svømme-VM04:33 Lima-gruppen vil etterforske korrupsjon og narkohandel i Venezuela04:23 Mulig pistoltrussel ved Grorud i Oslo04:01 Ung mann utsatt for skoran i Oslo03:38 Demokrater varsler «mer realistisk» klimaplan03:37 Hareide positiv til britisk operasjon i Persiabukta02:33 Israel skal ha skutt mot mål i Syria02:25 Meningsmåling: Sp er største parti i Nord-Norge02:21 10.000 Nissan-ansatte må gå02:01 Boligbrann i Trondheim – fire personer evakuert01:26 Sko solgt til rekordsum i New York00:25 USA åpner etterforskning mot teknologigiganter00:25 To personer skadd i sammenstøt mellom båt og redningsskøyte i Østfold00:07 49 har kontaktet advokat om mobbing i Drangedal – kan bli norgeshistoriens største mobbesak23:40 Lexerød gir seg som trener for J19-landslaget i fotball23:40 Norges sjømatråd frykter hard brexit med Johnson23:27 Trump saksøker kongresskomité for å hindre utlevering av selvangivelse22:54 Europeiske land samler seg bak britisk eskorteplan for Persiabukta22:39 Fastlimte klimaaktivister må møte i retten22:23 Beredskapen økes som følge av stor skogbrannfare i Nord-Norge22:21 Strålende utgangspunkt for Solbakken og FCK i mesterligaen22:13 Bohemian Rhapsody når 1 milliard på YouTube21:48 49 har kontaktet advokat om mobbing i Drangedal – kan bli norgeshistoriens største mobbesak21:34 United-kamp i Oslo nesten utsolgt20:50 FBI-sjefen: Russere prøver fortsatt å påvirke amerikanske valg20:17 Russisk proffbokser døde etter kamp20:16 USA tiltaler kinesere for å ha medvirket til nordkoreanske våpenprogrammer20:11 25 turister skadd i bussulykke i Tyrkia – flere norske turister skal være om bord19:48 Frankrike svetter seg gjennom ny rekord-hetebølge19:45 Fant unikt og intakt skipsvrak fra 1500-tallet utenfor Stockholm19:27 Hvert år havner 4,5 billioner sigarettsneiper i naturen, nå tror forskere at de skader plantene våre19:11 Norsk familie saksøker Boeing etter flystyrten i Etiopia18:38 Senatet gir grønt lys til Esper som USAs nye forsvarsminister18:27 Se og hør Metallica spille «Forelska i lærer'n»!18:27 Tre personer hoppet i sjøen da båt begynte å synke i Karmøy18:24 Puerto Rico: Politiet skal granske kontroversielle tekstmeldinger18:23 Båt i ferd med å synke i Åkra i Rogaland – alle tatt opp fra sjøen18:04 Ny etappeseier for Ewan – Kristoff parkert i spurten18:00 Hydro-hopp på positiv børsdag17:58 Stoltenberg gratulerer Johnson17:43 To fengslet for tolv branner i Sverige17:19 Skaper frykt: Her er Nord-Koreas nye gigant-ubåt17:15 Skogbrann i samme område som fjorårets katastrofebrann i Hellas17:05 Strømmen begynner å vende tilbake i Venezuela17:03 Warholm tar over etter Bolt i Puma: – Det er dritkult, jeg kunne ikke vært mer fornøyd16:30 NRK: Riksadvokaten avviser Bertheussens klage på Black Box-henleggelse16:26 Krekar-saken: Sanner endrer instruksen til UDI for å kunne trekke tilbake statsborgerskap16:21 UDI sier at de ikke hadde kjennskap til terroretterforskning i Italia16:12 Forsvarsdepartementet: Norge kontaktet av Storbritannia om eskorteplaner i Persiabukta16:05 Full stopp for torskefisket i Østersjøen16:03 NRK: Svein Jemtland anker ikke dommen på 17 års fengsel til Høyesterett15:59 Kvinne skadd i fallulykke ved Lindesnes fyr15:37 Svak krone gjør utenlandsferien dyr for nordmenn15:30 Brudd i fiberkabel rammer 1.500 personer i Mo i Rana15:26 Tap for Griezmann i Barcelona-debuten mot Chelsea15:24 Storbrann under kontroll i Portugal14:57 Her fyller paret bensin før drømmereisen – få timer senere var de brutalt drept14:39 Russisk LGBT-aktivist funnet drept14:25 Tidligere kinesisk statsminister er død14:23 Klagestorm mot NRK etter Scrabble-vits14:01 EUs brexit-sjef: – Ser fram til å samarbeide med Johnson13:28 Nordmann omkom i trafikkulykke i Thailand13:22 Gilbert om luftambulansekrisen: – Uforsvarlig og uholdbar13:21 NRK: PST sier det kan bli aktuelt å opprette saker mot Krekars meddømte13:01 Bergensskole stengt etter asbestfunn13:00 Britisk statssekretær i utdanningsdepartementet trekker seg12:38 Chloe (1) falt i døden fra bestefarens hender12:24 Fengslingsmøte torsdag for 18-åring som er pågrepet for drapsforsøk i Hellas12:18 Boris Johnson blir ny britisk statsminister11:56 Kollegaer hedret brannmann som omkom i trafikkulykke i Kvinesdal11:46 Børge ble 2,5 milliarder rikere på én dag11:34 Storbeslag av elfenben og skjelldyr i Singapore11:21 Funnet bak fryseren ti år etter at han forsvant11:13 Rekordmange har fått tilbud om studieplass i årets hovedopptak11:10 Trygg Trafikk: – Meningsløst å trimme elsparkesykler11:04 Demokratene vil ha svar fra motvillig Mueller10:50 Politiet frigir navn på omkommet basehopper10:48 Solskjær tok grep for å bedre United-spillernes form10:22 Sykehusene bryter tidsfrister oftere10:09 Norovirus påvist i Madlaleiren
Siste nytt
11:39NorgeSpesialetterforsker mener selvmord bør etterforskes bedre11:04VerdenSør-Korea: – Russland har beklaget krenking av luftrom11:03VerdenRussiske myndigheter pågrep Putin-kritiker før varslede protester09:50VerdenRederiet har snakket med kapteinen på tankskip i iransk varetekt09:49NorgeStatlige medier: Minst 25 skadd i turistbussulykke i Tyrkia09:30VerdenI dag grilles Mueller09:01Helse og livsstilFossiler etter kjempe-sjødyr funnet i Sahara-ørkenen08:21VerdenSavnede tenåringer mistenkt for seriedrap i Canada07:23Verden19-åring dømt for terrorplanlegging - var inspirert av Behring Breivik07:00SportEtt år til Tokyo-OL: Vil ha åtte norske medaljer etter missen i Rio, lader opp sammen med svenskene06:47SportBale tilbake med scoring og straffebom mot Arsenal06:46NorgeFlere tar rabiesvaksine etter at norsk kvinne døde06:15VerdenMR-undersøkelser viser endring i hjernen på diplomater som ble syke på Cuba06:06VerdenKina: – USA undergraver global stabilitet06:00NorgeVaksinepille for bjørkepollen er godkjent i Norge05:50NorgeDette skjer i dag05:42NorgeNæringsministeren åpner for høyere styrehonorarer05:33NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenIsraelske soldater stilles sjelden til ansvar for drap på sivile05:26NorgeUndersøkelse: Flest med millioninntekt drakk daglig i sommerferien05:05SportIngen nordmenn videre fra kvalifisering i svømme-VM04:33VerdenLima-gruppen vil etterforske korrupsjon og narkohandel i Venezuela04:23NorgeMulig pistoltrussel ved Grorud i Oslo04:01NorgeUng mann utsatt for skoran i Oslo03:38VerdenDemokrater varsler «mer realistisk» klimaplan03:37NorgeHareide positiv til britisk operasjon i Persiabukta02:33VerdenIsrael skal ha skutt mot mål i Syria02:25NorgeMeningsmåling: Sp er største parti i Nord-Norge02:21Motor10.000 Nissan-ansatte må gå02:01NorgeBoligbrann i Trondheim – fire personer evakuert01:26VerdenSko solgt til rekordsum i New York00:25VerdenUSA åpner etterforskning mot teknologigiganter00:25NorgeTo personer skadd i sammenstøt mellom båt og redningsskøyte i Østfold00:07Norge49 har kontaktet advokat om mobbing i Drangedal – kan bli norgeshistoriens største mobbesak23:40SportLexerød gir seg som trener for J19-landslaget i fotball23:40NorgeNorges sjømatråd frykter hard brexit med Johnson23:27VerdenTrump saksøker kongresskomité for å hindre utlevering av selvangivelse22:54VerdenEuropeiske land samler seg bak britisk eskorteplan for Persiabukta22:39NorgeFastlimte klimaaktivister må møte i retten22:23NorgeBeredskapen økes som følge av stor skogbrannfare i Nord-Norge22:21SportStrålende utgangspunkt for Solbakken og FCK i mesterligaen22:13KulturBohemian Rhapsody når 1 milliard på YouTube21:48Norge49 har kontaktet advokat om mobbing i Drangedal – kan bli norgeshistoriens største mobbesak21:34SportUnited-kamp i Oslo nesten utsolgt20:50VerdenFBI-sjefen: Russere prøver fortsatt å påvirke amerikanske valg20:17SportRussisk proffbokser døde etter kamp20:16VerdenUSA tiltaler kinesere for å ha medvirket til nordkoreanske våpenprogrammer20:11Verden25 turister skadd i bussulykke i Tyrkia – flere norske turister skal være om bord19:48VerdenFrankrike svetter seg gjennom ny rekord-hetebølge19:45VerdenFant unikt og intakt skipsvrak fra 1500-tallet utenfor Stockholm19:27Helse og livsstilHvert år havner 4,5 billioner sigarettsneiper i naturen, nå tror forskere at de skader plantene våre19:11NorgeNorsk familie saksøker Boeing etter flystyrten i Etiopia18:38VerdenSenatet gir grønt lys til Esper som USAs nye forsvarsminister18:27KulturSe og hør Metallica spille «Forelska i lærer'n»!18:27NorgeTre personer hoppet i sjøen da båt begynte å synke i Karmøy18:24VerdenPuerto Rico: Politiet skal granske kontroversielle tekstmeldinger18:23NorgeBåt i ferd med å synke i Åkra i Rogaland – alle tatt opp fra sjøen18:04SportNy etappeseier for Ewan – Kristoff parkert i spurten18:00PengerHydro-hopp på positiv børsdag17:58PolitikkStoltenberg gratulerer Johnson17:43VerdenTo fengslet for tolv branner i Sverige17:19VerdenSkaper frykt: Her er Nord-Koreas nye gigant-ubåt17:15VerdenSkogbrann i samme område som fjorårets katastrofebrann i Hellas17:05VerdenStrømmen begynner å vende tilbake i Venezuela17:03SportWarholm tar over etter Bolt i Puma: – Det er dritkult, jeg kunne ikke vært mer fornøyd16:30NorgeNRK: Riksadvokaten avviser Bertheussens klage på Black Box-henleggelse16:26NorgeKrekar-saken: Sanner endrer instruksen til UDI for å kunne trekke tilbake statsborgerskap16:21NorgeUDI sier at de ikke hadde kjennskap til terroretterforskning i Italia16:12PolitikkForsvarsdepartementet: Norge kontaktet av Storbritannia om eskorteplaner i Persiabukta16:05VerdenFull stopp for torskefisket i Østersjøen16:03NorgeNRK: Svein Jemtland anker ikke dommen på 17 års fengsel til Høyesterett15:59NorgeKvinne skadd i fallulykke ved Lindesnes fyr15:37ReiseSvak krone gjør utenlandsferien dyr for nordmenn15:30NorgeBrudd i fiberkabel rammer 1.500 personer i Mo i Rana15:26NorgeTap for Griezmann i Barcelona-debuten mot Chelsea15:24VerdenStorbrann under kontroll i Portugal14:57VerdenHer fyller paret bensin før drømmereisen – få timer senere var de brutalt drept14:39VerdenRussisk LGBT-aktivist funnet drept14:25VerdenTidligere kinesisk statsminister er død14:23NorgeKlagestorm mot NRK etter Scrabble-vits14:01PolitikkEUs brexit-sjef: – Ser fram til å samarbeide med Johnson13:28NorgeNordmann omkom i trafikkulykke i Thailand13:22NorgeGilbert om luftambulansekrisen: – Uforsvarlig og uholdbar13:21NorgeNRK: PST sier det kan bli aktuelt å opprette saker mot Krekars meddømte13:01NorgeBergensskole stengt etter asbestfunn13:00PolitikkBritisk statssekretær i utdanningsdepartementet trekker seg12:38VerdenChloe (1) falt i døden fra bestefarens hender12:24NorgeFengslingsmøte torsdag for 18-åring som er pågrepet for drapsforsøk i Hellas12:18VerdenBoris Johnson blir ny britisk statsminister11:56NorgeKollegaer hedret brannmann som omkom i trafikkulykke i Kvinesdal11:46PengerBørge ble 2,5 milliarder rikere på én dag11:34VerdenStorbeslag av elfenben og skjelldyr i Singapore11:21VerdenFunnet bak fryseren ti år etter at han forsvant11:13NorgeRekordmange har fått tilbud om studieplass i årets hovedopptak11:10NorgeTrygg Trafikk: – Meningsløst å trimme elsparkesykler11:04VerdenDemokratene vil ha svar fra motvillig Mueller10:50NorgePolitiet frigir navn på omkommet basehopper10:48SportSolskjær tok grep for å bedre United-spillernes form10:22NorgeSykehusene bryter tidsfrister oftere10:09NorgeNorovirus påvist i Madlaleiren
Populært