Campingvogn

Sjekk denne campingvognen

POP-UP: Campingvognen er av pop-up-typen, der du kan heve taket slik at du kan stå oppreist inne. Foto: David Bates
POP-UP: Campingvognen er av pop-up-typen, der du kan heve taket slik at du kan stå oppreist inne. Foto: David Bates

Kulere og mer ujålete campingvogn skal du lete lenge etter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Standarden på manges campingferie nærmer seg snart et nivå som visker ut forskjellen mellom hjemme og borte.

Det slepes rundt på trafikkhemmende mobile leiligheter Top Gear-gutta verker etter å mose (de ødela 13 stykker en av Top Gear-sesongene).

Men her er campingvognen selv Jeremy Clarkson er nødt til å se sjarmen ved. Cricket Trailer er amerikanskbygget og selges kun "over there". Men det planlegges nå for eksport til Europa.

Denne campingvognen er lett (aluminium og komposittmaterialer), praktisk, røff - nærmet som en mobil base camp.

Her får du en bred sidedør, hengslede vinduer, lystette persienner som skal gi fullstendig mørke inne og et takstativ du for eksempel kan ha sykler på.

GENIALE LØSNINGER: Det er utrolig hvor mange funksjoner man kan få inn på begrenset plass, med kløkt og erfaring fra romskipsmoduler. Foto: David BatesGENIALE LØSNINGER: Det er utrolig hvor mange funksjoner man kan få inn på begrenset plass, med kløkt og erfaring fra romskipsmoduler. Foto: David Bates

Bakveggen i vogna er også en dør som kan vippes opp, slik at du kan sitte i skyggen under tak, eller hvis det regner.

Cricket Trailer har videre en kjøkkendel med vannpumpe som opsjon, elektrisk lys, kjøleboks, stueplass for kjøkkenutstyr, en bærbar liten gassovn med to bluss, dusj med forheng og et mobilt Porta Potti-toalett.

Du kan velge mellom to typer sengeløsninger - en der en sofa med et håndgrep forvandles til dobbeltseng, slike par gjerne vil ha det. Og en der et par sittebenker kvikt bygges om til to enkeltsenger, noe som gjerne passer for et par kompiser på fisketur.

Cricket Trailer er konstruert av Garrett Finney, som i mange år jobbet hos NASA, med å konstruere såkalte "habitation moduls" - stedet der astronautene oppholder seg på fritiden (spiser, sover etc.).

Han var dermed ikke ukjent med å lage små og særs praktiske oppholdsrom, noe Cricket Trailer bærer tydelige spor av.

Finney opplevde også at camping i telt med småunger bød på en del utfordringer han godt kunne være foruten, og ville derfor konstruere en campingvogn som ga mye mer enn et telt kan gi, uten å lage en døll leilighet på hjul.

For flere detaljer - sjekk informasjonsvideoen:Les også:

Dette er farligere enn alkohol

Ny BMW 3-serie stasjonsvogn

Alt om firehjulstrekk

Personvernpolicy