Menn får de verste skadene i trafikken

Langt flere menn enn kvinner rammes av alvorlige trafikkskader. Det viser en fersk analyse fra forsikringsselskapet If.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene i statistikken står for nesten dobbelt så mange alvorlige eller livstruende skader og tre ganger så mange dødsfall som kvinnene.

Det går fram av en analyse som If Skadeforsikring har gjort av egen personskadestatistikk med 22.000 skadetilfeller fra 2007 til 2012.

– Den store forskjellen i antallet alvorlige skader mellom menn og kvinner kan derfor ikke forklares med totalt sett flere skader på menn, sier rådgivende lege i If, Marit Krohg.

En forklaring kan være at menn rett og slett har en annen og mer risikofylt atferd i trafikken enn kvinner, mener hun.

Kvinner er overrepresentert ved fotgjengerskader og passasjerskader, mens menn er overrepresentert ved førerskader og sykkelskader. Menn har imidlertid de mest alvorlige skadene i alle de fire gruppene, viser tallene.

– Det kan se ut som menn også tar større sjanser enn kvinner når de ferdes langs veien eller blir med andre som passasjer i bil eller på motorsykkel, sier Krohg.

Menn er også overrepresentert ved eneulykker, det vil si utforkjøringer der ikke et annet kjøretøy er involvert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus